×
 

De SmaakBeleving – een webshop in Meerhoven

Laatst bekeek ik Meerhoven op Google Maps en kwam daar het bedrijf De SmaakBeleving tegen. Nieuwsgierig klikte ik door en ontdekte dat je hier smaakvolle producten van kleinere ambachtelijke bedrijven kunt bestellen. Afhalen in Meerhoven is ook mogelijk. Dat ambachtelijke en voor een deel ook biologische assortiment spreekt de duurzame mens natuurlijk erg aan. Vandaar dat ik de eigenaar, Michael van Lierop, vroeg om een interview.
De SmaakBeleving – een webshop in Meerhoven

 

Wat is je achtergrond, vertel eens iets over jezelf.

“Voordat ik aan De SmaakBeleving begon heb ik diverse speciaalzaken gehad. Hier ben ik begonnen om producten die hard liepen online te zetten. Dat is langzaam aan uit de hand gelopen. Nu verkoop ik meer dan 1.200 onderscheidende producten. Ik selecteer bedrijven niet op biologisch producten, maar kijk meer naar wat er voor aanbod aan producten is die mij aanspreken.”

Wat is De SmaakBeleving?

“De SmaakBeleving is een totaal webshop met meer dan 1.200 unieke producten. De hardlopers lever ik direct uit voorraad. Op de andere producten zit soms een iets langere levertijd, omdat die wekelijks vanuit diverse leveranciers moeten komen. Zo kan ik garanderen dat de ten minste houdbaar datum altijd goed is.

Deze vaak kleinere ambachtelijke bedrijven hebben het met voorraad en logistiek soms lastig. Wel verwacht ik dat ze hun social media en uiteraard de kwaliteit van het product goed op orde hebben. Het zijn vaak bekende merken uit de speciaalzaak wereld en producten die natuurlijk niet in de supermarkt te koop zijn.” Als wij een merk opnemen in onze webshop bieden wij dan ook altijd het totale assortiment van het bedrijf aan, dat is uniek natuurlijk want dat kom je in de winkels zelden tegen!

Wat versta jij onder duurzaam en hoe belangrijk is het voor jou dat voedsel duurzaam is?

“Voor mij betekent duurzaam dat je rekening houdt met het milieu en het menselijk welzijn. EKO is een keurmerk dat aangeeft dat het bij dat product goed zit met deze aspecten. Vaak zijn dit ook sociale ondernemingen. Soms produceren kleine bedrijven wel volgens deze regels, maar laten ze zich toch niet certificeren, omdat dat best wel duur is. Voor mij is het niet een must dat voedsel EKO is, de kwaliteit, de smaak en de mooie (cadeau) verpakking staat voorop.

Maak je verder in je leven duurzame keuzes?

“Nee, niet altijd qua eten, maar ik let wel op andere zaken, zoals afval scheiden. Ik heb er een gruwelijke hekel als iemand afval op straat gooit en zeg daar ook iets van.”

Hoe ben je in Meerhoven terecht gekomen en hoe bevalt het je hier?

“Op zoek naar een nieuwbouw woning zijn we hier ca. 16 jaar geleden terecht gekomen. Alles is dichtbij, de snelweg, de stad en voorzieningen.”

Ken je Duurzaam Meerhoven, Proeftuin Meerhoven?

“Ik had er wel al van gehoord, maar voor het interview heb ik me uiteraard even ingelezen.”

Hoe kunnen mensen je assortiment bekijken en bestellen, of eventueel afhalen?

“Bestellen gaat via de site, https://www.desmaakbeleving.nl/. Naast het thuis laten bezorgen is het ook mogelijk om het op te halen in Grasrijk. Dat wordt best veel gedaan. Denk daarbij ook aan een klein cadeau pakketje als je een hapje gaat eten bij vrienden, een verjaardag of stel zelf kerstpakketten samen voor uw medewerk(st)ers. Er is veel mogelijk!

De komende maanden zullen er weer een 150 nieuwe producten worden opgenomen.
Kortom unieke producten met smaak: bestel ze bij: www.DeSmaakBeleving.nl 

12 oktober 2018
Inge Kouw

8 Email
Keywords : 

Related

Rechtstreex
Rechtstreex
Rechtstreex Eindhoven maakt het mogelijk voor bewoners van Eindhoven om samen boodschappen te doen bij lokale boeren en voedselmakers. Je bestelt online en haalt jouw boodschappen op bij een afhaalpunt bij jou in de buurt.