×
 

Welkom bij COS3I Stratum

Een gezonde wijk creëren we samen door allemaal leuke dingen te doen. COS3I is een initiatief dat dit bevordert door van alles te organiseren waar u zich aan kunt verbinden. Wijkcentrum Fab28 is onze partner.

COS3I staat voor Coöperatie Sociale Inclusie, Integratie en Innovatie. Het is een initiatief van de Stad van Morgen gericht op het stimuleren van burger betrokkenheid in wijkgerelateerde aangelegenheden en menselijke kernwaarden. We nodigen de buurtbewoners uit om deel te nemen aan allerlei activiteiten, wijkgerichte projecten en leuke bijeenkomsten, of deze mede te organiseren. We hebben allerlei thematische kringen die ondernemend in de wijk bezig zijn. Het wijkcentrum Fab28 is ons thuisbasis in Stratum. COS3i is onderdeel van de Brabantse Health Deal. 

www.stadvanmorgen.com

Kringen

Voedselzekerheden
Voedselzekerheden
FRE2SH is een samenwerking gericht op het verzorgen van voedselzekerheden in de stad. Dat wil zeggen dat zoveel mogelijk kwaliteit voedsel geproduceerd wordt in of dichtbij de stad zelf. Daar kan iedereen aan meedoen. Rondom Fab28 zijn we begonnen met permacultuur. In de wijk kunnen tuinen zich aansluiten. We kunnen guerilla gardening toepassen en voedselbewustzijn creëren middels excursies, wandelingen, enz
Vrouwelijke energie kring
Vrouwelijke energie kring
Deze kring bestaat uit sociaal ondernemers die zich concentreren op de vrouwelijke energie, zowel in healing van trauma's als bewustwording en educatie. Thema's zoals trauma verwerking, healing, yoga, menstruatie cyclus, bloed rituelen, van meisje naar vrouw, omgang met mannen, enz.
Kunst en Nijverheid
Kunst en Nijverheid
Het is leuk en creatief om (samen) dingetjes te maken en misschien zelfs te verkopen. Allerlei mensen maken spullen nu van afvalmateriaal. De kring brengt mensen bij elkaar in Fab28 of bij henzelf thuis, organiseert workshops en festivals waar men de creativiteit kan tonen.
Erfgoed kring
Erfgoed kring
Deze kring bestaat o.a. uit het Erfgoedhuis, Eindhoven in Beeld, Gamebus, enz. Het heeft tot doel om activiteiten te ontplooien die mensen betrekken bij de geschiedenis van onze leefomgevng. De kring organiseert spelelementen, uitdagingen, taxaties, speurtochten, enz
Mannelijke energie kring
Mannelijke energie kring
De mannelijke kring bestaat uit ondernemers die zich bezig houden met thema's binnen de typische mannelijke energie. Denk daarbij aan survival, speciale sport activiteiten, initiaties van jongen naar man , workshops over bewustwording, seksualiteit, omgang met vrouwen, weerbaarheid, enz.
More items >

Activiteiten

More items >