×
 

Nieuws

Rss | Archive |
IFrame embed
Nieuwe economie wordt concreet gemaakt door ‘Ware Winst Brabant’
Nieuwe economie wordt concreet gemaakt door ‘Ware Winst Brabant’ 30-10-2018
Op 24 oktober jl. was de aftrap van het project van de werkgroep 'Ware Winst Brabant' in Boxtel. Kent u mensen of bedrijven die hiermee in Meerhoven aan de slag willen? Laat het weten dan kijken we wat we in hier kunnen opzetten. Lees verder voor een verslag van de bijeenkomst ter inspiratie.
Read more >
Verslag Lezing Klimaatverandering: een ongemakkelijke waarheid
Verslag Lezing Klimaatverandering: een ongemakkelijke waarheid 28-10-2018
We leven in een complexe wereld. Deze week was exemplarisch. Op maandag 8 oktober kwam het belangrijke rapport van het IPCC uit. Het rapport stelt dat we echt onder de 1,5 graden opwarming moeten blijven omdat we anders te maken kunnen krijgen met onomkeerbare gevolgen van klimaatverandering*). De volgende dag wint Urgenda de Klimaatzaak **) en horen we alweer dat de Staat overweegt in cassatie tegen de uitspraak te gaan***). En vandaag Landelijke dag van de Duurzaamheid.
Read more >
Keywords : 
De SmaakBeleving – een webshop in Meerhoven
De SmaakBeleving – een webshop in Meerhoven 13-10-2018
Laatst bekeek ik Meerhoven op Google Maps en kwam daar het bedrijf De SmaakBeleving tegen. Nieuwsgierig klikte ik door en ontdekte dat je hier smaakvolle producten van kleinere ambachtelijke bedrijven kunt bestellen. Afhalen in Meerhoven is ook mogelijk. Dat ambachtelijke en voor een deel ook biologische assortiment spreekt de duurzame mens natuurlijk erg aan. Vandaar dat ik de eigenaar, Michael van Lierop, vroeg om een interview.
Read more >
Keywords : 
Overheden organiseren openbare avond over Eindhoven Airport - 10 oktober 2018
Overheden organiseren openbare avond over Eindhoven Airport - 10 oktober 2018 03-10-2018
Eind 2017 zijn de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Defensie, de provincie Noord-Brabant, de gemeente Eindhoven, de omliggende gemeenten en Eindhoven Airport gestart met een traject om te komen tot een toekomstperspectief voor Eindhoven Airport na 2019. Een eerste stap in dat traject was een analysefase, die inmiddels is afgerond. Op 1 oktober 2018 gaat een Proefcasus van start. De luchthaven wordt daarmee een proeftuin voor de luchtvaart van de toekomst in Nederland.
Read more >
Keywords : 
Plastic is overal
Plastic is overal 07-10-2018
Je leest steeds meer over de negatieve impact van plastic. De beste manier om die impact te voorkomen is minder plastic gebruiken. Dat lijkt heel eenvoudig, maar is het niet. Lees hieronder diverse berichten die over dit onderwerp.
Read more >
Keywords : 
Mailing: Een duurzaam en gezond leefklimaat in Meerhoven? Doe mee!
Mailing: Een duurzaam en gezond leefklimaat in Meerhoven? Doe mee! 21-08-2018
Rond 22 augustus wordt er in Meerhoven een mailing bezorgd van Duurzaam Meerhoven en Buurkracht. We kondigen daarin diverse activiteiten van dit najaar aan. Hier op de website kun je er meer over lezen. Er komen zeker nog activiteiten bij zoals iets leuks van Eetbaar Park en een algemene informatie/gespreksavond op 10 oktober.
Read more >
Keywords : 
Proefrijden in de elektrische deelauto’s in Meerhoven
Proefrijden in de elektrische deelauto’s in Meerhoven 11-07-2018
Op verzoek van enkele bewoners uit Meerhoven heeft Buurauto op 16 april in de Hangar een presentatie gehouden over elektrische deelauto’s. De gegeven informatie is terug te vinden op de website www.buurauto.nl/eindhoven Hier vind je alle informatie over de elektrische deelauto, hoe het werkt, wat het kost, enz. Gezien de belangstelling op 16 april en de respons uit de wijk is besloten om op 16 juni 2018 met een proef te starten voor de bewoners uit Meerhoven.
Read more >
Keywords : 
Energietransitie overkomt het je of zit je mee aan het stuur?
