×
 

Welkom bij COS3I Stratum

Een gezonde wijk creëren we samen door allemaal leuke dingen te doen. COS3I is een initiatief dat dit bevordert door van alles te organiseren waar u zich aan kunt verbinden. Wijkcentrum Fab28 is onze partner.

COS3I staat voor Coöperatie Sociale Inclusie, Integratie en Innovatie. Het is een initiatief van de Stad van Morgen gericht op het stimuleren van burger betrokkenheid in wijkgerelateerde aangelegenheden en menselijke kernwaarden. We nodigen de buurtbewoners uit om deel te nemen aan allerlei activiteiten, wijkgerichte projecten en leuke bijeenkomsten, of deze mede te organiseren. We hebben allerlei thematische kringen die ondernemend in de wijk bezig zijn. Het wijkcentrum Fab28 is ons thuisbasis in Stratum. COS3i is onderdeel van de Brabantse Health Deal. 

www.stadvanmorgen.com

Kringen

Mobiliteit kring
Mobiliteit kring
Voor een gezonde wijk dienen we te werken aan nieuwe manieren van bereikbaarheid en mobiliteit. Minder vervuilend, gemakkelijk, gezond en algemeen beschikbaar. Binnen een stad is de fiets en het openbaar vervoer het ideale mobiliteit middel. In deze kring experimenteert men met innovaties op dit gebied en passen ze wijkgericht toe.
Mannelijke energie kring
Mannelijke energie kring
De mannelijke kring bestaat uit ondernemers die zich bezig houden met thema's binnen de typische mannelijke energie. Denk daarbij aan survival, speciale sport activiteiten, initiaties van jongen naar man , workshops over bewustwording, seksualiteit, omgang met vrouwen, weerbaarheid, enz.
Kunst en Nijverheid
Kunst en Nijverheid
Het is leuk en creatief om (samen) dingetjes te maken en misschien zelfs te verkopen. Allerlei mensen maken spullen nu van afvalmateriaal. De kring brengt mensen bij elkaar in Fab28 of bij henzelf thuis, organiseert workshops en festivals waar men de creativiteit kan tonen.
Van werk naar inkomen
Van werk naar inkomen
Je zit in een uitkering. Je wilt graag ondernemen maar bent bang om gekort te worden op je uitkering. David Berg, financieel deskundige op gebied van crowdfunding en sociaal ondernemen, heeft een programma opgesteld waarin steeds maximaal 12 deelnemers in coöperatief verband beginnen met hun ondernemerschap zonder dat instanties er problemen over kunnen maken. Kom naar de uitleg en kijk of je mee wilt doen.
Voedselzekerheden
Voedselzekerheden
FRE2SH is een samenwerking gericht op het verzorgen van voedselzekerheden in de stad. Dat wil zeggen dat zoveel mogelijk kwaliteit voedsel geproduceerd wordt in of dichtbij de stad zelf. Daar kan iedereen aan meedoen. Rondom Fab28 zijn we begonnen met permacultuur. In de wijk kunnen tuinen zich aansluiten. We kunnen guerilla gardening toepassen en voedselbewustzijn creëren middels excursies, wandelingen, enz
More items >

Activiteiten

More items >