×
 

Nieuws

Rss | Archive |
IFrame embed
Singer-songwriter Elizabeth Cornish live in POPEI: 30 september
Singer-songwriter Elizabeth Cornish live in POPEI: 30 september 27-09-2018
POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 30 september is het de beurt aan Elizabeth Cornish. Zij zal een aantal sets spelen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Entree: gratis.
Read more >
Keywords : 
POPEI viert 10 jaar Klokgebouw met festival TIEN: 29 september
POPEI viert 10 jaar Klokgebouw met festival TIEN: 29 september 27-09-2018
POPEI huist alweer 10 jaar in het Klokgebouw en dat wordt gevierd! Met TIEN, een avond vol intieme minishows in de repetitieruimtes en afsluitende concerten in de zaal op zaterdag 29 september 2018. Open: 18.00 uur. Entree: gratis.
Read more >
Keywords : 
ZOMERFESTIVAL JNR
ZOMERFESTIVAL JNR 20-08-2018
Op zaterdag 25 augustus organiseert Jong Nederland Rapenland een gezellig ZOMERFESTIVAL in 't Generaaltje.
Read more >
Thom Benjamin live bij POPEI
Thom Benjamin live bij POPEI 27-07-2018
POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 29 juli is het de beurt aan Thom Benjamin. Hij zal een aantal sets spelen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Entree: gratis. 
Read more >
ROCK ’N GRILL met Ibiza Noon
ROCK ’N GRILL met Ibiza Noon 27-07-2018
De maanden juli en augustus zijn al lang geen komkommertijd meer, want het is weer tijd voor ROCK ’N GRILL. U snapt het al… er wordt gerockt en gegrild. In de POPEI tuin? Natuurlijk! Zet de vrijdagavonden alvast met dikke stift in de agenda. Op 27 juli live muziek van Ibiza Noon (zomerse pop) en ze nemen een special guest mee. BBQ vanaf 18.00 uur, live muziek vanaf 19.00 uur. Entree: gratis.
Read more >
Wijkfeest 'we doen 't op z'n Generaals'!
Wijkfeest 'we doen 't op z'n Generaals'! 01-07-2018
Om precies 13:00 uur is het grote wijkfeest in De Generalenbuurt gestart. Komt allen en laten we er samen een knetter te gek en gezellig wijkfeest van maken!
Read more >
Keywords : 
Toeval bestaat niet: dankzij tunnelvisie Eindhoven krijgen we er kunst bij
Toeval bestaat niet: dankzij tunnelvisie Eindhoven krijgen we er kunst bij 18-06-2018
Toeval bestaat niet! Een tijd terug kreeg het bestuur van de stichting B&W Generalenbuurt de melding dat de Aeneaslaantunnel er slecht uitzag. En dat ondanks het nieuwe asfalt dat de baan van de Marshallweg had gekregen. Reden om eens uitgebreid een kijkje te nemen.
Read more >
De studenten KLUSBUS bij ons thuis
De studenten KLUSBUS bij ons thuis 08-06-2018
Mensen moeten langer thuis wonen en zijn daardoor vaker aangewezen op hulp van mantelzorgers. Het Summa College Zorg heeft een eigen leerbedrijf voor studenten waar ze de mogelijkheid krijgen om stage te lopen bij je thuis of in de ontmoetingsruimte Lokaal+ wat gevestigd is in de school.
Read more >
Keywords : 
ZOMERBUURTFEEST: huur een kraampje
ZOMERBUURTFEEST: huur een kraampje 11-05-2018
Dit is een perfecte kans voor mensen om in de buurt bekend te worden en spullen te verkopen. Huur daarom een kraam op het ZOMERFEEST in de Generalenbuurt
Read more >
Delen van het Hemelse Paleis vallen ook in De Generalenbuurt: let goed op!
Delen van het Hemelse Paleis vallen ook in De Generalenbuurt: let goed op! 31-03-2018
Afgelopen vrijdag werd het nieuws bekend gemaakt dat het Chinese ruimtestation 'Hemels Paleis' dit weekend op de aarde gaat neerstorten en dat Nederland zich geen zorgen hoeft te maken dat brokstukken hier terecht gaan komen. Helaas blijken de berekeningen verkeerd te zijn en verloopt het neerstorten anders dan verwacht en gepland.