Energietransitie overkomt het je of zit je mee aan het stuur? 25-07-2018
Als je de reacties in de kranten moet geloven is de (energie)transitie iets dat mensen over komt en waarvoor ze moeten betalen. Maar dat hoeft niet zo te zijn. We kunnen zelf meepraten, meebeslissen, zelf slimme keuzes maken. Je moet dan wel actief worden. Ook deze maand weer een selectie van interessante artikelen.
Read more >
VLIEGENDE START VOOR LUCHTVAARTMANIFEST - 23 juni 2018
VLIEGENDE START VOOR LUCHTVAARTMANIFEST - 23 juni 2018 04-06-2018
Luchtvaart is 'hot'. In de 4 weken na de start van deze campagne van o.a. Milieudefensie tekenden al meer dan 32.000 mensen het luchtvaartmanifest. De media staan bol van vliegveldnieuws en de lokale actiegroepen hebben zich voor het eerst in de geschiedenis verenigd. Van dit geweldige momentum maken we gebruik! Samen met andere milieuorganisaties én de lokale bewoners organiseren we zaterdag 23 juni een landelijke protestdag. In 6 steden gaan we de straat op. Kom jij ook?
Read more >
Keywords : 
Diverse artikelen o.a. de SolarFreeze
Diverse artikelen o.a. de SolarFreeze 07-07-2018
Diverse artikelen o.a. micro plastics in cosmetica en huisstof
Diverse artikelen o.a. micro plastics in cosmetica en huisstof 26-04-2018
Een selectie van artikelen van de afgelopen maand.
Read more >
Inschrijving Zonnepark Welschap start 1 mei
Inschrijving Zonnepark Welschap start 1 mei 28-03-2018
Zonnepark Welschap opent per 1 mei de inschrijving voor deelnemers, iets later dan verwacht. Ben je al geregistreerd als belangstellende? Dan krijg je een maand lang voorrang als je wilt gaan deelnemen.
Read more >
Keywords : 
Dialooggroep Duurzaam Meerhoven
Dialooggroep Duurzaam Meerhoven 25-03-2018
Duurzaam Meerhoven heeft inmiddels veel verschillende activiteiten van kledingruil tot zwerfafval, van energie tot voedsel. Het waarom is vaak te vinden in interessante boeken en documentaires. Het lezen en bekijken van deze informatiebronnen is boeiende, maar eenzame activiteit. Samen een gelezen boek bespreken of een documentaire bekijken en daar het gesprek, de dialoog over aan gaan, geeft verdieping.
Read more >
Keywords : 
Werkgroep Luchtkwaliteit een feit
Werkgroep Luchtkwaliteit een feit 20-03-2018
Enige tijd geleden deed Duurzaam Meerhoven een oproep voor vrijwilligers die zich samen wilden verdiepen in het onderwerp luchtkwaliteit. Helaas leverde dat naast duimpjes niets op. Tijdens het laatste overleg van de werkgroep Energie kwam het idee naar boven om zelf een meetinstallatie te bouwen. De mogelijkheden om dit te doen worden momenteel onderzocht. We houden u via deze website op de hoogte van de vorderingen. Meedoen, mail naar duurzaam@meerhoven.nl.
Read more >
Keywords : 
CO2
Zwerfafval, statiegeld en wat we zelf kunnen doen
Zwerfafval, statiegeld en wat we zelf kunnen doen 18-03-2018
De laatste weken heeft er weer veel in het nieuws gestaan over zwerfafval en dan vooral in de combinatie met statiegeld op kleine flesjes en blikjes. In Meerhoven proberen we het zelf in de hand te houden door regelmatig met grijpstok de straat op te gaan.
Read more >
Diverse artikelen o.a. Biologische landbouw kan de hele wereld voeden en Vliegen
Diverse artikelen o.a. Biologische landbouw kan de hele wereld voeden en Vliegen 25-03-2018
Een willekeurige selectie van artikelen en documentaires over duurzaamheid.
Read more >
Keywords : 
Coöperatie Zonnepark Welschap - update 3
Coöperatie Zonnepark Welschap - update 3 28-02-2018
Inschrijven met voorrang in de maand april. Aanbod voor deelnemers komt in maart.
Read more >
Keywords : 
Mechanisch ventilatiesysteem laten reinigen / vervangen
Mechanisch ventilatiesysteem laten reinigen / vervangen 21-02-2018
Afgelopen week hebben wij ons mechanisch ventilatiesysteem laten schoonmaken door Aircare Nederland uit Eindhoven. Is dat nodig en wanneer is vervanging zinvol?
