×
 

Wijknieuws

Rss |
IFrame embed
Verslag digitale input wijkontwikkelingsplan Skandia Hulst  fase 2, thema: Zorgzame buurt vol activiteiten
Verslag digitale input wijkontwikkelingsplan Skandia Hulst fase 2, thema: Zorgzame buurt vol activiteiten 06-04-2020
Beste inwoner van de wijk Skandia-Hulst, Helaas zagen wij ons door de Corona maatregelen genoodzaakt om de laatste themabijeenkomst over het thema “Zorgzame buurt vol activiteiten” niet door te laten gaan. Daarop hebben wij  besloten om uw input qua ideeën en oplossingen voor dit thema digitaal te inventariseren. Inmiddels is de reactietermijn gesloten en hebben wij de ingestuurde ideeën en oplossingen verwerkt in bijgaand verslag.
Read more >
Verzoek om in te vullen: Vragenlijst thema 3 Zorgzame Buurt vol Activiteiten
Verzoek om in te vullen: Vragenlijst thema 3 Zorgzame Buurt vol Activiteiten 25-03-2020
Beste inwoner van Skandia-Hulst,  In verband met het RIVM advies waren we genoodzaakt om de meedenk bijeenkomsten van dinsdagavond 10 maart en woensdagochtend 11 maart uit te stellen tot nader bericht. Het er helaas niet naar uit dat deze bijeenkomsten nog op korte termijn plaats kunnen vinden.
Read more >
Website voor coronahulp
Website voor coronahulp 19-03-2020
Beste buurtgenoten, Er ontstaan overal allerlei mooie initiatieven op straat-, wijk- en dorpsniveau om elkaar te helpen in deze moeilijke tijd Wij wijzen jullie graag op de website www.voorelkaaringeldrop-mierlo.nl/coronahulp . Op deze website zie je bovenaan een kopje ‘coronahulp’ en wat lager is ook een kopje ‘Corona kom in actie’. Als mensen meer willen en kunnen betekenen dan kunnen ze het daar ook aangeven. Ook hulpvragen worden hier verzameld.
Read more >
Verslag bijeenkomst wijkontwikkelingsplan Skandia-Hulst, fase 2 van 3 en 4 maart- thema Groen, Gezond en Toekomstbestendig
Verslag bijeenkomst wijkontwikkelingsplan Skandia-Hulst, fase 2 van 3 en 4 maart- thema Groen, Gezond en Toekomstbestendig 17-03-2020
Beste bewoner van de wijk Skandia-Hulst, Tijdens de wijkbijeenkomsten op 3 en 4 maart zijn wij samen met u na gaan denken over verbeteringen, oplossingen en activiteiten voor een aantal onderwerpen die naar voren zijn gekomen tijdens de inventarisatie van het thema Groen, Gezond en Toekomstbestendig (fase 1). De ideeën/oplossingen die daarbij geopperd zijn vind u terug in bijgaand verslag.
Read more >
Verslag bijeenkomst wijkontwikkelingsplan Skandia-Hulst, fase 2 van 11 en 12 februari - thema Veilg en Bereikbaar
Verslag bijeenkomst wijkontwikkelingsplan Skandia-Hulst, fase 2 van 11 en 12 februari - thema Veilg en Bereikbaar 03-03-2020
Beste bewoner van de wijk Skandia-Hulst, Tijdens de wijkbijeenkomsten op 11 en 12 februari zijn wij samen met u na gaan denken over verbeteringen, oplossingen en activiteiten voor een aantal onderwerpen die naar voren zijn gekomen tijdens de inventarisatie van het thema Veilig en Bereikbaar (fase 1). De ideeën/oplossingen die daarbij geopperd zijn vind u terug in bijgaand verslag.
Read more >
Uitnodiging vervolg bijeenkomst Groen, gezond en toekomstbestendig op 3 en 4 maart
Uitnodiging vervolg bijeenkomst Groen, gezond en toekomstbestendig op 3 en 4 maart 27-02-2020
Beste bewoner van Skandia-Hulst, Wij zijn erg blij met uw verhaal en uw inbreng die we hebben mogen horen tijdens de eerste bijeenkomsten op 21 en 22 januari over het thema Groen, Gezond en Toekomstbestendig. Alle verzamelde vragen en opmerkingen zijn samengevat in een verslag. Fase 1, het ophalen van informatie is hiermee afgerond.