Read more >
We zitten dadelijk zonder gas, en dan?
We zitten dadelijk zonder gas, en dan? 31-03-2018
Recent heeft het College van Burgemeester en Wethouders bekend gemaakt dat de gaskraan in sommige Eindhovense buurten dichtgedraaid wordt. Vanaf 2021 moeten we allemaal in Nederland over op dure warmtepompen of stadsverwarming.
Read more >
Er valt zeker wat te kiezen in Eindhoven op 21 maart!
Er valt zeker wat te kiezen in Eindhoven op 21 maart! 19-03-2018
In mijn contacten met buurtbewoners valt geregeld het onderwerp ‘gemeentelijke verkiezingen’ te horen. Zoveel mensen, zoveel meningen, dat is mij wel duidelijk. Maar waar ga jij op stemmen? Lees hier onze tip om het je makkelijker te maken.
Read more >
Semi-akoestisch genieten OP 14 MAART: POPEI
Semi-akoestisch genieten OP 14 MAART: POPEI 02-03-2018
Op woensdag 14 maart vindt de 45e editie van PUURliedjes plaats in POPEI. Een knus onderkomen voor en met singer-songwriters en andere artiesten die met een pak liedjes onder dearm even langs wippen om semi-akoestisch iets te laten horen.
Read more >
Keywords : 
The Total Sonic Annihilation Tour, 15 maart POPEI
The Total Sonic Annihilation Tour, 15 maart POPEI 02-03-2018
De liefde voor blues, garage en stonerrock bracht The Ballet Bombs, The Moonshine Lizard en Sheverine bij elkaar. 3 bands die bij elke show ontzettend veel energie meebrengen en het publiek keer op keer verrassen. Deze 3 bands staan donderdag 15 maart samen in POPEI en jij kunt daar bij zijn! Zaal open: 19.30 uur. Entree: gratis.
Read more >
Kletsmajoors: de kracht van de echte ontmoeting op 4 maart
Kletsmajoors: de kracht van de echte ontmoeting op 4 maart 02-03-2018
Het lijkt steeds moeilijker te worden om elkaar in het dagelijkse leven te ontmoeten. Het gevolg is dat er makkelijker vooroordelen ontstaan, mensen in een hokje worden geplaatst en er steeds minder echt naar elkaar wordt geluisterd. Zondag 4 maart zitten de Kletsmajoors in de bibliotheek klaar voor een écht gesprek.
Read more >
Keywords : 
Eindhovens koor Donjo zingt met Pia Douwes en Addo Kruizinga op 3 maart
Eindhovens koor Donjo zingt met Pia Douwes en Addo Kruizinga op 3 maart 02-03-2018
Op zaterdag 3 maart zingen Pia Douwes en Addo Kruizinga in de voorstelling Seasons, samen met een orkest en het Eindhovens koor Donjo.
Read more >
Keywords : 
Boekenweek; natuurlijk ook bij de bieb!
Boekenweek; natuurlijk ook bij de bieb! 02-03-2018
Op zaterdag 10 maart begint de 83e editie van de Boekenweek. Dit jaar draait alles om natuur. Natuurlijk ook bij de bieb! Dompel je onder in de wereld van de bloemen en de bijen en vergaap je aan de prachtige natuur.
Read more >
Folk festival Nieuw Akoestisch Peil (zondag 25 februari in POPEI)
Folk festival Nieuw Akoestisch Peil (zondag 25 februari in POPEI) 12-02-2018
Op zondag 25 februari 2018 vindt de eerste editie van Nieuw Akoestisch Peil in POPEI plaats. Een folkfestival! Winter. Dikke trui, wollen sjaal, haardvuur en warme chocomelk met rum of zonder chocomel. En muziek. Akoestische folk, zowel Nederland- als anderstalig. Aanvang: 13.00 uur. Entree: Pay What You Want.