Read more >
Keywords : 
Coöperatie Zonnepark Welschap - update 2
Coöperatie Zonnepark Welschap - update 2 28-01-2018
2018 wordt voor Zonnepark Welschap een heel belangrijk jaar: het jaar waarin het zonnepark daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden. Twaalfduizend zonnepanelen zullen ongeveer 3.000.000 kWh per jaar gaan opwekken. Inmiddels hebben zich al ruim 1500 mensen aangemeld als geïnteresseerden. De plaatselijke energieorganisaties zijn volop bezig nog veel meer mensen enthousiast te maken voor Zonnepark Welschap. Want om het zonnepark gerealiseerd te krijgen is een stevige basis nodig.
Read more >
bekijk de info over Proeftuin Meerhoven
bekijk de info over Proeftuin Meerhoven 21-01-2018
vandaag naar de Proeftuin geweest en heerlijk van het zonnetje genoten
Read more >
Keywords : 
Diverse artikelen
Diverse artikelen 14-02-2018
Iedere dag komen er weer interessante artikelen voorbij die op een of andere manier een aspect van duurzaamheid of klimaatverandering belichten. Hieronder een selectie van de afgelopen maand.
Read more >
VEH roept eigenaren zonnepanelen op snel btw terug te vragen
VEH roept eigenaren zonnepanelen op snel btw terug te vragen 21-12-2017
Belangenorganisatie Vereniging Eigen Huis (VEH) roept huiseigenaren op alsnog btw terug te vragen als zij voor 20 juni 2013 zonnepanelen hebben gekocht. Doe dit voor 1 januari 2018 als je panelen tussen 1/1/2012 en 20/6/2013 hebt gekocht.
Read more >
Keywords : 
Al meer dan duizend belangstellenden voor Zonnepark Welschap
Al meer dan duizend belangstellenden voor Zonnepark Welschap 22-12-2017
Sinds 10 oktober is in Eindhoven een zonnepark in ontwikkeling. Op de voormalige zweefvliegstrip van vliegbasis Welschap komen circa 12.000 zonnepanelen. De Coöperatie Zonnepark Welschap regelt de aanleg en het beheer van de installatie. Huishoudens in de omgeving kunnen zo van goedkope zonnestroom profiteren.
Read more >
Keywords : 
Welcome at Sustainable Meerhoven
Welcome at Sustainable Meerhoven 12-09-2018
Since 2015 a group of people from Meerhoven is active as Sustainable Meerhoven (Duurzaam Meerhoven). We organise the following activities:
Read more >
Luchtkwaliteit in Meerhoven
Luchtkwaliteit in Meerhoven 08-12-2017
Meerhoven ligt dicht tegen de N2/A2 aan, ook grenzen we aan een vliegveld en loopt er een drukke weg, de Meerhovendreef, door de wijk. Wat doet dat met onze luchtkwaliteit? Er wordt steeds meer bekend over (ultra)fijnstof, de Europese normen zijn lager dan die van de WHO. Hoe zit dat?
Read more >
Keywords : 
Winter in Meerhoven
Winter in Meerhoven 02-12-2017
Sinds een paar dagen laat de winter zich goed voelen in Meerhoven
Read more >
Keywords : 
Feel Good park - lekker eten in het park
Feel Good park - lekker eten in het park 26-11-2017
Het FeelGood park is een eethuisje midden in een park: Park Meerland, aan de rand van Eindhoven. Waar je lekker, vers en werelds kunt eten, met aandacht bereidt van zoveel mogelijk biologische en lokale ingrediënten. Een plek waar ongedwongenheid de boventoon voert. Waar je terecht kunt met je vrienden of je gezin en ook je laptop open kun slaan. Kinderen kunnen er ook lekker zichzelf zijn. 
Read more >
Renee Lertzman, klimaatpsycholoog
Renee Lertzman, klimaatpsycholoog 06-12-2017
"...Niemand heeft dit gewild, maar toch zitten we nu in deze beangstigende situatie (met klimaatverandering en vluchtelingen). ...We moeten er iets aan doen. Het is een enorme kans voor ons als mensheid om ons van onze beste kant te laten zien en creatief en verbeeldingsrijk te zijn. Waarom doe je niet met ons mee?"
Read more >
Debat in de Stad - De toekomst van Eindhoven Airport - 13 november
Debat in de Stad - De toekomst van Eindhoven Airport - 13 november 01-11-2017
De tweede luchthaven van ons land mag doorgroeien tot 43.000 vliegbewegingen in 2020. Als de huidige trend doorzet, zal het weinig moeite kosten om dat aantal te halen. Maar hoe moet het verder na 2020? Het onderwerp staat weer volop in de actualiteit nu zowel in de Brainport Actieagenda als in het nieuwe regeerakkoord al een voorzichtig voorschot is genomen op verdere groei van Eindhoven Airport.
