×
 

Duimpjes omhoog: we doen het samen

Wellicht heeft u het wel eens gezien: U loopt langs een woninggalerij en u ziet bij de ene woning een duimpje omhoog staan en bij de andere niet. Het is een middel voor mensen om aan te geven dat men goed is opgestaan en dat men oké is.

Helemaal betrouwbaar is het systeem natuurlijk niet, want het wordt nog al eens vergeten om een duimpje te plaatsen of op tijd weg te halen. Maar over het algemeen werkt het prima. Toch hebben bewoners gedacht: Dit kan beter! Zij hebben Ons Net Eindhoven benaderd met de vraag om dit samen uit te werken.

Bewoners organiseren hun welzijn met behulp van ICT

Bewoners die er voor kiezen om samen te werken door op elkaar te letten, krijgen een ICT hulpmiddel om de onderlinge samenwerking te vereenvoudigen. Met een ‘beweeg’ sensor op een handige plaats in de woning kunnen zij op een website in één oogopslag zien of alles in orde is bij de buren. We hebben samen een App ontwikkeld die het nog makkelijker maakt.

De afspraken die bewoners samen maken over het tijdstip waarop zij “oog voor elkaar” hebben en over het melden van vakanties, zijn eenvoudig te regelen in de Duimpjes toepassing.

De bewoners maken samen een protocol waarin staat wat zij doen wanneer op het afgesproken tijdstip ‘het duimpje’ niet op groen staat.

Contact

Wilt u meer informatie over Duimpjes? Neem dan contact op met OnsPlatform.tv!

Email: info@onsplatform.tv
Telefoon: 085-4011209