Read more >
ZIN OM TE TENNISSEN? Tennissen van 1 april tot 1 oktober voor iedereen!
ZIN OM TE TENNISSEN? Tennissen van 1 april tot 1 oktober voor iedereen! 22-02-2020
Verscholen achter huizen, omringd door groen, in hartje centrum liggen twee prachtige gravelbanen. En daar kun jij met je collega’s, familie of vrienden tegen een zeer aantrekkelijke prijs op een vast dagdeel tennissen! Zoek een tennismaatje of verzamel een groepje, deel de kosten en speel wekelijks een potje tennis op je eigen niveau.
Read more >
Uitkomsten van themabijeenkomst 3 Zorgzame buurt vol activiteiten
Uitkomsten van themabijeenkomst 3 Zorgzame buurt vol activiteiten 11-02-2020
Beste bewoner van de wijk Skandia-Hulst, Tijdens de derde themabijeenkomst Zorgzame buurt vol activiteiten op dinsdagavond 28 jan en woensdagochtend 29 jan. zijn ervaringen over het wonen in de wijk Skandia-Hulst gedeeld. Dankzij deze inbreng hebben we heel veel informatie opgehaald over de wijk. De vragen en opmerkingen hebben wij inmiddels zorgvuldig geïnventariseerd en bekeken.
Read more >
Uitkomsten van themabijeenkomst  2 Groen, Gezond en Toekomstbestendig
Uitkomsten van themabijeenkomst 2 Groen, Gezond en Toekomstbestendig 04-02-2020
Beste bewoner van de wijk Skandia-Hulst, Tijdens de tweede themabijeenkomst Groen, Gezond en Toekomstbestendig op dinsdagavond 21 jan en woensdagochtend 22 jan. zijn ervaringen over het wonen in de wijk Skandia-Hulst gedeeld. Dankzij deze inbreng hebben we heel veel informatie opgehaald over de wijk. De vragen en opmerkingen hebben wij inmiddels zorgvuldig geïnventariseerd en bekeken.
Read more >
Hoe maak ik mijn woning duurzaam en toekomstbestendig? Waar moet ik beginnen? Welke subsidies zijn er?
Hoe maak ik mijn woning duurzaam en toekomstbestendig? Waar moet ik beginnen? Welke subsidies zijn er? 03-02-2020
De gemeente Geldrop-Mierlo is 2040 geheel klimaat-neutraal: een geweldige uitdaging. Het duurzaam maken van woningen speelt hierbij een belangrijke rol. Om u als inwoner daarbij op weg te helpen organiseert Stichting Klimaatgesprekken samen met de gemeente de workshopserie “Toekomstbestendig wonen”.
Read more >
Uitkomsten van themabijeenkomst Veilig en Bereikbaar voor wijkontwikkelingsplan
Uitkomsten van themabijeenkomst Veilig en Bereikbaar voor wijkontwikkelingsplan 28-01-2020
Beste bewoner van de wijk Skandia-Hulst, Tijdens de themabijeenkomst Veilig en Bereikbaar op woensdag 15 jan en donderdag 16 jan. zijn ervaringen over het wonen in de wijk Skandia-Hulst gedeeld. Dankzij deze inbreng hebben we heel veel informatie opgehaald over de wijk. De vragen en opmerkingen hebben wij inmiddels zorgvuldig geïnventariseerd en bekeken.
Read more >
Het wijkplan zet Skandia-Hulst in de kijker! Doe jij mee?
Het wijkplan zet Skandia-Hulst in de kijker! Doe jij mee? 11-12-2019
Nu het wijkontwikkelingsplan voor de wijk Braakhuizen-Zuid is opgesteld, gaan we wijkgericht aan de slag, als eerste in Skandia-Hulst. In een wijkplan wordt zichtbaar gemaakt wat Skandia-Hulst een fijne wijk maakt om in te wonen en te leven. Naast de bestaande initiatieven en activiteiten in de wijk komen ook de verbeterpunten aan bod.  
Read more >
IVN Vogelcursus  voor beginners
IVN Vogelcursus voor beginners 19-11-2019
Vogels waarnemen is leuk, maar bewust kijken naar hun kleuren, vormen en gedrag betekent nóg meer genieten. Wil je meer weten over de vogels die je tegenkomt? Doe dan mee met onze praktische vogelcursus voor beginners van februari tot en met april 2020. Je leert omgaan met verrekijker en vogelboek. Als je nog geen verrekijker hebt, informeren wij je graag hierover.