Read more >
Keywords : 
Klimaatfestival in Utrecht - 14 oktober
Klimaatfestival in Utrecht - 14 oktober 29-09-2017
Je maakt je zorgen over het klimaat en je bent niet de enige. Bij het Klimaatfestival ontmoet je mensen die iets willen doen. Er is veel ruimte om elkaar te leren kennen, inspiratie op te doen en plannen te smeden. Samen gaan we voor verandering!
Read more >
Geslaagde middag
Geslaagde middag 25-09-2017
Zaterdag 23 september vierden we met Duurzaam Meerhoven burendag bij Proeftuin Meerhoven. De fietstocht was leerzaam, het wildplukken interessant en we kregen heerlijke hapjes van chef-kok Erling Rugsten. Terwijl Luc Vroemen van Lucius belangstellenden informeerde over energiebesparen en opwekken en Leo rondleidingen door de tuin verzorgde. In de bijlagen de recepten van de lekkere sapjes de resultaten van de enquête en mooie foto's.
Read more >
OnsPlatform zoekt ondersteuning
OnsPlatform zoekt ondersteuning 20-09-2017
De website van Duurzaam Meerhoven is beschikbaar gesteld door OnsPlatform, zowel de hosting als het format wordt door hen gedaan. Wij zijn daar enorm blij mee, want de site ziet er mooi uit en is heel gebruikersvriendelijk. Nu vraagt OnsPlaform om onze hulp bij het vinden van financiering voor een verdere uitbreiding van hun dienstverlening. Iedereen kan daarbij helpen. Vanaf een bedrag van € 20,-- kun je hen ondersteunen. De looptijd is 5 jaar, de rente 7%.
Read more >
Proef de creaties van chef-kok Erling Rugsten in Meerhoven!
Proef de creaties van chef-kok Erling Rugsten in Meerhoven! 15-09-2017
Erling Rugsten, Chef-kok bij Seats2Meet, komt tijdens onze gezellige middag op 23 september onze nieuwsgierigheid, onze tong en sociale interactie prikkelen met een aantal heerlijke hapjes. Bijzondere creaties die hij ter plekke bereidt. De Voedselzandloper van Kris Verburgh is voor hem een inspiratiebron. Net als lokale ingrediënten, zoals wij ze bij Proeftuin Meerhoven kweken. Jij kunt daarbij zijn. For English, see below.
Read more >
Keywords : 
Toezeggingen leveranciers en adviseurs – 23 september
Toezeggingen leveranciers en adviseurs – 23 september 02-09-2017
Op 23 september a.s. organiseert Duurzaam Meerhoven diverse activiteiten in Meerhoven. Van 16:00 tot 18:00 uur is er een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje bij Proeftuin Meerhoven. Naast de presentatie van de enquête, een pub quiz en spelletjes voor de kinderen zullen de volgende adviseurs en leveranciers aanwezig zijn: (English translation below.)
Read more >
Proeftuin Meerhoven in augustus
Proeftuin Meerhoven in augustus 24-08-2017
Volgens de zaaikalender is augustus de oogstmaand
Read more >
Salderen blijft tot 2023
Salderen blijft tot 2023 28-07-2017
Goed nieuws in het kader van onze actie rondom zonnepanelen voor iedereen die zonnepanelen heeft of overweegt om ze aan te schaffen. Schaf je nu zonnepanelen aan dan weet je dat je verbruikte energie nog minstens tot 2023 mag wegstrepen tegen opgewekte energie.
Read more >
Keywords : 
Voor niets gaat de zon op: zonnepanelen in Meerhoven
Voor niets gaat de zon op: zonnepanelen in Meerhoven 07-07-2017
De energietransitie kan ook bij jou thuis beginnen. Maak je gebruik van de zonnepanelen actie van 040Energie, dan heb je er geen omkijken naar. De familie Pulles is een van de 15 gezinnen in Meerhoven die hun panelen via 040Energie hebben laten leggen. Het levert hen een jaarlijkse energiewinst van € 316,-- op!
Read more >
Keywords : 
Rectificatie afleveradres in Waterrijk
Rectificatie afleveradres in Waterrijk 21-06-2017
Per abuis is er in de brief die onlangs huis-aan-huis is verspreid een storende fout geslopen. Het adres voor het inleveren van de enquête in Waterrijk is NIET Waterveld, maar WATERWERELD. Excuses voor de overlast.
