×
 

Ergernis in het OV, op de fiets en in de auto

Ervaringen met mobiliteit in Eindhoven
Ergernis in het OV, op de fiets en in de auto

In het ED artikel van 29 april vertelt Linda over haar ervaringen met mobiliteit in Eindhoven. Ik wil daar wat eigen ervaringen en mogelijke oplossingen/slimme innovaties aan toevoegen.

Eigen ervaringen

Op de e-bike
Ik maak net als Linda voor mijn dagelijkse vervoer gebruik van mijn e-bike. Rijdt van Meerhoven overal naar Eindhoven, alleen bij regen en gladheid pak ik het OV.

Maar ook op mijn e-bike kom ik de nodige ergernissen tegen. Ergernis nummer 1: fietsers en ook  bestuurders van scooters die mobiel bellen! Ik zie niet alleen schooljeugd maar ook ouders met kinderen achterop gezellig bellen en/of APPen. Hoe kun je jouw kind opvoeden om zich als correcte fietser naar mede fietsers te gedragen als je zelf het slechte voorbeeld geeft? Hoop dat mobiel bellen op de fiets en scooter snel wordt verboden.

Jeugd vindt het reuze gezellig om als groepje op fietspaden voort te bewegen. Heb ik niets op tegen, maar dan graag maximaal twee fietsers naast elkaar en niet drie fietsers die het hele fietspad in beslag nemen. Als ik bel omdat ik graag wil doorrijden, krijg ik vaak een verwijtende blik.

Met het OV

Als het regent of bij gladheid neem ik het OV. Als ik moet overstappen op het station naar een andere lijndienst binnen Eindhoven en de overstaptijd is minder dan 5 minuten kan ik er zeker van zijn dat ik die bus mis. Dus pak ik een bus eerder en prijs mij gelukkig dat ik ieder kwartier naar het station kan.

Op het station aangekomen stopt de bus vaak niet bij een perron, maar links van het perron of rijdt de hoek om. Als ik hier moet uitstappen, mis ik het perron en moet een hele grote stap naar beneden zetten. Gelukkig ben ik nog mobiel, maar zeker als de benen wat strammer worden, ik de steun van een rollator nodig heb of met mijn kleindochter in de kinderwagen uit de bus wil stappen, heb ik een fiks probleem. Het lukt mij eenvoudig niet, want de afstand bus tot weg is te groot en leidt tot gevaarlijke situaties. Daarom graag alleen bij een perron uit laten stappen, dat is voor alle passagiers een stuk veiliger.

Auto

Tja, en dan de auto. Een paar weken geleden kon ik twee afspraken op een avond alleen redden door met de auto op pad te gaan richting Tivoli. Had om 18:00 uur een afspraak en stapte vol goede moed rond 17:20 uur in de auto. Merkte dat ik niet meer ben gewend in de spits te rijden, want ik arriveerde pas om 18:10 uur in Tivoli.

Ik heb mij geërgerd aan stoplichten die alleen op OV zijn afgestemd en mij eindeloos laten wachten voor stoplichten (het woord verkeerslicht is hier echt niet meer van toepassing). Ik zie u denken: pak dan de fiets of de OV: daar hebt u gelijk in, als het niet regent. Met de OV moet ik weer overstappen en mijn aansluiting zien te halen en ruim 45 minuten op de fiets is in de regen geen optie waar ik vrolijk van word.

Maar gelukkig schijnt er ook aan deze horizon weer licht.

Wist u al dat wij sinds kort in Meerhoven een fietswinkel hebben? E-Bike Masters is een speciaalzaak in elektrische fietsen gestart. Deze keten gokt op bewoners die hun auto voor een fijne elektrische fiets willen inruilen om de rit naar hun werk te maken. De website wordt geactualiseerd en dan staat Eindhoven als locatie ook op hun website. De winkel is open van dinsdag t/m zaterdag van 11:00 tot 19:00 uur. Naast de verkoop van e-bikes kun je ook voor reparaties bij E-Bike Masters terecht.

Fietsen zit ons Nederlanders in het bloed. Een stel innovatieve studenten uit Delft bedachten het concept Swapfiets. De Swapfiets is herkenbaar aan haar blauwe voorband. In zeven steden is dit concept al uitgerold en beslist een gouden zet te noemen. Voor een vast bedrag per maand huur je een degelijke fiets en de organisatie zorgt dat je fiets in prima conditie blijft. Naast een abonnement kun je een fiets ook voor een enkele rit huren en op verschillende locaties lenen en terugbrengen. Deze witte fietsen vind je in Hopperpoints en vind je o.a. al op Strijp-S en meerdere locaties volgen.

