×
 

Nieuwe technologie maakt luchtvaart niet duurzaam

Als naaste buren van een vliegveld is dit goed om te weten.
Nieuwe technologie maakt luchtvaart niet duurzaam

Recent onderzoek door het lectoraat ‘Duurzaam vervoer en toerisme’ van NHTV Breda, in samen werking met de Universiteit van Surrey in Engeland, het Western Norway Research Instituut in Noorwegen en de Universiteit van Otago, Nieuw Zeeland, toont aan dat het duurzaamheidsprobleem van de luchtvaart niet door nieuwe technologie opgelost gaat worden. ‘De wijze waarop deze technieken worden gepresenteerd leidt tot ‘mythes’ over ‘emissieloze’ luchtvaart’.

Lees verder.

Het artikel gaat niet in op de problematiek van (ultra) fijnstof, waar wij natuurlijk direct aan blootstaan. Lees via deze link een artikel uit 2014 in de Volkskrant.  Of dit artikel van begin 2015 in Down-to-earth het blad van Milieudefensie of ga direct naar de publiekssamenvatting van het onderzoek van TNO.

Begin juni gaat Airport Eindhoven twee weken dicht in verband met de vervanging van de start- en landingsbaan. Aireas is van plan om voor, tijdens en na deze sluiting de luchtkwaliteit te gaan meten, lees daar meer over via deze link.

8 Email
Keywords : 
CO2

Related

VLIEGENDE START VOOR LUCHTVAARTMANIFEST - 23 juni 2018
VLIEGENDE START VOOR LUCHTVAARTMANIFEST - 23 juni 2018
Luchtvaart is 'hot'. In de 4 weken na de start van deze campagne van o.a. Milieudefensie tekenden al meer dan 32.000 mensen het luchtvaartmanifest. De media staan bol van vliegveldnieuws en de lokale actiegroepen hebben zich voor het eerst in de geschiedenis verenigd. Van dit geweldige momentum maken we gebruik! Samen met andere milieuorganisaties én de lokale bewoners organiseren we zaterdag 23 juni een landelijke protestdag. In 6 steden gaan we de straat op. Kom jij ook?
Werkgroep Luchtkwaliteit een feit
Werkgroep Luchtkwaliteit een feit
Enige tijd geleden deed Duurzaam Meerhoven een oproep voor vrijwilligers die zich samen wilden verdiepen in het onderwerp luchtkwaliteit. Helaas leverde dat naast duimpjes niets op. Tijdens het laatste overleg van de werkgroep Energie kwam het idee naar boven om zelf een meetinstallatie te bouwen. De mogelijkheden om dit te doen worden momenteel onderzocht. We houden u via deze website op de hoogte van de vorderingen. Meedoen, mail naar duurzaam@meerhoven.nl.
Gespot door Marjola
Gespot door Marjola
Enkele nieuwsfeitjes die ik je niet wil onthouden.