Read more >
Unknown Jet tijdens 10 o’Clock Heroes (vrijdag 23 februari bij POPEI)
Unknown Jet tijdens 10 o’Clock Heroes (vrijdag 23 februari bij POPEI) 12-02-2018
Waar Unknown Jet (rock ’n roll / bluesrock) de mosterd vandaan heeft? Tijdens het programma 10 o’Clock Heroes op vrijdag 23 februari komt het antwoord meteen na het optreden. Door er een mixtape in te knallen ben je meteen op de hoogte wie de inspiratiebronnen, voorbeelden of de ware helden zijn. En waarom dan 10 o’Clock? Omdat er dan afgetikt wordt. Aanvang: 22.00 uur. Entree: gratis.
Read more >
Singer-songwriter Daniel Kist (zondag 18 februari in Pop-ei)
Singer-songwriter Daniel Kist (zondag 18 februari in Pop-ei) 12-02-2018
POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 18 februari is het de beurt aan Daniel Kist. Hij zal een aantal sets spelen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Entree: gratis. 
Read more >
Keywords : 
Op zoek naar chauffeurs
Op zoek naar chauffeurs 12-02-2018
De Witte Raaf brengt al dertig jaar 55+'ers in Eindhoven van A naar B. Vooral mensen die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Zo haalt de vervoersdienst senioren en mensen met een beperking uit hun isolement en zorgt ervoor dat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Dat kan echter niet zonder de inzet van vrijwilligers.
Read more >
Keywords : 
Record aantal scholen strijden om titel Eindhovens Voorleeskampioen
Record aantal scholen strijden om titel Eindhovens Voorleeskampioen 12-02-2018
Op 20 februari gaan de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd van start. Dit jaar doen maar liefst 27 scholen mee. Wie zal de Eindhovense titel in de wacht slepen en meedingen voor de provinciale titel?
Read more >
Internationale Ontmoetingsavond, 26 januari om 20:00 uur in Wijkcentrum de Werf
Internationale Ontmoetingsavond, 26 januari om 20:00 uur in Wijkcentrum de Werf 24-01-2018
Hallo buurtgenoot, komende vrijdag 26 januari is om 20.00 uur weer de Internationale Ontmoetingsavond.
Read more >
Help, red mijn scriptie!
Help, red mijn scriptie! 24-01-2018
Zit je met je handen in het haar? Of wil je simpelweg graag wat tips om fluitend door het scriptieproces heen te komen? Voor iedereen die gaat beginnen aan de scriptie, of al enige tijd bezig is, is dinsdag 6 februari in de bibliotheek de workshop: Red mijn scriptie!
Read more >
Woonoverlast-app maakt melden snel en makkelijk
Woonoverlast-app maakt melden snel en makkelijk 24-01-2018
Inwoners van Eindhoven kunnen met de nieuwe Woonoverlast-app snel en eenvoudig melding maken van steeds terugkerende woonoverlast. Met de app kunnen zij foto’s, geluidsfragmenten en een exacte locatie doorgeven. De melding komt automatisch terecht bij de gemeente of de corporatie. Zij nemen contact op met de melder over de opvolging.
Read more >
Keywords : 
StudyShare in de bibliotheek; studeren zonder afleiding: 8 t/m 26 januari
StudyShare in de bibliotheek; studeren zonder afleiding: 8 t/m 26 januari 29-12-2017
Moeite met concentreren tijdens het studeren; snel afgeleid? Is je mobiel interessanter dan je studieboek? Dan is Studyshare in de bibliotheek voor jou een oplossing. Tijdens de komende tentamenweken krijgt afleiding geen kans.
Read more >
Interview met Derk Bolt in de bieb (16 januari): ONTVOERD EN DAN?
Interview met Derk Bolt in de bieb (16 januari): ONTVOERD EN DAN? 29-12-2017
Op dinsdag 16 januari interviewt Anemoon Langenhoff in de bibliotheek Spoorloos-presentator Derk Bolt. In juni dit jaar werd Bolt ontvoerd in Colombia. Deze avond gaat Langenhoff met hem in gesprek over wat hem deze spannende week is overkomen en hoe hij het heeft beleefd.
