×
 

Proeftuin Meerhoven in augustus

Volgens de zaaikalender is augustus de oogstmaand
Proeftuin Meerhoven in augustus

En dat is te zien in Proeftuin Meerhoven. De tuin oogt weelderig na de regen en warmte van de afgelopen weken.

Enig idee wat Leo aan het opgraven is op het plaatje bij de tekst? Ik zal je helpen: blauwe aardappels. Ik schrijf deze naam niet tussen ‘haakjes’, want deze aardappels zijn echt blauw/paars en smaken rauw niet veel anders dan de gewone Nederlandse aardappel. Deze oogst wordt volgend jaar als pootaardappel gebruikt en de verwachting is, dan er dan voor consumptie kan worden geoogst.

Maar ook de geoogste courgette is een maaltijd waard. De pompoenen groeien op volle snelheid, maar ook de spinazie, snijbiet. spinazie en diverse kruiden soorten laten zich duidelijk gelden. De aardbeien houden wel van een zonnetje en zijn heerlijk zoet en vol van smaak.

De thee die je op de foto ziet is getrokken van rode basilicum. Inge pakte toevallig deze basilicum en het resultaat is erg verfrissend van smaak. Een leuke bijkomstigheid: het water kleurt paars/rood.

Mocht je een gerecht gaan bereiden en weet je niet welke kruiden je daar als smaakmaker aan toe kunt voegen? Tuinder Leo kan advies geven over de kruiden die in de Proeftuin staan en ook over kruiden die wij (nog) niet verbouwen. Dus loop zondag even binnen en bij voldoende opbrengst wandel je met een Meerhovens Duurzaam gekweekt kruidenbundeltje de moestuin weer uit.

Echtgenoot maakte een heerlijk gerecht van verse spinazie en een zalige kervelsoep, met de ingrediënten die ik uit de moestuin meenbracht.

Images

8 Email

Related