Read more >
Samen zorgen voor morgen. Lezing door Margot Ribberink op 10 oktober
Samen zorgen voor morgen. Lezing door Margot Ribberink op 10 oktober 03-10-2019
U hoort verhalen over klimaatakkoord, van het gas af, 0-op-de-meter en nog veel meer. U wilt graag iets doen aan uw ecologische voetafdruk, maar u weet niet wat en hoe.
Read more >
Oproep van LEV-groep voor bestuurders stichting Hart voor een hart
Oproep van LEV-groep voor bestuurders stichting Hart voor een hart 27-09-2019
Via de LEV-groep ontvingen we het volgende bericht: De stichting Hart voor een Hart beheert in onze gemeente de AED’s (automatische externe defibrillators). De bestuurders van deze stichting hebben zich de afgelopen jaren ingezet om tijdige reanimatie bij een hartstilstand mogelijk te maken door ervoor te zorgen, dat er zoveel mogelijk AED’s beschikbaar zijn op openbare plaatsen in Geldrop/Mierlo.
Read more >
Rommelrapers gevraagd voor Wereldschoonmaakdag 21 september met IVN Geldrop
Rommelrapers gevraagd voor Wereldschoonmaakdag 21 september met IVN Geldrop 28-08-2019
Op World Cleanup Day gaan miljoenen mensen wereldwijd afval rapen. De Werkgroep Duurzaamheid van IVN Geldrop roept leden en inwoners op een paar uur mee te helpen op zaterdagochtend 21 september. De aftrap is om 9.30 uur in het kasteelpark, bij De Paardestal. Kinderen, rolstoelers, scootmobielrijders, iedereen is welkom. Aanmelden mag, moet niet.
Read more >
Praat mee met DGG over onze wijk op de wijkbijeenkomst Skandia Hulst
Praat mee met DGG over onze wijk op de wijkbijeenkomst Skandia Hulst 25-08-2019
We willen allemaal dat Geldrop-Mierlo een prettige leef- en werkgemeente is waar mensen graag wonen. De DGG wil van Geldrop-Mierlo een gemeente maken waar inwoners samen een goede leefomgeving te creëren. Zo blijft Geldrop-Mierlo een gemeente waar het goed wonen is.  
Read more >
Subsidiegeld beschikbaar voor straatfeesten
Subsidiegeld beschikbaar voor straatfeesten 27-06-2019
De zomervakantie met het mooie weer komt er weer aan. Tijd dus om een gezellige dag met de mensen uit uw straat te organiseren!
Read more >
Hondenspeelveld geplaatst
Hondenspeelveld geplaatst 12-05-2019
Er is door een aantal wijkbewoners hard gewerkt om een hondenspeelveld te realiseren in de wijk Skandia.
Read more >
Nationaal Fonds Kinderhulp zoekt collectevrijwilligers  voor 15 t/m 20 april
Nationaal Fonds Kinderhulp zoekt collectevrijwilligers voor 15 t/m 20 april 18-03-2019
Van 15 tot en met 20 april 2019 is het de landelijke collecteweek van Nationaal Fonds Kinderhulp. Dan gaan alle medewerkers en vele collectevrijwilligers de straat weer op. Met allemaal 1 doel: een volle collectebus. Want in ons land groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Dat zijn er 315.000 in totaal.
Read more >
Inloop- en kennismakings-ochtend Tuinvereniging 'De Kleine Dommel' op zaterdag 23 maart 2019
Inloop- en kennismakings-ochtend Tuinvereniging 'De Kleine Dommel' op zaterdag 23 maart 2019 14-03-2019
Het moestuin-seizoen is ook bij 'De Kleine Dommel' weer begonnen. Daarom wordt er op zaterdag 23 maart a.s. van 9.00 tot 12.00 uur een inloop-ochtend gehouden om geïnteresseerden een beeld te geven van het moestuinieren bij 'De Kleine Dommel' en de nog enkele beschikbare tuinen voor verhuur aan te bieden.