Read more >
Interactieve lezing energetisch lichaamswerk
Interactieve lezing energetisch lichaamswerk 29-12-2017
Energetisch lichaamswerk kan je helpen om stress- en spanningsklachten te verminderen. En het draagt bij aan meer zelfvertrouwen en plezier. Vrijdag 24 maart vertelt Jasmin Vogeley in de Bibliotheek Eindhoven hoe energetisch lichaamswerk werkt en laat ze je enkele praktische oefeningen ervaren.
Read more >
Natuur als inspiratiebron voor wijsheid (14 januari)
Natuur als inspiratiebron voor wijsheid (14 januari) 29-12-2017
Zenleraar Lilian Daishin van der Vaart maakt in haar lezing in de bibliotheek een reis door de eeuwen heen rond de vraag naar de relatie tussen natuur, onze natuur en wijsheid.
Read more >
Bibliotheek Eindhoven deelt Donald Ducks uit bij voedselbank
Bibliotheek Eindhoven deelt Donald Ducks uit bij voedselbank 29-12-2017
Gezinnen met kinderen die gebruik maken van de voedselbank in Eindhoven krijgen deze winter een gratis Donald Duck pocket. Deze actie is ingezet door Cubiss en de Bibliotheek Eindhoven die de kinderen graag een leuk én nuttig extraatje cadeau doen.
Read more >
Keywords : 
Inzoomen op jouw waarden en normen (18 januari)
Inzoomen op jouw waarden en normen (18 januari) 29-12-2017
Wat zijn jouw waarden en normen? En in hoeverre bepalen zij jouw kwaliteit van leven? Coach William van Hoeck legt op donderdag 18 januari in de bibliotheek normen en waarden onder de loep.
Read more >
Rocken tijdens Streekvijver (12 januari)
Rocken tijdens Streekvijver (12 januari) 29-12-2017
Vrijdag 12 januari is er weer een nieuwe editie van Streekvijver. Tijdens dit programma krijg je dé kans om bands uit de regio te ontdekken. Deze editie zullen The Fifth Ace (rock/metal/punk), Axley (pop/rock) en Burning Cocks (rock) op het podium staan. Zaal open: 20.30 uur. Entree: gratis.
Read more >
Keywords : 
Genieten tijdens semi-akoestische avond PUURliedjes (10 januari)
Genieten tijdens semi-akoestische avond PUURliedjes (10 januari) 29-12-2017
Op woensdag 10 januari vindt de 43e editie van PUURliedjesplaats in POPEI. Een knus onderkomen voor en met singer-songwriters en andere artiesten die met een pak liedjes onder dearm even langs wippen om semi-akoestisch iets te laten horen. Meedoen? Meld je dan van tevoren aan om verzekerd te zijn van een plekje op de bank. En voor de duidelijkheid...komen luisteren is ook zeker een aanrader! Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis.
Read more >
Keywords : 
Singer-songwriter Etan Huijs (7 januari)
Singer-songwriter Etan Huijs (7 januari) 29-12-2017
POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 7 januari is het de beurt aan Etan Huijs. Hij zal een aantal sets spelen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Entree: gratis. 
Read more >
Keywords : 
Gitaarworkshop voor kinderen (7 januari)
Gitaarworkshop voor kinderen (7 januari) 29-12-2017
Zondag 7 januari is er weer een nieuwe editie van The Kids. Terwijl ouders onder het genot van een drankje, een hapje en livemuziek van een singer-songwriter ontspannen kunnen achteroverleunen, krijgen de kids een workshop van meester Martijn de Lauw. Entree: kinderen 4 euro (alleen met pin te betalen), ouders gratis. Aanvang: 14.00 uur.
Read more >
Keywords : 
Parktheater Eindhoven genomineerd voor Theater van het Jaar Prijs 2017
Parktheater Eindhoven genomineerd voor Theater van het Jaar Prijs 2017 29-12-2017
Parktheater Eindhoven is genomineerd voor de prijs 'Theater van het Jaar 2017'. Dat heeft de VVTP bekend gemaakt. Het Parktheater werd zes keer eerder genomineerd, en mocht in 2014 de prijs in ontvangst nemen.
