×
 

Avond voor de vrijwilligers van Duurzaam Meerhoven

Op 20 november jl. konden alle vrijwilligers die actief zijn bij Duurzaam Meerhoven deelnemen aan een gezellig dinertje in Echt Welschap.
Avond voor de vrijwilligers van Duurzaam Meerhoven

Gastvrouw Inge heette al vrijwilligers welkom en bedankte hen voor de inzet het afgelopen jaar. Als vrijwilliger is het leuk om onder het genot van een hapje en drankje je mede vrijwilligers uit Meerhoven een keer per jaar in een informele sfeer te ontmoeten.  De verzorging door Echt Welschap was weer top en de sfeer was mede daardoor uitermate gezellig.

De tuiniers van Proeftuin Meerhoven waren dit jaar ook van de partij. Arno schetste even kort de werkzaamheden en resultaten die de Proeftuin oplevert. Liefhebbers van moestuinieren zijn iedere zondag welkom van 10:00 – 12:00 uur om in de tuin te werken en te oogsten. Incidentele hulp wordt ook op prijs gesteld.

Monique van de kledingruilbeurs hield een korte  quiz, om de kennis van de onduurzame kanten van kleding bij de vrijwilligers te testen. De vragen bleken pittig, maar leverde een duidelijke winnaar op: Edwin. Helaas gaat een andere Monique die zich jarenlang heeft ingezet bij het opruimen van zwerfafval verhuizen buiten Meerhoven.  Zij werd voor haar inzet door Inge hartelijk bedankt.

Inge kon een aantal bloembollen pakketten van de actie ‘Adopteer een straat’ weggeven. Dit jaar is het thema ‘Nederland ZOEMT, In actie voor de bij’.

Inge is op alle fronten druk met duurzaamheid en is blij dat steeds meer inwoners uit Meerhoven op de een of andere wijze actief bij duurzaamheid zijn betrokken. Iedere actieve vrijwilliger doet een duit in het zakje van Duurzaam Meerhoven en helpt de ecologische crisis af te wenden. Over duurzaamheid wordt veel geschreven, maar de overheden laten het toch nog steeds afweten. Inge vraagt dan ook aandacht voor Extinction Rebellion Nederland, die de ecologische crisis wil aanpakken, nu het nog niet te laat is. Voor wie meer informatie wil, kan zich wenden tot de organisatie zelf en/of tot Inge.

Kortom: een geslaagde avond voor en door de vrijwilligers van Duurzaam Meerhoven

Images

8 Email

Related

Adopteer een straat - plantjes
Adopteer een straat - plantjes
De vrijwilligers die meedoen met Prik-je-mee hebben de gelegenheid gehad om plantjes te bestellen om perken in de straat mee aan te kleden. Twee vrijwilligers hebben hieraan meegedaan.
Avond vrijwilligers Duurzaam Meerhoven
Avond vrijwilligers Duurzaam Meerhoven
Woensdag 21 was de jaarlijkse avond voor de vrijwilligers van Duurzaam Meerhoven
Winter in Meerhoven
Winter in Meerhoven
Sinds een paar dagen laat de winter zich goed voelen in Meerhoven
Proeftuin Meerhoven: om van te smullen
Proeftuin Meerhoven: om van te smullen
Proeftuin Meerhoven maakt haar naam steeds beter waar. Afgelopen zondag waren onze nieuwe tuinders Arno en Ina ook weer druk in de weer. Arno kreeg van Leo een cursus 'zeis maaien' en bracht het geleerde in de praktijk. De paden tussen de bedden zijn nu weer zichtbaar. Ina pakte samen met Inge het onkruid rond de plantbedden aan, zodat het onkruid een beetje binnen de perken blijft. Maar wie zaait en mee werkt, mag ook oogsten. Na afloop gingen alle tuinders met een zak geoogste groenten tevreden naar huis. Je kunt dan ook voor jou onbekende groenten proeven en uitproberen.
Insectenhotel in Proeftuin Meerhoven
Insectenhotel in Proeftuin Meerhoven
Sinds vanmiddag is de Proeftuin Meerhoven een insectenhotel rijker. Peuters, kleuters, schoolkinderen, vader en moeders hielpen allemaal mee aan de inrichting van dit speciale hotel.
MacDonald's en vrijwilligers Duurzaam Meerhoven
MacDonald's en vrijwilligers Duurzaam Meerhoven
Op woensdag 7 december werden alle vrijwilligers van Duurzaam Meerhoven bij MacDonald’s uitgenodigd om samen te dineren en ervaringen uit te wisselen.
Zwerfafval in de Waterwereld.  Ach, het valt wel mee.
Zwerfafval in de Waterwereld. Ach, het valt wel mee.
Vandaag met onze vaste ploeg een rondje Waterwereld gelopen en ontdekte dat het niet mee viel met de hoeveelheid zwerfaval in ons deel van de wijk.