Read more >
Duurzaam Meerhoven inventariseert wensen buurt
Duurzaam Meerhoven inventariseert wensen buurt 16-06-2017
Onze woningen in Meerhoven zijn al behoorlijk energiezuinig gebouwd. Toch valt er nog genoeg energiewinst te halen. Maar wij willen nog duurzamer worden. En jij? Vertel wat je van onze buurt vindt en wat jij in onze buurt of aan jouw woning zou willen doen. The English version of this message/letter you can find as attachtment underneath this message.
Read more >
Insectenhotel in Proeftuin Meerhoven
Insectenhotel in Proeftuin Meerhoven 18-05-2017
Sinds vanmiddag is de Proeftuin Meerhoven een insectenhotel rijker. Peuters, kleuters, schoolkinderen, vader en moeders hielpen allemaal mee aan de inrichting van dit speciale hotel.
Read more >
Ook gezien?
Ook gezien? 15-05-2017
Waar? In Meerhoven
Read more >
Publieke bijeenkomst van het Beraad Vlieghinder Moet Minder (BVM2) over de toekomst van Eindhoven Airport
Publieke bijeenkomst van het Beraad Vlieghinder Moet Minder (BVM2) over de toekomst van Eindhoven Airport 14-05-2017
Uitnodiging 20 mei 11.00 Zaal Leenhoef in Knegsel
Read more >
Keywords : 
Ergernis in het OV, op de fiets en in de auto
Ergernis in het OV, op de fiets en in de auto 08-05-2017
Ervaringen met mobiliteit in Eindhoven
Read more >
Keywords : 
OV
Eindhoven Fossielvrij - lees en teken de petitie
Eindhoven Fossielvrij - lees en teken de petitie 06-05-2017
Kolen, olie en gas ontwrichten het klimaat, en daarmee ons leven. Toch zijn er nog organisaties die beleggen in kolen, olie en gas. Ze beseffen vaak niet dat ze met hun aandelen de klimaatontwrichting verergeren. En dat ze in feite rijk hopen te worden over de rug van hun kinderen. Zij krijgen straks de hardste klappen van de opwarming die wij nu veroorzaken. Daarom vragen wij - inwoners van Eindhoven en ondertekenaars van deze petitie - aan onze gemeente: stap uit investeringen in kolen, olie en gas. Kies voor duurzame energie. En verklaar de stad 'fossielvrij' door het volgende te doen:
Read more >
Keywords : 
Groene vingers en vergeten groenten
Groene vingers en vergeten groenten 29-04-2017
Expositie Mengelmoes over groentetuinen vroeger en nu
Read more >
Ken jij de namen van alle vogels in Park Meerland?
Ken jij de namen van alle vogels in Park Meerland? 25-04-2017
Lees  en verwonder je over de diversiteit van de vogels in ons park.
Read more >
Keywords : 
Deltaplan voor energie in Zuid-Oost Brabant
Deltaplan voor energie in Zuid-Oost Brabant 17-04-2017
Metropoolregio Eindhoven (MRE) wil allerlei vormen van energie in de regio van schone energie voorzien.
Read more >
Keywords : 
MRE
Bos als brandstof
Bos als brandstof 16-04-2017
In de ZEMBLA uitzending van Ton van der Ham en Suzan Borst 'Bos als brandstof' uiten critici hun zorgen over de herkomst van biomassa.
Read more >
Keywords : 
Gespot door Marjola
Gespot door Marjola 12-04-2017
Informatie die ik vond en met je wil delen
Read more >
E-Waste Race
E-Waste Race 11-11-2017
Inzameling klein elektronisch afval door basisscholen in Eindhoven.
Read more >
Keywords : 
Gespot door Marjola
Gespot door Marjola 22-03-2017
artikelen die ik de moeite waard vind om met je te delen
Read more >
Keywords : 
Proeftuin Meerhoven officieel gestart
Proeftuin Meerhoven officieel gestart 26-02-2017
Onlangs werden de handtekeningen gezet onder een beheersovereenkomst tussen Proeftuin Meerhoven en de gemeente voor een stuk grond op Park Forum in Meerhoven. Het gaat goed met de stadslandbouw in Eindhoven. Op zondagochtend is iedereen welkom voor een praatje of om mee te helpen. Het adres is Park Forum, tussen de Biomassacentrale en de Meerhovendreef langs het fietspad. De koepel van gele buizen springt het meest in het oog. Voor meer informatie en de tijden kijk op https://www.onsplatform.tv/proeftuinmeerhoven/.
Read more >
Keywords : 
Groene academie
Groene academie 11-11-2017
Zoek je een activiteit in het 'groen'?
