×
 

Landelijke actiedag tegen de groei van de luchtvaart - 23 juni - Catharinaplein

Wat vind u, mag het vliegveld groeien naar 100.000 vluchten of is de huidige limiet van 43.000 voldoende? Zijn de geluids- en standoverlast en de gezondheidsrisico's ondergeschikt aan de belangen van de reiziger?
Landelijke actiedag tegen de groei van de luchtvaart - 23 juni - Catharinaplein

Where

Catharinaplein, Eindhoven (Map )

When

23 jun 2018 from 13:00 until 13:30

Op 23 juni kunt u laten weten dat u vindt dat er limieten aan de groei zijn. Komt u ook?

PERSBERICHT Beraad Vlieghinder Moet Minder

Landelijke krachtenbundeling

Het Beraad Vlieghinder Moet Minder (BVM2) heeft zich vanuit Eindhoven e.o. aangesloten bij het, onlangs opgerichte, LBBL (Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart).

Het LBBL is tegen de ongebreidelde groei van de luchtvaart vanwege geluid, toxische emissies en klimaat. Steeds meer mensen vinden dat de impact van het vliegen zo groot wordt, dat economische voordelen voor de regio in hun tegendeel beginnen om te slaan.

Dit is onder andere neergelegd in een brief aan de Tweede kamer en het kabinet.

Het LBBL wordt gesteund door Greenpeace en de landelijke milieuorganisaties.

Actiedag op 23 juni

Het LBBL en Greenpeace organiseren op zaterdag 23 juni in zes plaatsen nabij een vliegveld gelijktijdig een landelijk actiemoment.

In Eindhoven zal dat plaatsvinden

Op zaterdag 23 juni

Om 13.00 uur

Op het Eindhovense Catharinaplein

Het actiemoment zal het karakter hebben van een demonstratieve fotosessie. De bedoeling is dat er een groot aantal mensen op het bordes van de Catharinakerk staat, met tussen hen in een heel groot spandoek waarop een rood sein gegeven wordt aan Eindhoven Airport. Daarvan wordt vanaf de trans van de Catharinakerk (25 meter hoog) een foto  gemaakt, die een rol gaat spelen in de regionale en landelijke publiciteit.

Uiteraard is die rol des te groter, naarmate er meer mensen aanwezig zijn!

Om de foto mooier te maken, vraagt BVM2 de aanwezigen om van boven iets roods aan te doen (rood petje, rood overhemd, enzovoort).

De demonstratieve fotosessie duurt niet heel lang.

Op www.bvm2.nl is vrijelijk een afbeelding te downloaden, die als poster of flyer gebruikt kan worden. Wie hiervan meer exemplaren wil ontvangen dan praktisch is om af te drukken, kan contact opnemen met Bernard Gerard  op beraad@bvm2.nl , 040-2454879 .

8 Email
Keywords : 

Related

Klimaatmars - 10 maart - Meerhoven => Amsterdam
Klimaatmars - 10 maart - Meerhoven => Amsterdam
Op 10 maart gaan wij massaal de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kán anders! Onze regering moet kiezen voor échte oplossingen voor gezinnen, jongeren, kleine ondernemers en boeren. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Genoeg getreuzeld. Het klimaat wacht niet. App of bel je vrienden en loop mee. LOOP JIJ MEE MET EEN GROEP UIT MEERHOVEN?