×
 

Buurkracht in Meerhoven?

Op dinsdag 24 januari komt de werkgroep Energie van Duurzaam Meerhoven bij elkaar. Irmy van Paasen van Buurkracht komt vertellen welke ondersteuning zij kunnen geven bij het organiseren van nieuwe activiteiten. Zin om mee te helpen? 1 of 2 nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om samen met ons activiteiten te organiseren zijn van harte welkom.
Buurkracht in Meerhoven?

De werkgroep Energie heeft het afgelopen jaar diverse bijeenkomsten georganiseerd o.a. over zonnepanelen (door 040Energie) en warmtepompen. Ook het komend jaar willen we weer bijeenkomsten en andere activiteiten organiseren om Meerhoven energiebewuster te maken. Wil je je bij onze werkgroep aansluiten, mail dan naar duurzaam@meerhoven.nl. Wellicht kun je dan 24 januari meteen aansluiten als we een gesprek met Irmy van Buurkracht hebben.

Wat is Buurkracht?

Buurkracht is een niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. waarmee ze buurten helpen die samen energie willen besparen. Dit doen ze niet door een inhoudelijk/technisch expert te zijn, maar door een team te faciliteren. Inmiddels helpen ze al ruim 150 buurten verspreid over heel Nederland. 

Wat biedt Buurkracht?

  • Een persoonlijke buurtbegeleider. Dat betekent dat de buurtbegeleider aanwezig is bij onze bijeenkomsten en ervaring in kan brengen die zij heeft opgedaan in andere buurten.
  • Een buurtpagina voor de buurt; voor iedere buurt bouwen ze een eigen website. Deze is alleen toegankelijk voor buurtbewoners, die hiervoor een login aanmaken. 
  • Ze bieden de hele buurt met voorrang een slimme meter aan; iedere bewoner kan op individueel niveau besluiten of ze de meter willen laten plaatsen. Met de slimme meter kunnen bewoners inzicht krijgen in hun verbruik.
  • Een woningscan en een buurtscan; deze worden uitgevoerd door een onafhankelijke adviseur. Hij levert een rapport op, maar geeft op ons verzoek ook een presentatie van zijn bevindingen op een bijeenkomst voor de hele buurt.
  • Communicatiemiddelen; ze houden bij elke buurt een fotoshoot en leveren persoonlijke communicatiemiddelen (persberichten, posters, lantaarnpaalborden, uitnodigingen, etc.) in aansluiting op de acties die we organiseren.
  • Hulp bij collectief inkopen; ze bemoeien zich niet met leveranciers, maar kunnen helpen met bijvoorbeeld offerteformats (geen appels met peren vergelijken) en ervaringen uit andere buurten.
  • Het uitlenen van bijvoorbeeld warmtecamera's en energieverbruikstekkers aan buurten.

Namens de werkgroep Energie

Inge Kouw

8 Email
Keywords : 

Related

Avond vrijwilligers Duurzaam Meerhoven
Avond vrijwilligers Duurzaam Meerhoven
Woensdag 21 was de jaarlijkse avond voor de vrijwilligers van Duurzaam Meerhoven
Duurzame Huizen Route - Meerhoven - 3 en 10 november
Duurzame Huizen Route - Meerhoven - 3 en 10 november
Honderden huiseigenaren in Nederland staan in de startblokken voor de Duurzame Huizen Route. Passiefhuizen, gasloze woningen en nul-op-de-meter woningen alles komt voorbij tijdens de Duurzame Huizen Route. Heb jij je bezoek al gepland?
Foto's vrijwilligersavond 29 november
Foto's vrijwilligersavond 29 november
Ben maakte foto's tijdens de vrijwilligersavond van Duurzaam Meerhoven. Geniet nog even na. En als je er niet bij was, we willen volgend jaar november zeker weer iets organiseren.
Grip op je energie - 14 november VOL
Grip op je energie - 14 november VOL
Hoor 14 november of er nog iets te verdienen valt op je energierekening. On the 14th of November we organise an evening about your energy bills. 14 november is volgeboekt en ook een extra avond op 28 november zit al vol.
Zonnepanelen van maximaal 600 Wp eenvoudig bovenop schuurtje en simpelweg in stopcontakt
Zonnepanelen van maximaal 600 Wp eenvoudig bovenop schuurtje en simpelweg in stopcontakt
Niet iedereen heeft een geschikt dak voor zonnepanelen maar wel een schuurtje met plek voor een paar panelen, maar om daarvoor een complex systeem aan te laten leggen is relatief duur. Wettelijk mag je 600 Wp aan panelen op een stopcontact aansluiten per groep. CIS panelen leveren per jaar het meest op per Wp maar zijn wel wat duurder. Als iedereen zo'n relatief goedkope set plaatst, en ik verneem veel interesse bij veel mensen, kunnen we allemaal een stukje bijdragen aan het klimaat...
Deltaplan voor energie in Zuid-Oost Brabant
Deltaplan voor energie in Zuid-Oost Brabant
Metropoolregio Eindhoven (MRE) wil allerlei vormen van energie in de regio van schone energie voorzien.
Hulp bij energie besparen en subsidie aanvragen
Hulp bij energie besparen en subsidie aanvragen
Www.slimwonenplus.nl geeft u informatie op maat over duurzame energiebesparing. Check uw energieverbruik en bekijk de bespaartips. Zoek praktische informatie op over het energiezuiniger maken van uw woning en vind een betrouwbaar bedrijf dat u hierbij kan helpen. Via Facebook houdt SlimWonen+ haar volgers op de hoogte van interessant en actueel nieuws.
MacDonald's en vrijwilligers Duurzaam Meerhoven
MacDonald's en vrijwilligers Duurzaam Meerhoven
Op woensdag 7 december werden alle vrijwilligers van Duurzaam Meerhoven bij MacDonald’s uitgenodigd om samen te dineren en ervaringen uit te wisselen.
Verslag Energie in Huis
Verslag Energie in Huis
Op 13 maart stelde Harry zijn huis open, zodat 13 bezoekers konden horen en zien welke keuzes hij heeft gemaakt (zonnepanelen, warmtepomp, etc.)
VPRO Tegenlicht: De doorbraak van duurzaam
VPRO Tegenlicht: De doorbraak van duurzaam
Kijk tip
Energie in huis
Energie in huis
Een kijkje in de energie huishouding van een wijkbewoner. Hoe regelt hij zijn elektriciteit, warmte, koeling en isolatie. Welke keuzes heeft hij gemaakt en waarom.