Read more >
Gespot door Marjola
Gespot door Marjola 25-02-2017
artikelen die ik de moeite waard vind om met je te delen
Read more >
Plastic flessen als kweekbak voor bloemen en planten
Plastic flessen als kweekbak voor bloemen en planten 11-11-2017
Het voorjaar komt eraan en veel mensen gaan weer aan de slag met het zaaien van planten en bloemen
Read more >
Keywords : 
Gespot door Marjola
Gespot door Marjola 13-02-2017
Een aantal artikelen die ik de moeite waard vond om met je te delen
Read more >
Actie in Eindhoven voor eerlijke melk met Milieu Defensie
Actie in Eindhoven voor eerlijke melk met Milieu Defensie 25-01-2017
Met onze melk is meer mis dan je op het eerste gezicht zou denken. Wist je bijvoorbeeld dat onze koeien Zuid-Amerikaanse importsoja te eten krijgen? Dat daarvoor oerwoud wordt vernietigd? En dat hiervoor Zuid-Amerikaanse boeren van hun land worden verdreven?
Read more >
Keywords : 
Eigen website voor Proeftuin Meerhoven
Eigen website voor Proeftuin Meerhoven 20-01-2017
Proeftuin Meerhoven heeft zijn eigen website en community: https://www.onsplatform.tv/proeftuinmeerhoven/
Read more >
Keywords : 
Speelgoedbank
Speelgoedbank 11-11-2017
De Speelgoedbank stelt speelgoed beschikbaar voor gezinnen die krap bij kas zitten.
Read more >
Keywords : 
Gespot door Marjola
Gespot door Marjola 12-01-2017
een aantal berichten die ik de moeite waard vond om met je te delen
Read more >
Buurkracht in Meerhoven?
Buurkracht in Meerhoven? 11-01-2017
Op dinsdag 24 januari komt de werkgroep Energie van Duurzaam Meerhoven bij elkaar. Irmy van Paasen van Buurkracht komt vertellen welke ondersteuning zij kunnen geven bij het organiseren van nieuwe activiteiten. Zin om mee te helpen? 1 of 2 nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om samen met ons activiteiten te organiseren zijn van harte welkom.
Read more >
Keywords : 
Recycle-workshop voor kinderen bij Bibliotheek Eindhoven - 5 januari
Recycle-workshop voor kinderen bij Bibliotheek Eindhoven - 5 januari 03-01-2017
Zin om te komen dromen, ontdekken en uitvinden… Kinderen vanaf 3 jaar kunnen op donderdag 5 januari in bibliotheek Eindhoven meedoen aan een creatieve, theatrale workshop in het teken van recyclen. Je mag zelf of met een volwassene, lekker aan de slag gaan met allerlei materialen, die jou aanspreken.
Read more >
Keywords : 
Nieuwjaarsbijeenkomst TransitieStad Eindhoven en Stg. RealFood
Nieuwjaarsbijeenkomst TransitieStad Eindhoven en Stg. RealFood 02-01-2017
UITNODIGING - Nieuwjaarsbijeenkomst TransitieStad Eindhoven en RealFood Restaurant Andersom Donderdag 12 januari 2017 16:00 - 21:00 uur Raadhuisstraat 14, 5582 JD Waalre
Read more >
Hulp bij energie besparen en subsidie aanvragen
Hulp bij energie besparen en subsidie aanvragen 27-12-2016
Www.slimwonenplus.nl geeft u informatie op maat over duurzame energiebesparing. Check uw energieverbruik en bekijk de bespaartips. Zoek praktische informatie op over het energiezuiniger maken van uw woning en vind een betrouwbaar bedrijf dat u hierbij kan helpen. Via Facebook houdt SlimWonen+ haar volgers op de hoogte van interessant en actueel nieuws.
Read more >
Keywords : 
Gespot door Marjola
Gespot door Marjola 13-02-2017
Een aantal berichten die ik de moeite waard vond om met je te delen.
Read more >
Locale producten
Locale producten 11-11-2017
De provincie Noord-Brabant produceert een veelheid aan duurzame producten.
Read more >
Keywords : 
Enquête betaalbaar elektrisch rijden met deelauto’s…. Iets voor u?
Enquête betaalbaar elektrisch rijden met deelauto’s…. Iets voor u? 15-12-2016
Keywords : 
MacDonald's en vrijwilligers Duurzaam Meerhoven
MacDonald's en vrijwilligers Duurzaam Meerhoven 12-12-2016
Op woensdag 7 december werden alle vrijwilligers van Duurzaam Meerhoven bij MacDonald’s uitgenodigd om samen te dineren en ervaringen uit te wisselen.
