×
 

Debat in de Stad - De toekomst van Eindhoven Airport - 13 november

De tweede luchthaven van ons land mag doorgroeien tot 43.000 vliegbewegingen in 2020. Als de huidige trend doorzet, zal het weinig moeite kosten om dat aantal te halen. Maar hoe moet het verder na 2020? Het onderwerp staat weer volop in de actualiteit nu zowel in de Brainport Actieagenda als in het nieuwe regeerakkoord al een voorzichtig voorschot is genomen op verdere groei van Eindhoven Airport.
Debat in de Stad - De toekomst van Eindhoven Airport - 13 november

Topman Michael O’Leary van Ryanair – de belangrijkste gebruiker van Eindhoven Airport – wil groeien en zet druk op de ketel door vluchten te verplaatsen. Schiphol wil van vakantievluchten overhevelen naar de regionale vliegvelden. Maar verdere groei van Eindhoven Airport is geen vanzelfsprekendheid. Ook omwonenden en milieugroepen roeren zich. De belangen van economie en leefomgeving botsen.

Deelnemers aan het debat zijn onder andere Joost Meijs (directeur Eindhoven Airport), Bernard Gerard (secretaris van BVM2, Beraad Vlieghinder Moet Minder), Marcel Oosterveer (raadslid en lijsttrekken VVD Eindhoven) en Rik Thijs (fractievoorzitter GroenLinks Eindhoven).

  • M.m.v. ED-columnist Jos Kessels, ED-redacteuren Rob Schoonen en Chris Paulussen en een ‘action writer’ die ter plekke samenvat in een live column
  • U betaalt alleen de pauzeconsumptie
  • Ook op 7 mrt en 9 mei
  • Prijs excl. servicekosten

Datum en tijd: Ma 13 nov 2017 ⋅ 20:30
Locatie:  Parkttheater, zaal Kameleon
Prijs:  € 2,80,  excl € 1,00 servicekosten
Kaartjes reserveren: www.parktheater.nl/programma/?maand=2017-11-13#modal=/programma/6054/Debat_in_de_Stad//

 

8 Email
Keywords : 

Related

Informatieavond Proefcasus Eindhoven Airport - 29 november 2018
Informatieavond Proefcasus Eindhoven Airport - 29 november 2018
Welk perspectief op de toekomst van Eindhoven Airport is na 2019 wenselijk en realiseerbaar? En hoe komen we tot een betere balans tussen economische groei en belasting van de leefomgeving? Dat is de centrale vraagstelling waarop we in de Proefcasus Eindhoven Airport antwoord proberen te vinden.
Overheden organiseren openbare avond over Eindhoven Airport - 10 oktober 2018
Overheden organiseren openbare avond over Eindhoven Airport - 10 oktober 2018
Eind 2017 zijn de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Defensie, de provincie Noord-Brabant, de gemeente Eindhoven, de omliggende gemeenten en Eindhoven Airport gestart met een traject om te komen tot een toekomstperspectief voor Eindhoven Airport na 2019. Een eerste stap in dat traject was een analysefase, die inmiddels is afgerond. Op 1 oktober 2018 gaat een Proefcasus van start. De luchthaven wordt daarmee een proeftuin voor de luchtvaart van de toekomst in Nederland.