×
 

040Energie timmert flink aan de weg met grote zonnepanelen actie

De zonnepanelenactie van 040energie wordt uitgebreid naar heel Eindhoven en ook Meerhoven wordt weer aangedaan.
040Energie timmert flink aan de weg met grote zonnepanelen actie

Al meer dan 100 huishoudens hebben met hulp van 040energie zonnepanelen op hun dak. Maar het gaat 040energie nog niet snel genoeg. Daarom komen er tien informatieavonden, er komt aandacht in de media en er worden meer dan 20.000 flyers verspreid. De actie is opgezet in samenwerking met de gemeente Eindhoven en een groot aantal vrijwilligers. Heb je al zonnepanelen? Dan hoeven we jou niet meer te overtuigen. Maak je buren, familie, vrienden en kennissen attent op deze actie. Samen op weg naar een groen Eindhoven.

De gemeente Eindhoven en 040energie delen hetzelfde doel: Eindhoven moet op termijn volledig energieneutraal zijn. Dat houdt in dat alle energie die in de gemeente gebruikt wordt lokaal wordt geproduceerd. Een belangrijke bijdrage daaraan komt van zonnepanelen. De gemeente Eindhoven ondersteunt de Eindhoven-brede zonnepanelenactie van 040energie dan ook van harte. Wethouder Mary-Ann Schreurs: “Het mooie aan 040energie is dat de vereniging ons allen helpt om bij te dragen aan de grote opgave om duurzame energie op te wekken. Via 040energie kan iedereen zijn bijdrage leveren, maar vooral ook op een manier die bij jouw leefsituatie past!”

In een korte tijd bijna heel Eindhoven van informatie voorzien, dat is het doel. Op deze avonden worden bezoekers geïnformeerd over de aanpak van 040energie: mensen die zonnepanelen willen kopen staan we bij met raad en daad. 040energie verkoopt zelf geen zonnepanelen maar werkt samen met een zorgvuldig geselecteerde leverancier.

Alle informatieavonden beginnen om 20.00 uur. De koffie staat klaar vanaf 19.45 uur. Iedereen is welkom!

De agenda:
maandag 23 mei Wijkcentrum de Mortel, Savoiepad 14
dinsdag 24 mei Wijkcentrum Blixems, Ouverture 2
woensdag 25 mei Steunpunt de Jaguar, Jaguarstraat 2
donderdag 26 mei Activiteitencentrum de Jagershoef, Lohengrinlaan 1
vrijdag 27 mei Buurtruimte De Uitwijk, Generaal Pattonlaan 124
maandag 30 mei Buurthuis de Boemerang, Planetenlaan 1A
dinsdag 31 mei Buurtcentrum De Rondweg, Camphuysenstraat 1
dinsdag 31 mei Buurtruimte De Toeloop, Josef Israëlslaan 2k
woensdag 1 juni Wijkcentrum Blixems, Ouverture 2
donderdag 2 juni Zalencentrum De Hangar, Meerbos 4