Read more >
Plantdag met Eetbaar Park Meerland - foto's
Plantdag met Eetbaar Park Meerland - foto's 10-12-2016
Met 13 vrijwilligers hebben we diverse appelbomen en bessenstruiken geplant in Park Meerland.
Read more >
Keywords : 
Betaalbaar elektrisch rijden met autodelen…. Iets voor u?
Betaalbaar elektrisch rijden met autodelen…. Iets voor u? 09-12-2016
Keywords : 
Gespot door Marjola
Gespot door Marjola 14-02-2017
een verzameling gevonden berichten die ik de moeite waard vond om te delen.
Read more >
Bekijk het aanbod/vraag op gratis af te halen goederen in Eindhoven
Bekijk het aanbod/vraag op gratis af te halen goederen in Eindhoven 11-11-2017
Vandaag gevonden: de site 'gratis af te halen in Eindhoven'.
Read more >
Keywords : 
Zwerfafval in de Waterwereld.  Ach, het valt wel mee.
Zwerfafval in de Waterwereld. Ach, het valt wel mee. 06-11-2016
Vandaag met onze vaste ploeg een rondje Waterwereld gelopen en ontdekte dat het niet mee viel met de hoeveelheid zwerfaval in ons deel van de wijk.
Read more >
Een dagje niet met de auto maar met de trein
Een dagje niet met de auto maar met de trein 11-11-2017
Wil een dagje rustig op je bestemming aankomen zonder in de file te rijden? Neem dan eens de trein.
Read more >
Keywords : 
Gespot door Marjola
Gespot door Marjola 05-11-2016
Enkele nieuwsfeitjes die ik je niet wil onthouden.
Read more >
Verslag Informatiebijeenkomst Warmtepompen 17 oktober 2016
Verslag Informatiebijeenkomst Warmtepompen 17 oktober 2016 04-11-2016
Op 17 oktober jl. waren ongeveer 140 geïnteresseerden aanwezig om te horen wat o.a. enkele ervaringsdeskundigen, een installateur en 040Energie te vertellen hadden over warmtepompen. Na afloop kon men in gesprek met diverse adviseurs, installateurs en gebruikers. Lees verder voor het verslag of ga direct naar de presentaties in de bijlagen.
Read more >
Keywords : 
Zonnepanelen krijgen een aantrekkelijker uiterlijk
Zonnepanelen krijgen een aantrekkelijker uiterlijk 16-10-2016
Zonnepanelen zijn niet alleen maar in zwart of blauw, maar ook in een uitvoering 'onzichtbare dakpan' te krijgen.
Read more >
Airport Project verslag
Airport Project verslag 25-09-2016
Van 4 juni tot en met 9 juli heeft AiREAS op verschillende locaties rondom het vliegveld van Eindhoven metingen verricht van UFP, NOx en Geluid. Het doel was om de blootstelling van omwonenden aan de milieustempel van vliegverkeer inzichtelijk te maken door op verschillende locaties het contrast te peilen van dagen zonder vliegverkeer en dagen met vliegverkeer. Tot 15 juni was het vliegveld gesloten voor vliegverkeer door onderhoudswerkzaamheden.
Read more >
Keywords : 
 'hetkanWel'
'hetkanWel' 11-11-2017
Breng eens een bezoek aan deze website.
Read more >
Duurzame APP helpt restaurants van overkochte maaltijden af
Duurzame APP helpt restaurants van overkochte maaltijden af 11-11-2017
Restaurants blijven regelmatig zitten met onverkochte maaltijden, wat niet goed is voor het betreffende restaurant en pure voedselverspilling is en dus slecht voor ons milieu.
Read more >
Keywords : 
Berichten uit uw buurt
Berichten uit uw buurt 11-11-2017
Via de site Berichten uit uw buurt, blijf je automatisch op de hoogte blijven van bouwplannen, te verlenen vergunningen in jouw buurt
Read more >
Earth Overshoot Day 2016 valt op 8 augustus
Earth Overshoot Day 2016 valt op 8 augustus 08-08-2016
De dag van de mondiale overbelasting – Earth Overshoot Day – is ruwweg de datum waarop de wereldbevolking de natuurlijke productiecapaciteit van de Aarde voor dat jaar heeft opgebruikt. Daarna gaan we onze ecosystemen nog verder uitputten, zoals overbevissing, begrazing tot erosie ontstaat, en ook meer uitstoot van broeikasgassen dan ecosystemen nog kunnen opnemen.
Read more >
Keywords : 
Gewoon is bijzonder - IVN-natuurgidsencursus
Gewoon is bijzonder - IVN-natuurgidsencursus 07-08-2016
Ben je graag in de natuur en wil je dat wat je 'ziet, hoort, ruikt en voelt' met andere mensen delen, dan is een IVN-natuurgidsencursus mogelijk iets is voor jou.
