×
 

Diverse artikelen o.a. Biologische landbouw kan de hele wereld voeden en Vliegen

Een willekeurige selectie van artikelen en documentaires over duurzaamheid.
Diverse artikelen o.a. Biologische landbouw kan de hele wereld voeden en Vliegen

  • https://www.duurzaamnieuws.nl/biologische-landbouw-kan-de-hele-wereld-voeden-2/  Er wordt vaak gesteld dat industriële landbouw met kunstmest en pesticiden nodig is om de steeds maar groeiende wereldbevolking van voedsel te voorzien. Niets is minder waar volgens dit artikel waarin wordt uitgelegd hoe het zit.

  • VPRO Tegenlicht: Smeltend  Zwitserleven
    Klimaatverandering zorgt voor smeltende gletsjers en landverschuivingen o.a. in Zwitserland. Volgens de Indiase schrijver Amitav Ghosh kunnen we het ons niet voorstellen dat onze kinderen in een onleefbare wereld zullen leven. Ons eindeloos verlangen naar zaken als auto’s, vlees en luxegoederen vormen de grote veroorzakers van de klimaatcrisis. ‘Iedereen wil deel uitmaken van het goede leven’, zegt Ghosh. ‘We zijn als een kalkoen voor Thanksgiving. We worden lekker volgestopt maar op een dag gaat de kop eraf.’ De documentaire begint met (bekende) spectaculaire beelden, is verder wel interessant, maar een beetje traag. 

  • https://www.groene.nl/artikel/voor-een-prikkie-naar-de-filistijnen   Op 10 maart was er een bijeenkomst van het Beraad Vlieghinder moet Minder in Knegsel. Vier lezingen belichten diverse kanten van vliegen. Heel duidelijk kwam naar voren dat vliegen desastreus is voor de planeet Aarde en dat technologische doorbraken op korte termijn niet te verwachten zijn. Eigenlijk is er maar 1 veilige keuze en dat is minder, veel minder vliegen. Dit artikel belicht verschillende aspecten die op 10 maart ook voorbij kwamen. Een ander artikel over dezelfde problematiek: https://www.natuurenmilieu.nl/nieuwsberichten/opinie-schiphol-is-klein-er-wordt-gevlogen/?utm_source=Nieuwsbrief+februari+2018&utm_medium=Nieuwsbrief+februari+2018&utm_campaign=Nieuwsbrief+februari+2018+ 

  • De Zonnestroom Producenten Vereniging is een vereniging die de belangen van zonnepanelenbezitters behartigd. Zij zoeken een webmaster, omdat de huidige webmaster heeft aangegeven het stokje over te willen dragen. Misschien iets voor u? Kijk hier.
    Er is ook weer een nieuwe uitgave van hun ledenblad 'Power to the People'. Klik op de volgende link om de PttP te lezen: Power to the People 2018-1. In deze versie staan interessant artikelen over de postcoderoos regelen, ook voor verenigingen van eigenaren van appartementen interessant!

8 Email
Keywords : 

Related

Diverse artikelen o.a. micro plastics in cosmetica en huisstof
Diverse artikelen o.a. micro plastics in cosmetica en huisstof
Een selectie van artikelen van de afgelopen maand.
Gespot door Marjola
Gespot door Marjola
artikelen die ik de moeite waard vind om met je te delen