Ook de auto kun je vanaf volgend jaar huren bij Amber Mobility maar dan wel zonder chauffeur. Met een abonnement kun je dan via een app op je mobiele telefoon een auto bestellen. Vanaf begin mei zijn de eerste auto’s in Eindhoven afgeleverd. Het is maar dat u weet als u een auto zonder chauffeur ziet rijden, dat u niet vermoedt dat de nieuwste James Bond film in Eindhoven wordt opgenomen. Zou trouwens een mooie reclame voor onze automotive industrie in de regio zijn!

Mobiliteit en Eindhoven, het zal nog een heel wat innovatieve ideeën vragen, voor wij ons in deze stad duurzaam en snel van A naar B kunnen verplaatsen.

Bron: ED 25, 27, 29 april 2017,

 

Images

8 Email
Keywords : 
OV

Related

Avond voor de vrijwilligers van Duurzaam Meerhoven
Avond voor de vrijwilligers van Duurzaam Meerhoven
Op 20 november jl. konden alle vrijwilligers die actief zijn bij Duurzaam Meerhoven deelnemen aan een gezellig dinertje in Echt Welschap.
Warmtescan van je woning - deze winter
Warmtescan van je woning - deze winter
Wat is een gezond binnenklimaat? Hoe draagt dat bij aan behaaglijk en comfortabel wonen? Hoe beïnvloed je eigen gedrag het binnenklimaat? En wat is de invloed van koken op gas? Kortom heel veel vragen die de revue kunnen passeren als we bij u langs komen voor het maken van een warmtescan.
Rondleiding Eetbaar Park Meerhoven
Rondleiding Eetbaar Park Meerhoven
Op zondag 29 september verzorgde Eetbaar Park Eindhoven in de personen van Anita Liebregts en Claudia Stoldt een rondleiding.
Uw klantreis naar een duurzame woning / 0-op-de-meter woning begint op 10 oktober 2019
Uw klantreis naar een duurzame woning / 0-op-de-meter woning begint op 10 oktober 2019
De hitte in de afgelopen zomer heeft ons weer eens met de neus op de feiten geduwd, het klimaat veranderd schrikbarend snel. Tijd om de eigen voetafdruk te verkleinen, de portemonnee te sparen en tegelijk het comfort in huis te verhogen. Wie wil dat nu niet. Graag nemen we 10 Meerhovense huishoudens mee op reis met als einddoel een duurzame woning in 2020. Uw reis start op 10 oktober a.s. in De Hangar in Meerhoven. Opgeven via info@duurzaammeerhoven.nu is noodzakelijk.
Wie wat bewaart heeft wat
Wie wat bewaart heeft wat
Deze spreuk herinnert mij aan mijn opa oma, die een geweldige voorraad groenten en fruit in weckflessen op hun zolder bewaarden. Ik mocht dan bijv. de rode stoofpeertjes van een bepaald oogstjaar zoeken en meebrengen.
Informatie avond over een gezond binnenklimaat
Informatie avond over een gezond binnenklimaat
Iedereen wil graag leven in een gezond binnenklimaat. De vraag was dan ook: welke normen hanteer je voor een gezond binnenklimaat en op welke wijze is een gezond binnenklimaat te realiseren?
Het kruid engelwortel
Het kruid engelwortel
Engelwortel is een wat onbekend kruid, die al in de middeleeuwen als geneeskrachtige kwaliteiten voor diverse kwalen werd ingezet.
Van het gas af en toch kunnen wokken?
Van het gas af en toch kunnen wokken?
Hoe ga ik dat regelen? is een vraag die menig gebruiker van een wok op gas zich stelt.
Project Buurauto Meerhoven - 2 weken uitproberen
Project Buurauto Meerhoven - 2 weken uitproberen
Autodelen wordt steeds populairder. Bezit raakt uit en gebruik wordt de nieuwe norm. Het delen van een elektrische auto is goedkoper dan het hebben van een eigen auto.  Bovendien is het duurzaam;  Het zorgt voor een betere luchtkwaliteit en samen verlagen we de parkeerdruk in Meerhoven. Met autodelen draag je  bij aan een beter milieu en het verminderen van de CO2 uitstoot.
Avond vrijwilligers Duurzaam Meerhoven
Avond vrijwilligers Duurzaam Meerhoven
Woensdag 21 was de jaarlijkse avond voor de vrijwilligers van Duurzaam Meerhoven
Maak kennis met de elektrische (deel)auto in Meerhoven - 16 juni 2018
Maak kennis met de elektrische (deel)auto in Meerhoven - 16 juni 2018
Op 16 juni 2018 van 11.00 tot 16.00 uur kun je gratis proefrijden in een elektrische (deel)auto.
De elektrische deelauto’s komen naar Meerhoven - 16 april 2018