Read more >
Keywords : 
IVN
Prik-je-mee gefêteerd door McDonalds
Prik-je-mee gefêteerd door McDonalds 26-07-2016
Zwerfafval opruimen loont.
Read more >
Keywords : 
Congrestival 040
Congrestival 040 23-07-2016
Meepraten over een duurzamer Eindhoven kan op 19 september tijdens het congrestival. Wie uit Meerhoven kan erbij zijn en hier een terugkoppeling verzorgen?
Read more >
Keywords : 
Park Forum Nursery
Park Forum Nursery 08-06-2016
Bijeenkomst voorstel popup buurtmoestuin op Park Forum
Read more >
Keywords : 
Eerste vragenlijst onderzoek beleving rondom Airport Eindhoven
Eerste vragenlijst onderzoek beleving rondom Airport Eindhoven 30-05-2016
Aireas heeft de financiering van het onderzoek naar luchtkwaliteit en gezondheid rond het vliegveld niet volledig rond kunnen krijgen. Gelukkig krijgen zij wel een bedrag van de gemeente Eindhoven, zodat een deel van het onderzoek door kan gaan.
Read more >
Keywords : 
Verslag tour langs warmtepompen
Verslag tour langs warmtepompen 27-05-2016
Op 22 mei jl. bezochten we vier woningen met een warmtepomp. Hierbij het verslag van die middag.
Read more >
Keywords : 
Korte impressie van de avond over luchtkwaliteit in Meerhoven
Korte impressie van de avond over luchtkwaliteit in Meerhoven 21-05-2016
Link naar het verslag van Bernard Gerard, foto's, enkele oproepen en nog wat.
Read more >
Eetbare kruiden- en plantentuin in Park Meerland
Eetbare kruiden- en plantentuin in Park Meerland 01-05-2016
Vrijwilligers gezocht voor aanleg en onderhoud van de eetbare kruiden- en plantentuin als onderdeel van het Vredespad.
Read more >
Keywords : 
Uit de media - mei
Uit de media - mei 12-05-2016
Lees een selectie van artikelen over duurzaamheid
Read more >
040Energie timmert flink aan de weg met grote zonnepanelen actie
040Energie timmert flink aan de weg met grote zonnepanelen actie 20-04-2016
De zonnepanelenactie van 040energie wordt uitgebreid naar heel Eindhoven en ook Meerhoven wordt weer aangedaan.
Read more >
Keywords : 
Uit de media
Uit de media 05-04-2016
Bijna dagelijks staan er artikelen in de media die over duurzaamheid gaat. Van voedselverspilling tot oplaadpunten. Lees hier een kleine selectie.
Read more >
Keywords : 
Vergadering Duurzaam Meerhoven
Vergadering Duurzaam Meerhoven 04-04-2016
A.s. donderdag is er een overleg van Duurzaam Meerhoven
Read more >
Eetbaar Park Meerland
Eetbaar Park Meerland 25-03-2016
Op 25 maart hebben enkele vrijwilligers struiken en bomen gepland in het park.
Read more >
Keywords : 
Februari was wereldwijd warmer dan ooit
Februari was wereldwijd warmer dan ooit 19-03-2016
In de Guardian stond een alarmerend bericht over de opwarming van de aarde. Kan ik daar iets aan doen?
Read more >
Keywords : 
Verslag Energie in Huis
Verslag Energie in Huis 18-03-2016
Op 13 maart stelde Harry zijn huis open, zodat 13 bezoekers konden horen en zien welke keuzes hij heeft gemaakt (zonnepanelen, warmtepomp, etc.)
Read more >
Keywords : 
Nieuwe technologie maakt luchtvaart niet duurzaam
Nieuwe technologie maakt luchtvaart niet duurzaam 09-03-2016
Als naaste buren van een vliegveld is dit goed om te weten.
Read more >
Keywords : 
CO2
Elektrisch rijden in Eindhoven
Elektrisch rijden in Eindhoven 11-11-2017
Laadpalen en parkeerplaatsen voor uw elektrische auto in Eindhoven?
Read more >
Rechtstreex
Rechtstreex 06-02-2016
Rechtstreex Eindhoven maakt het mogelijk voor bewoners van Eindhoven om samen boodschappen te doen bij lokale boeren en voedselmakers. Je bestelt online en haalt jouw boodschappen op bij een afhaalpunt bij jou in de buurt.
Read more >
Keywords : 

Archive

Led-verlichting 05-02-2016