×
 

Uit de media

Bijna dagelijks staan er artikelen in de media die over duurzaamheid gaat. Van voedselverspilling tot oplaadpunten. Lees hier een kleine selectie.
Uit de media

  1. Wereldwaterdag: 22 maart is door de Verenigde Naties in het leven geroepen om stil te staan bij de prijs van water. Hoe zit het eigenlijk met onze ‘watervoetafdruk’? Artikel in het Ideaal Magazine van de ASN Bank

  2. In Eindhoven wordt dit jaar voor de tweede keer een E-waste race georganiseerd. Deze race wordt mogelijk gemaakt door gemeente Eindhoven en Cure afvalbeheer. Eenentwintig klassen van tien deelnemende scholen gaan in de periode van 7 maart t/m 8 april de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk klein elektronisch afval in te zamelen uit Eindhoven.
  3. Meer oplaadpunten nodig voor elektrische auto’s, een artikel in het Eindhovens Dagblad van 12 februari 2016.

  4. Veghel krijgt Nederlands centrum tegen voedselverspilling, een artikel in het Eindhovens Dagblad van 10 februari 2016.

  5. Boeren leren kinderen waar voedsel vandaan komt, een artikel in het Brabants Dagblad van 12 februari 2016.

  6. Simpel beter eten. Achter een eenvoudig voedselbeleid zit een ingewikkelde wereld. Maar het is de kunst die toch simpel te houden. Dus, Tien adviezen waarmee ons voedsel een stuk duurzamer en gezonder wordt. En waarmee het leven weer een stukje kleurrijker wordt voor de consument. Simpel beter eten. Een artikel op Duurzaam Nieuws van 16 februari.

  7. Om voedselverspilling tegen te gaan, ontwikkelt het Eindhovense SUR+ een digitaal platform waarop partijen met elkaar kunnen communiceren. Een artikel in het Eindhovens Dagblad van 9 februari 2016.

  8.  Zes studenten van de Fontys in Eindhoven hebben een leerplan over afval ontwikkeld om kinderen op een leuke manier te leren afval scheiden. Zij volgen de opleiding small business and retail management. Om de kinderen bij de les te houden, maakten de studenten een spannend stripverhaal. Een artikel uit het Weekblad voor Deurne van 25 januari 2016.

8 Email
Keywords : 

Related

Meerhoven.nl
Meerhoven.nl
Activiteiten in Meerhoven.