×
 

Buurkracht en Warmtemeters

De werkgroep Energie beschikt over een warmtecamera waarmee bij koud weer gekeken kan worden op welke plekken jouw huis warmte verliest. Lees verder als je interesse hebt in dergelijke beelden van jouw woning.
Buurkracht en Warmtemeters

Op 24 januari kwam de werkgroep Energie van Duurzaam Meerhoven bij elkaar om te bespreken waar ze verder mee aan de slag gaan. Na de succesvolle bijeenkomst over warmtepompen ligt de lat hoog. Om te beginnen spraken we met Irmy en Mieke van Buurkracht. Buurkracht kan ons ondersteunen met communicatie, het lenen van warmte- en verbruiksmeters, een buurtscan en bijvoorbeeld ondersteuning bij collectieve inkoop acties. Wij zijn positief over wat Buurkracht voor ons kan betekenen en praten begin maart verder. We willen dan beginnen met een pilot met bewoners met een slimme meter.

Warmtecamera’s

In de tussentijd willen we graag aan de slag met warmtecamera’s. Enkele leden van de werkgroep hebben zelf een warmtecamera en die willen ze graag inzetten bij mensen die willen onderzoeken waar de warmtelekken in hun woning zitten. Als je weet waar je woning warmte verliest, kun je gericht actie ondernemen. Interesse in een warmteplaatje van jou woning? Mail dan naar duurzaam@meerhoven.nl. Wij nemen dan contact op om een afspraak te maken.

Onderschrift bij de foto's

Een foto van een keukenraam, met aan de linker kant een spleet die tocht (paars). En een foto van een poes die bij het raam (reflectie) op de verwarmde vloer staat.

Images

8 Email
Keywords : 

Related

Warmte scans in Meerhoven
Warmte scans in Meerhoven
In Meerhoven zijn in december 2018 16 woningen met een warmtebeeld camera gescand. De bewoners hebben vooraf informatie ontvangen over de camera en hoe zij hiermee en met de foto's om kunnen gaan. De bewoners konden zelf de beelden maken, die waar nodig besproken werden.
Mailing: Een duurzaam en gezond leefklimaat in Meerhoven? Doe mee!
Mailing: Een duurzaam en gezond leefklimaat in Meerhoven? Doe mee!
Rond 22 augustus wordt er in Meerhoven een mailing bezorgd van Duurzaam Meerhoven en Buurkracht. We kondigen daarin diverse activiteiten van dit najaar aan. Hier op de website kun je er meer over lezen. Er komen zeker nog activiteiten bij zoals iets leuks van Eetbaar Park en een algemene informatie/gespreksavond op 10 oktober.
Bekijk je woning met een warmtecamera
Bekijk je woning met een warmtecamera
Leden van de werkgroep Energie van Duurzaam Meerhoven beschikken over een warmtecamera waarmee bij koud weer gekeken kan worden op welke plekken jouw huis warmte verliest. (For English see below.)