×
 

Kom ook naar de gezellige middag in Meerhoven!

Iedereen is welkom op 23 september 2017 - Your welcome on the 23rd of Septembre for an afternoon with activities organised by Duurzaam Meerhoven (Sustainable Meerhoven).
Kom ook naar de gezellige middag in Meerhoven!

Where

Afhankelijk van de activiteit, houd na aanmelding je mailbox in de gaten (Map )

When

23 sep 2017 from 14:00 until 18:00

English translation see below.

In juni verspreidde Duurzaam Meerhoven een enquête om meer te weten te komen over wat de Meerhovenaar beweegt en in welke duurzame activiteiten er interesse is. Om de resultaten van de enquête te presenteren en elkaar beter te leren kennen, organiseert Duurzaam Meerhoven op 23 september - Nationale Burendag - een gezellige en leerzame middag vol activiteiten voor iedereen uit Meerhoven. Iedereen is van harte welkom! Aanmelden kan via deze link

Dagactiviteiten

Allereerst is iedereen uitgenodigd om vanaf 14.00 uur samen een fietstocht te maken langs diverse interessante duurzame kanten van Meerhoven. Denk aan woningen met zonnepanelen of een warmtepomp, de oeverzwaluwwand en pruimenbomen in het park. Verder is het om 14.00 uur ook mogelijk om mee te doen aan het wildplukken en bereiden van een salade met Meerhovense ingrediënten.

Een hapje, een drankje en veel meer

De borrel begint om 16.00 uur bij Proeftuin Meerhoven. Tijdens de aangeklede borrel is er een pub quiz en zullen de resultaten van de enquête worden gepresenteerd. Voor kinderen zijn er spelletjes en ze kunnen het avonturenpad verkennen. Er zijn ervaringsdeskundigen en een nul-op-de-meter adviseur aanwezig (Luc Vroemen van Lucius.nu heeft in Meerhoven van een bestaande woning een nul-op-de-meter gemaakt).  Zij kunnen alles vertellen over o.a. zonnepanelen en warmtepompen. Daarnaast wordt er meerdere keren een rondleiding door de buurtmoestuin verzorgd. De inwendige mens wordt verzorgd door topkok Chef Erling Rugsten. Dat belooft een heerlijk feest te worden.

Aanmelden en blijf op de hoogte

“Aan de fietstocht en het wildplukken is een maximum aantal deelnemers verbonden. Aanmelden is daarom verplicht. Dit kun je doen via deze link. Het startpunt van de fietstocht en het wildplukken worden na aanmelding via de mail doorgegeven. Leuk als je er ook bij bent!” aldus Inge Kouw van Werkgroep Duurzaam Meerhoven.

Kosten

De activiteiten zijn gratis toegankelijk. Ze worden financieel mogelijk gemaakt door de Samenwerkende Bewonersorganisaties. Daarnaast gaat een deel van de waarderingscheque voor Duurzaam Meerhoven van de gemeente hieraan op. Aanmelden is noodzakelijk.

Oproep

We kunnen nog wat handjes gebruiken voor het in goede banen leiden van de kinderactiviteiten en om te helpen bij het klaarzetten en opruimen van de hapjes en drankjes. Zin om te helpen? Mail naar duurzaam@meerhoven.nl

Informatie

Meer informatie en updates over het programma zijn te vinden op deze pagina of op buurkracht.nl/meerhoven. Hier kun je je ook opgeven voor de zonnepanelenactie of je interesse om met besparing aan de slag kenbaar te maken. Nog vragen? Neem gerust contact op met de Werkgroep Duurzaam Meerhoven via duurzaam@meerhoven.nl. Voor meer informatie over Buurkracht kan er contact opgenomen worden met Irmy van Paassen via irmy@buurkracht.nl of 06 11 615 624.

English summary

In June Duurzaam Meerhoven conducted a questionnaire in Meerhoven. The results off the questionnaire will be presented on the 23rd of September. The afternoon starts at 14:00 hrs with a bicycle tour through Meerhoven with stops to view solar panels, a heat pump, the plum trees in the park and more. Or you can participate in wild picking ingredients and making a salad for later that afternoon. At 16:00 hrs there is a gathering at Proeftuin Meerhoven the community garden on Park Forum. We’ll have drinks and some food, the presentation of the questionnaire, a pub quiz, there are experience experts and a advisor on zero energy houses, games for the children and lots of fun. You can also take a tour through the garden.

If you want to join, please sign up via this link. We will send you an e-mail with the address from where the activities start. 

8 Email

Related