×
 

Project Kaktus in uitvoering

Het project Kaktus van Marnix Oosterwelder, dat de overlast van hondenpoep aan moet pakken, is in uitvoering gegaan.
Project Kaktus in uitvoering

Op enkele foto's hieronder is Marnix zelf te zien, druk in de weer met de hogedrukspuit tijdens het aanbrengen van afbeeldingen op het bomenpaadje bij de Klavecimbellaan.

De afbeeldingen hebben tot doel hondenbezitters bewust te maken van de overlast van hondenpoep en deze zodoende terug te dringen.

Een van de foto's hieronder laat een voorbeeld zien van een dergelijke afbeelding, gemaakt met een speciaal voor project Kaktus vervaardigd waterspuitsjabloon.

Naast het bomenpaadje bij de Klavecimbellaan, zijn er nog vier lokaties waar de overlast door hondenpoep groot is: de groenstrook Kalverstraat, de Jan Tooropstraat, de Jacob Jordaensweg en de Generaal Bothastraat. Ook op deze plaatsen zullen afbeeldingen en/of andere merktekens worden aangebracht. Hierbij krijgt Marnix hulp van diverse enthousiaste wijkbewoners.

Marnix Oosterwelder is een sociaal betrokken bewoner en ondernemer in de wijk en heeft als visie dat een probleem in de wijk gezamenlijk aangepakt dient te  worden.

Met de afbeeldingen worden hondenbezitters aangesproken maar ook bezorgde omwonenden kunnen een bijdrage leveren, bijvoorbeeld door het aanschaffen van een sjabloon voor hun eigen straat, tegen kostprijs. Daarnaast is er bij de gemeente Eindhoven voor dezelfde vijf lokaties een voorstel ingediend voor maatregelen. Het project Kaktus is mede mogelijk gemaakt door de Regiegroep Doornakkers.

De verkoop van spuitsjablonen zal starten met een oproep in het wijkblad en zal tevens aangekondigd worden op de website van Marnix: www.rakelijnen.nl
Als u en uw straat ook mee willen doen, houd deze bronnen dan in de gaten!

Images

Related