×
 

Nul-op-de-Meter wonen, hoe? - 12 juni 2018 - VOL

Inge deelt haar ervaringen tijdens een thematour in Eindhoven. Het maximum aantal deelnemers is bereikt, daarom is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan deze thematour. Waarschijnlijk komen er nieuwe mogelijkheden in november.
Nul-op-de-Meter wonen, hoe? - 12 juni 2018 - VOL

Where

Zandkever 40 (Map )
Eindhoven

When

12 jun 2018 from 19:30 until 21:00

Voor iedereen die op zoek is naar kennis over Nul-op-de-Meter wonen organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route in samenwerking met provincie Noord-Brabant thematours. Op dinsdag 12 juni is de thematour ‘Nul-op-de-Meter’ in Eindhoven. Inge laat tijdens een rondleiding in hun woning zien hoe zij meer energie opwekt dan gebruikt. Er is plek voor 10 geïnteresseerden om met de tour mee te gaan.

Inge woont in een tussenwoning uit 2001. Door een lucht/water warmtepomp en zonnepanelen aan te schaffen is de woning inmiddels Nul-op-de-Meter. Er wordt met de zonnepanelen op jaarbasis net zoveel energie opgewekt als er nodig is in huis. Door de installatie van de warmtepomp is Inge ook van de stadsverwarming af. 

De thematour ‘Nul-op-de-Meter’ vindt plaats op 12 juni om 19.30 uur in Eindhoven. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en kunnen zich inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Thematours in Brabant

Bezoekers zijn enthousiast over hoe ze op weg worden geholpen, zo blijkt ook uit een reactie over eerdere thematours: “We werden erg gastvrij ontvangen door de familie en zij gaven ons goede uitleg over de overwegingen en keuzes die zij hebben gemaakt.” Tijdens de thematours krijgen de deelnemers een duidelijk beeld van de duurzame mogelijkheden. Het is een uitgelezen kans om in de praktijk te ervaren hoe een energiezuinig huis woont of bijvoorbeeld hoeveel geluid een warmtepomp daadwerkelijk maakt.

In samenwerking met de provincie Noord-Brabant organiseert de Duurzame Huizen Route meerdere Nul-op-de-Meter thematours. In Veldhoven stelt familie Van der Stoel hun woning open voor bezoekers. Stefan vertelt over zijn Nul-op-de-Meter ambitie tijdens een rondleiding in zijn huis in Rosmalen. Familie Verbogt uit Steenbergen laat zien hoe zij een energieneutraal huis hebben gebouwd. In Sprang-Capelle opent familie Kerst hun deuren en laten zien hoe een aardgasvrij huis woont.

Verkiezing duurzaamste huis

Huiseigenaren weten steeds mooiere voorbeelden te realiseren met het verduurzamen van hun woning. Daarom organiseert de Duurzame Huizen Route in het najaar voor alle huiseigenaren een verkiezing van het duurzaamste huis. Deelnemers maken kans op publieks- en juryprijzen en de titel ‘Leukste, beste en meest innovatie duurzaam huis van Nederland 2018’.

 

8 Email
Keywords : 

Related