×
 

Informatiebijeenkomst Warmtepompen

In de wijk Meerhoven is dat meer dan actueel, omdat bewoners niet tevreden zijn over de stadsverwarming. We hebben te maken met hoge vastrecht- en energiekosten en storingen in het stadsverwarmingssysteem. Naast belangrijke kostenbesparingen kan men hiermee een bijdrage leveren aan milieu doelstelling. Duurzaam Meerhoven nodigt alle geïnteresseerden van harte uit de bijeenkomst bij te wonen.
Informatiebijeenkomst Warmtepompen

Where

De Hangar in Meerhoven, Meerbos 4, 5658 LA Eindhoven (Map )

When

17 okt 2016 from 19:30 until 22:00

Op 17 oktober organiseert Duurzaam Meerhoven in samenwerking met Freenergics en anderen een informatie bijeenkomst over warmtepompen. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in De Hangar, Meerbos 4,5658 LA Eindhoven. In de wijk Meerhoven is dat meer dan actueel, omdat bewoners niet tevreden zijn over de stadsverwarming. We hebben te maken met hoge vastrecht- en energiekosten en storingen in het stadsverwarmingssysteem. Het zou mooi zijn als er alternatieven geboden kunnen worden voor de verwarming en de warmwater voorzieningen in deze woningen. Naast belangrijke kostenbesparingen kan men hiermee een bijdrage leveren aan milieu doelstelling. Duurzaam Meerhoven nodigt alle geïnteresseerden van harte uit de bijeenkomst bij te wonen.

In het voorjaar organiseerde Duurzaam Meerhoven al een tour langs woningen met een warmtepomp in de wijk. De interesse was veel groter van verwacht. Daarom organiseren we nu een thema-avond met de volgende onderdelen:

  • Welkom, inleiding en aanleiding
  • Voorstel rondje wie namens wie deelneemt
  • Principe van een warmtepomp
  • De installatie, wat erbij komt kijken
  • Besparingen en investeringen
  • Praktijkervaring uit de wijk
  • Voor- en nadelen van een warmtepomp
  • Nadere informatie te vinden aan de informatie tafels

Op hoofdlijnen zijn er twee systemen aan de orde: Een hybride oplossing waarbij een deel van de benodigde CV warmte door de pomp wordt gemaakt, en u voor piek-afnames (tapwater en bij hoge warmtevraag) terugvalt op de stadsverwarming of uw CV. Een volledig elektrische oplossing waarbij u zich afsluit van het gas/stadsverwarming. Beide oplossingen hebben voor- en nadelen. Op de avond maakt u kennis met beide systemen. In alle gevallen bieden warmtepompen het voordeel dat u onafhankelijker wordt van de gas- en stadverwarming leverancier. Dit zorgt doorgaans voor belangrijke kostenbesparing. Ook kunt u ervoor kiezen noodzakelijke stroom (deels) zelf te gaan maken.

Een werkende demo warmtepomp is in De Hangar aanwezig.

Datum en tijd: 17 oktober 2016, inloop vanaf 19.30 uur, programma van 20.00 tot 22.00 uur
Locatie: De Hangar in Meerhoven, Meerbos 4, 5658 LA Eindhoven
Kosten: Gratis.
Graag aanmelden middels een e-mail naar duurzaam@meerhoven.nl. Dan weten we hoeveel personen er komen.

8 Email
Keywords : 

Related

Verslag Informatiebijeenkomst Warmtepompen 17 oktober 2016
Verslag Informatiebijeenkomst Warmtepompen 17 oktober 2016
Op 17 oktober jl. waren ongeveer 140 geïnteresseerden aanwezig om te horen wat o.a. enkele ervaringsdeskundigen, een installateur en 040Energie te vertellen hadden over warmtepompen. Na afloop kon men in gesprek met diverse adviseurs, installateurs en gebruikers. Lees verder voor het verslag of ga direct naar de presentaties in de bijlagen.
Verslag tour langs warmtepompen
Verslag tour langs warmtepompen
Op 22 mei jl. bezochten we vier woningen met een warmtepomp. Hierbij het verslag van die middag.
Tour langs warmtepompen in Meerhoven - VOL
Tour langs warmtepompen in Meerhoven - VOL
Duurzaam Meerhoven organiseert een tour langs een aantal woningen met een warmtepomp. Stadsverwarming is (in Meerhoven) een dure warmtebron en is door het verstoken van gas (en biomassa) niet zo milieuvriendelijk.