×
 

Informatie avond over een gezond binnenklimaat

Iedereen wil graag leven in een gezond binnenklimaat. De vraag was dan ook: welke normen hanteer je voor een gezond binnenklimaat en op welke wijze is een gezond binnenklimaat te realiseren?
Informatie avond over een gezond binnenklimaat

Kees Verhagen, Harry van der Kallen en Stefan van der Eijk, leden van Duurzaam Meerhoven hielden over dit onderwerp een lezing op 27 maart jl. in de Hangar.

 

Een gezond binnenklimaat is een item, dat bij bewoners vaak veel vragen oproept. Afgelopen winter legden leden van de werkgroep Duurzaam Meerhoven met warmtecamera’s huisbezoeken af en maten met een CO² meter vaak (te) hoge concentraties. Zeker in het kader van verduurzamen van woningen is het creëren van een gezond binnenklimaat een onderdeel, dat niet altijd de aandacht krijgt die het verdient.

 

In de presentatie werd ingegaan op de invloed die een hoog CO² gehalte heeft op de gezondheid van de bewoner. Ook werden er adviezen gegeven om het CO² gehalte te verlagen, zodat het binnenklimaat in de woning aanmerkelijk verbetert en comfortabel aanvoelt. Hier geldt: iedere woning vraagt maatwerk, maar met de richtlijnen die de drie ervaringsdeskundigen gaven, krijgt u in ieder geval een aantal handvaten om uw binnenklimaat te toetsen en te verbeteren.

 

Wilt u meer informatie om uw eigen binnenklimaat te toetsen en/of te verbeteren? Bekijk dan de presentatie via deze link. Met vragen kunt u terecht bij een van de drie ervaringsdeskundigen die de presentatie verzorgden.

Images

8 Email

Related

Warmtescan van je woning - deze winter
Warmtescan van je woning - deze winter
Wat is een gezond binnenklimaat? Hoe draagt dat bij aan behaaglijk en comfortabel wonen? Hoe beïnvloed je eigen gedrag het binnenklimaat? En wat is de invloed van koken op gas? Kortom heel veel vragen die de revue kunnen passeren als we bij u langs komen voor het maken van een warmtescan.
Uw klantreis naar een duurzame woning / 0-op-de-meter woning begint op 10 oktober 2019
Uw klantreis naar een duurzame woning / 0-op-de-meter woning begint op 10 oktober 2019
De hitte in de afgelopen zomer heeft ons weer eens met de neus op de feiten geduwd, het klimaat veranderd schrikbarend snel. Tijd om de eigen voetafdruk te verkleinen, de portemonnee te sparen en tegelijk het comfort in huis te verhogen. Wie wil dat nu niet. Graag nemen we 10 Meerhovense huishoudens mee op reis met als einddoel een duurzame woning in 2020. Uw reis start op 10 oktober a.s. in De Hangar in Meerhoven. Opgeven via info@duurzaammeerhoven.nu is noodzakelijk.