De elektrische deelauto’s komen naar Meerhoven - 16 april 2018
De elektrische auto maakt een spectaculaire groei door. Er rijden in Nederland inmiddels zo’n 24.000 volledig elektrische auto’s. En het aantal zal snel toenemen omdat een aantal drempels voor het rijden in een elektrische auto snel geslecht worden. De prijs daalt, de actieradius van de voertuigen neemt snel toe en steeds meer gemeenten zorgen voor meer laadpalen. Na intensieve voorbereiding staan we op het punt ook de elektrische deelauto in Meerhoven in te voeren. We doen dit met Buurauto, de elektrische auto die je deelt met je buren of je buurt.
bekijk de info over Proeftuin Meerhoven
bekijk de info over Proeftuin Meerhoven
vandaag naar de Proeftuin geweest en heerlijk van het zonnetje genoten
Winter in Meerhoven
Winter in Meerhoven
Sinds een paar dagen laat de winter zich goed voelen in Meerhoven
 'hetkanWel'
'hetkanWel'
Breng eens een bezoek aan deze website.
Een dagje niet met de auto maar met de trein
Een dagje niet met de auto maar met de trein
Wil een dagje rustig op je bestemming aankomen zonder in de file te rijden? Neem dan eens de trein.
Bekijk het aanbod/vraag op gratis af te halen goederen in Eindhoven
Bekijk het aanbod/vraag op gratis af te halen goederen in Eindhoven
Vandaag gevonden: de site 'gratis af te halen in Eindhoven'.
Locale producten
Locale producten
De provincie Noord-Brabant produceert een veelheid aan duurzame producten.
Speelgoedbank
Speelgoedbank
De Speelgoedbank stelt speelgoed beschikbaar voor gezinnen die krap bij kas zitten.
E-Waste Race
E-Waste Race
Inzameling klein elektronisch afval door basisscholen in Eindhoven.
Staat een moestuin nog op je bucket-list?
Staat een moestuin nog op je bucket-list?
Vind je het prettig om in een relaxte omgeving in de buitenlucht te werken? Kom eens kijken wat je in onze Proeftuin kunt bijdragen in onderhoud, aanleg en nieuwe activiteiten. Een Proeftuin moet ook zelf voor inkomsten zorgen. Onze contributie is laag, maar je mag als tegenprestatie meedelen in de oogst. De oogst is altijd een beetje een verrassing, maar het kan leuk zijn om voor jou onbekende groenten en kruiden uit te proberen. Wil je lid worden, kijk dan op de Proeftuin Meerhoven.
Proeftuin Meerhoven: om van te smullen
Proeftuin Meerhoven: om van te smullen
Proeftuin Meerhoven maakt haar naam steeds beter waar. Afgelopen zondag waren onze nieuwe tuinders Arno en Ina ook weer druk in de weer. Arno kreeg van Leo een cursus 'zeis maaien' en bracht het geleerde in de praktijk. De paden tussen de bedden zijn nu weer zichtbaar. Ina pakte samen met Inge het onkruid rond de plantbedden aan, zodat het onkruid een beetje binnen de perken blijft. Maar wie zaait en mee werkt, mag ook oogsten. Na afloop gingen alle tuinders met een zak geoogste groenten tevreden naar huis. Je kunt dan ook voor jou onbekende groenten proeven en uitproberen.
Insectenhotel in Proeftuin Meerhoven
Insectenhotel in Proeftuin Meerhoven
Sinds vanmiddag is de Proeftuin Meerhoven een insectenhotel rijker. Peuters, kleuters, schoolkinderen, vader en moeders hielpen allemaal mee aan de inrichting van dit speciale hotel.
Ook gezien?
Ook gezien?
Waar? In Meerhoven
Gespot door Marjola
Gespot door Marjola
artikelen die ik de moeite waard vind om met je te delen
Gespot door Marjola
Gespot door Marjola
artikelen die ik de moeite waard vind om met je te delen
Gespot door Marjola
Gespot door Marjola
een aantal berichten die ik de moeite waard vond om met je te delen
MacDonald's en vrijwilligers Duurzaam Meerhoven
MacDonald's en vrijwilligers Duurzaam Meerhoven
Op woensdag 7 december werden alle vrijwilligers van Duurzaam Meerhoven bij MacDonald’s uitgenodigd om samen te dineren en ervaringen uit te wisselen.
Betaalbaar elektrisch rijden met autodelen…. Iets voor u?
Betaalbaar elektrisch rijden met autodelen…. Iets voor u?
Auto delen
Auto delen
Staat jouw auto ook vaak ongebruikt voor de deur of wil je wel eens een auto lenen? Snapcar brengt vraag en aanbod uit jouw buurt bij elkaar.