×
 

Wie wat bewaart heeft wat

Deze spreuk herinnert mij aan mijn opa oma, die een geweldige voorraad groenten en fruit in weckflessen op hun zolder bewaarden. Ik mocht dan bijv. de rode stoofpeertjes van een bepaald oogstjaar zoeken en meebrengen.
Wie wat bewaart heeft wat

Tegenwoordig heeft de diepvries een deel van oma’s taak overgenomen, maar ik zie ook dat het inmaken in zoetzuur en zelf fruit verwerken weer terrein wint.

Proeftuin Meerhoven heeft ondanks de droge zomer toch nog een acceptabele oogst. Er worden flink wat courgettes geoogst, de aardappels zijn dieppaars van kleur en lekker. De kruiden houden dapper stand, maar de aardbeien en de bessen soorten hadden echt veel last van de hitte en de weinige regenval. Een waterpunt zou voor ons dan ook echt een uitkomst zijn.

Maar van courgettes kun je prima zoetzuur maken, die je zeker een jaar lang kunt bewaren. Ik geef je dan ook een recept om je oogst courgettes te bewaren voor tijden dat er minder verse groenten verkrijgbaar is of gewoon om als bijgerecht je tafel op te fleuren.

Laat even weten of je nog recepten hebt, die wij voor onze oogst kunnen gebruiken.

Onze proeftuin ligt aan het fietspad en is aan de kant van de proeftuin omringd het hagen van o.a. bramen. Ook bramen zijn prima te verwerken voor consumptie, maar daarover de volgende keer meer. Pluk de bramen nu deze rijp en zoet zijn. In de diepvries zijn deze prima te bewaren tot het moment dat je deze heerlijke vrucht gaat verwerken en spaar vast glazen potjes met metalen deksels.

Documents

Images

8 Email
Keywords : 

Related