×
 

Eetbare kruiden- en plantentuin in Park Meerland

Vrijwilligers gezocht voor aanleg en onderhoud van de eetbare kruiden- en plantentuin als onderdeel van het Vredespad.
Eetbare kruiden- en plantentuin in Park Meerland

Stichting Vredescentrum Eindhoven werkt aan de aanleg van een vredespad in Park Meerland. Uiteindelijk komen er 8 onderdelen in het park. In 2012 is een vredesboom, een Gingko Biloba, geplant. Het tweede onderdeel is de VredesCirkel die in maart is aangelegd en op 29 mei geopend wordt (zie agenda). Het derde onderdeel wordt een eetbare kruiden- en plantentuin. Op dit moment wordt door verschillende mensen, waaronder Claudia Stoldt van bureau de Tuinfluiter het ontwerp gemaakt.

Voor de realisatie en daarna voor het onderhoud wordt er gezocht naar vrijwilligers. Heb je groene vingers en lijkt het je leuk om mee te doen of wil je meer weten over het project, kom dan op 29 mei naar de feestelijke opening van de Vredescirkel of neem dan contact op met duurzaam@meerhoven.nl of met M. Trommelen via info@vredesburo.nl

 

Images

8 Email
Keywords : 

Related

IVN Wandeling park Meerland - 10 maart 2019
IVN Wandeling park Meerland - 10 maart 2019
‘Van vliegveld naar park’ Rondleiding door het inmiddels 10 jaar oude Park Meerland. We laten de verschillende stukken van het park zien en u hoort wat er vroeger op deze plekken te vinden was. We leggen uit wat de gedachten zijn achter het ontwerp van het park en hoe het watersysteem in elkaar zit. En zeker laten we zien welke leefruimtes er zijn gecreëerd en wat er inmiddels aan planten, vogels en andere beestjes te vinden is. Bovendien kunt U kennis maken met het jongste Arboretum in Nederland en het Vredespad.
Ken jij de namen van alle vogels in Park Meerland?
Ken jij de namen van alle vogels in Park Meerland?
Lees  en verwonder je over de diversiteit van de vogels in ons park.
Rondleiding Eetbaar park Meerland
Rondleiding Eetbaar park Meerland
Na het succes van de rondleiding vorig jaar organiseert Duurzaam Meerhoven dit jaar op 1 oktober weer een rondleiding in park Meerland met het thema Eetbaar park Meerland.
Opening VredesCirkel in het park
Opening VredesCirkel in het park
Op 29 mei wordt met een drumceremonie voor wereldvrede de VredesCirkel in Park Meerland geopend.
Eetbaar Park Meerland
Eetbaar Park Meerland
Op 25 maart hebben enkele vrijwilligers struiken en bomen gepland in het park.