Read more >
ProRail informeert omwonenden van het spoor voortaan digitaal
ProRail informeert omwonenden van het spoor voortaan digitaal 08-02-2019
Tot voorheen informeerde ProRail omwonenden van het spoor als er (nachtelijke) werkzaamheden aan het spoor werden uitgevoerd. Dit werd gedaan met een huis-aan-huis bewonersbrief. Net als veel andere organisaties stapt ook ProRail over op digitale communicatie.
Read more >
Nog aantal plekken vrij bij Stitch & Stage
Nog aantal plekken vrij bij Stitch & Stage 12-11-2018
Onze wijk kent vele kleine ondernemingen. Zo ook Stitch & Stage, zij geeft naailessen aan tieners en volwassenen en heeft nog wat plaatsen vrij. Zie flyer
Read more >
de Buitenbeter app
de Buitenbeter app 04-10-2018
Met de BuitenBeter app meld je een probleem snel bij de gemeente. Meteen op de plek én het moment dat jij het signaleert.
Read more >
Een nieuwe gebiedsregisseur in uw wijk!
Een nieuwe gebiedsregisseur in uw wijk! 04-10-2018
Ik ben Jeroen Meijer, de nieuwe gebiedsregisseur in uw wijk.
Read more >
A.F.Th. van der Heijden-banken
A.F.Th. van der Heijden-banken 01-03-2018
Eindelijk zijn ze geplaatst. Vijf mooie A.F.Th.-banken staan nu op markante plaatsen in de wandeling.
Read more >
Even voorstellen aan onze nieuwe wijkagent: Inge van der Wou
Even voorstellen aan onze nieuwe wijkagent: Inge van der Wou 04-12-2017
Inge van der Wou is sinds juli 2017 begonnen aan haar nieuwe functie als wijkagent van de politie. Haar werkgebied is Braakhuizen-Noord, Skandia en Hulst. Ze wil graag zo snel mogelijk de wijken leren kennen en zich vooral laten zien. Het bestuur van de BVH-S had haar daarom ook uitgenodigd op de bestuursvergadering om met elkaar kennis te maken.
Read more >
Buurt Whatsapp
Buurt Whatsapp 20-07-2017
Wat is BuurtWhatsApp: Een BuurtWhatsApp is een WhatsApp-groep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk of buurt. Daarvoor maak je gebruik van een smartphone. Zie je verdachte situaties of personen in de wijk, dan informeer je elkaar hierover in de BuurtWhatsApp.
Read more >
Buurtveiligheid
Buurtveiligheid 01-12-2017
Wat te doen met signalen die opvallend zijn in de wijk Hulst Skandia:
Read more >
Wijkschouw Hulst 10 november 2016
Wijkschouw Hulst 10 november 2016 20-07-2017
Op 10 november hebben een aantal wijkbewoners een wijkschouw gehad met onze gebiedsregisseur Karen Denton. Om meteen respons te kunnen geven op wensen vanuit bewoners liepen er ook nog andere mensen vanuit de gemeente mee. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Gideon Goudriaan, onze wijkagent.
Read more >
Buurtparticipatie / Burenhulp
Buurtparticipatie / Burenhulp 20-07-2017
De BVH-S onderzoekt middels een enquête wat de behoeftes zijn van bewoners betreffende “burenhulp” en “buurtparticipatie”.
Read more >
Jongerenwerk
Jongerenwerk 20-07-2017
De jongerencentra in Geldrop-Mierlo bieden een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en aan activiteiten kunnen deelnemen. Elke week is er wel iets te doen: sport, disco, muziek, internetcafé, een meidengroep of gewoon bijkletsen met vrienden en vriendinnen.
Read more >
Tuin- en recreatievereniging De Kleine Dommel
Tuin- en recreatievereniging De Kleine Dommel 28-08-2018
Open dag Zaterdag 1 september 12.00 – 16.00 uur.
Read more >
Drainage systeem Skandia fase 3
Drainage systeem Skandia fase 3 20-07-2017
Themabijeenkomst: Laten we ouderen vallen?
Themabijeenkomst: Laten we ouderen vallen? 20-07-2017
Vallen zijn geen ongelukjes, maar behoren tot de grootste gezondheidsproblemen voor senioren. In 2013 zijn 40.000 mensen opgenomen in een ziekenhuis. Iedereen kent wel iemand die vanwege een gebroken heup of hoofdletsel opgenomen is.
Read more >