Lees meer over de actie of wordt vrijwilliger: http://040energie.nl/040zon/

8 Email
Keywords : 

Related

Zonnepanelen op eigen dak - 1 april 2019
Zonnepanelen op eigen dak - 1 april 2019
040energie wil de energievoorziening van Eindhoven vergroenen en organiseert voor het vijfde jaar een zonnepanelenactie. In april 2019 zijn er 8 informatieavonden op verschillende locaties in de stad. Inmiddels genieten honderden bezoekers van zo’n avond van zonnestroom van eigen dak. Wilt u ook een lagere energierekening en bijdragen aan een schoner milieu? Kom dan naar de informatieavond, op 1 april in De Hangar.
Zonnepark Welschap – laatste panelen nu in de verkoop - 13 maart 2019
Zonnepark Welschap – laatste panelen nu in de verkoop - 13 maart 2019
Vorig jaar kon er worden ingeschreven voor zonnepanelen in zonnepark Welschap. In maart gaat de productie starten, maar er zijn nog een paar honderd panelen te koop. Wilt u ook een lagere energierekening en bijdragen aan een schoner milieu? Schrijf dan nu in op basis van de informatie op de website of kom naar de bijeenkomst op 13 maart a.s. in "de Hangar” waarin alles wordt uitgelegd.
Mailing: Een duurzaam en gezond leefklimaat in Meerhoven? Doe mee!
Mailing: Een duurzaam en gezond leefklimaat in Meerhoven? Doe mee!
Rond 22 augustus wordt er in Meerhoven een mailing bezorgd van Duurzaam Meerhoven en Buurkracht. We kondigen daarin diverse activiteiten van dit najaar aan. Hier op de website kun je er meer over lezen. Er komen zeker nog activiteiten bij zoals iets leuks van Eetbaar Park en een algemene informatie/gespreksavond op 10 oktober.
Informatieavond over zonnepanelen - 9 april
Informatieavond over zonnepanelen - 9 april
De vrijwilligers van 040energie organiseren alweer voor het vierde jaar een serie informatieavonden over zonnepanelen op je eigen dak. 040energie is géén zonnepanelenverkoper, maar een vereniging zonder winstoogmerk. Ons doel is Eindhovenaren helpen hun energiegebruik te verminderen op een betaalbare manier. Zonnepanelen zijn daar een prima middel voor. Je draagt bij aan een beter milieu en bespaart tegelijk op je energierekening. We werken bij deze actie samen met de gemeente Eindhoven.
VEH roept eigenaren zonnepanelen op snel btw terug te vragen
VEH roept eigenaren zonnepanelen op snel btw terug te vragen
Belangenorganisatie Vereniging Eigen Huis (VEH) roept huiseigenaren op alsnog btw terug te vragen als zij voor 20 juni 2013 zonnepanelen hebben gekocht. Doe dit voor 1 januari 2018 als je panelen tussen 1/1/2012 en 20/6/2013 hebt gekocht.
Zonnepanelen van maximaal 600 Wp eenvoudig bovenop schuurtje en simpelweg in stopcontakt
Zonnepanelen van maximaal 600 Wp eenvoudig bovenop schuurtje en simpelweg in stopcontakt
Niet iedereen heeft een geschikt dak voor zonnepanelen maar wel een schuurtje met plek voor een paar panelen, maar om daarvoor een complex systeem aan te laten leggen is relatief duur. Wettelijk mag je 600 Wp aan panelen op een stopcontact aansluiten per groep. CIS panelen leveren per jaar het meest op per Wp maar zijn wel wat duurder. Als iedereen zo'n relatief goedkope set plaatst, en ik verneem veel interesse bij veel mensen, kunnen we allemaal een stukje bijdragen aan het klimaat...
Salderen blijft tot 2023
Salderen blijft tot 2023
Goed nieuws in het kader van onze actie rondom zonnepanelen voor iedereen die zonnepanelen heeft of overweegt om ze aan te schaffen. Schaf je nu zonnepanelen aan dan weet je dat je verbruikte energie nog minstens tot 2023 mag wegstrepen tegen opgewekte energie.
Voor niets gaat de zon op: zonnepanelen in Meerhoven
Voor niets gaat de zon op: zonnepanelen in Meerhoven
De energietransitie kan ook bij jou thuis beginnen. Maak je gebruik van de zonnepanelen actie van 040Energie, dan heb je er geen omkijken naar. De familie Pulles is een van de 15 gezinnen in Meerhoven die hun panelen via 040Energie hebben laten leggen. Het levert hen een jaarlijkse energiewinst van € 316,-- op!
Foto verslag van de zonnepanelen informatieavond van 040Energie
Foto verslag van de zonnepanelen informatieavond van 040Energie
Donderdag 6 april 2017 verzorgde 040Energie weer een informatieavond over zonnepanelen in Meerhoven. Met zo'n 40 belangstellende was het weer een geslaagde avond.
‘Zonnepanelen kopen is niet moeilijk’ - 6 april
‘Zonnepanelen kopen is niet moeilijk’ - 6 april
Zonnepanelen zijn razend populair. In buurten met koopwoningen is amper een straat zonder zonnepanelen te vinden. De prijzen zijn onlangs flink gedaald. Voor wie nog twijfelt: 040energie helpt Eindhovenaren bij de aanschaf.
Zonnepanelen krijgen een aantrekkelijker uiterlijk
Zonnepanelen krijgen een aantrekkelijker uiterlijk
Zonnepanelen zijn niet alleen maar in zwart of blauw, maar ook in een uitvoering 'onzichtbare dakpan' te krijgen.
Zonnepanelen informatieavond
Zonnepanelen informatieavond
040Energie organiseert in heel Eindhoven informatieavonden, het waarom en hoe worden uitvoerig toegelicht.