×
 

Februari was wereldwijd warmer dan ooit

In de Guardian stond een alarmerend bericht over de opwarming van de aarde. Kan ik daar iets aan doen?
Februari was wereldwijd warmer dan ooit

De gemiddelde temperatuur in februari was 1,35 C boven gemiddeld. Met in het achterhoofd de wetenschap dat we bij een gemiddelde stijging 1,5 C in de problemen komen, is dat geen goed nieuws. Lees het artikel van de Guardian via deze link.

De grafiek geeft een duidelijk beeld van hoe ongewoon de gemiddelde temperatuur is.

Hoe verontrustend dit nieuws ook is, waarschijnlijk halen we allemaal onze schouders op. Het blijft toch een beetje ver van mijn bed show, wat kan ik er aan doen? Maar dat is natuurlijk waar de schoen wringt. Als iedereen die hierover leest, ziet, hoort in actie zou komen, dan zou het probleem spoedig opgelost kunnen worden. Want alleen als we als bewoners van planeet Aarde massaal aan de slag gaan, kunnen we het ergste nog voorkomen. Grote veranderingen hebben we altijd met veel mensen afgedwongen of het nu om het vrouwenkiesrecht of de afschaffing van het apartheidsregime in Zuid-Afrika gaat.

Moeten we dan massaal de straat op? Dat zou wel helpen, maar er zijn heel veel andere dingen die we ook kunnen doen, om maar een paar voorbeelden te noemen:

  • Ons beter informeren over de klimaataspecten van onze aankopen en zo bewuster kiezen (of vaker gewoon niets kopen) ook als het betekent dat het daardoor duurder wordt;
  • Voor echt groene energieleverancier kiezen, zuinig met stroom zijn en tenslotte indien mogelijk zonnepanelen leggen;
  • Dichtbij op vakantie gaan.

Wil jij stapje voor stapje werken aan een bewuste levensstijl? Neem dan eens contact met ons op, dan gaan we samen bekijken wat voor jou haalbaar is.

Inge

 

Images

8 Email
Keywords : 

Related