Read more >
Expositie Denise de Haan in POPEI
Expositie Denise de Haan in POPEI 29-12-2017
Na een aantal succesvolle exposities tijdens de Dutch Design Week, wil POPEI ook graag de kans geven aan een andere talentvolle beeldend artiest: Denise de Haan. Haar kleurrijke schilderijen zullen de 1e verdieping sieren van woensdag 27 t/m zaterdag 30 december 2017. Openbaar toegankelijk van 10.00 tot 23.00 uur. Denise zelf is deze dagen tussen 16.00 en 19.00 uur aanwezig. Entree: gratis.
Read more >
Keywords : 
Arie Wijnands krijgt vrijwilligerspenning
Arie Wijnands krijgt vrijwilligerspenning 28-12-2017
Wilbert Seuren, wethouder ruimtelijke ordening en financiën, reikte op 21 december 2017 de gemeentelijke vrijwilligersonderscheiding uit aan Arie Wijnands.
Read more >
Keywords : 
Paarse Vrijdag 8 december
Paarse Vrijdag 8 december 08-12-2017
Liefde is een feest voor iedereen en Frits Philips lyceum-mavo is een school voor iedereen!
Read more >
Keywords : 
Dansavond zaterdag 9 december in De Uitwijk
Dansavond zaterdag 9 december in De Uitwijk 23-11-2017
Iedereen die van dansen en gezelligheid houdt, wordt uitgenodigd op zaterdagavond 9 december vanaf 20:30 uur in De Uitwijk. Entree gratis!
Read more >
Welkom bij Frits Junior Robotclub!!
Welkom bij Frits Junior Robotclub!! 08-11-2017
Zit je in groep 8 van de basisschool en wil je meedoen met onze Frits Junior Robotclub? We zoeken slimme Robotbouwers (jongens/meisjes), die met Lego Mindstorms Robots aan de slag willen. Misschien weet je wel dat het wedstrijdteam van onze school meedoet met internationale wedstrijden!
Read more >
Spaanse sferen tijdens Noche Flamenca in POPEI (zondag 12 november)
Spaanse sferen tijdens Noche Flamenca in POPEI (zondag 12 november) 08-11-2017
Zondag 12 november kun je in POPEI weer genieten in Spaanse sferen tijdens Noche Flamenca. Live muziek en dans en eten gebaseerd op de Spaanse keuken in het gezellige POPEI-café. Tapas vanaf: 17.00 uur. Live muziek en dans vanaf: 19.30 uur. Entree: pay what you want (excl. eten).
Read more >
Singer-songwriter duo ROMI CAGE, zondag 12 november
Singer-songwriter duo ROMI CAGE, zondag 12 november 08-11-2017
POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 12 november is het de beurt aan ROMI CAGE. Zij zullen een aantal sets spelen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Entree: gratis.
Read more >
eHealth; nieuwe kansen in opsporing en behandeling
eHealth; nieuwe kansen in opsporing en behandeling 07-11-2017
Donderdag 9 november is in de Bibliotheek Eindhoven een uitgebreide lezing over de digitale gezondheidszorg: eHealth. Door de groeiende digitale technieken worden de mogelijkheden om aandoeningen tijdig op te sporen en te behandelen steeds beter.
Read more >
Wie wordt Eindhovens schrijftalent 2017?
Wie wordt Eindhovens schrijftalent 2017? 07-11-2017
Wie wordt de winnaar van de ‘Prijs voor Eindhovens Schrijftalent’ 2017? Donderdag 9 november weten we het. Dan rijkt de winnaar van vorig jaar, Anja Frieling, de prijs uit.
Read more >
Herfstvakantie: er is elke dag iets te doen in de bieb
Herfstvakantie: er is elke dag iets te doen in de bieb 10-10-2017
Een week lang lekker uitwaaien en uitrusten. Maar natuurlijk wil je ook leuke dingen gaan dóen! Kom dan naar de bibliotheek in de Witte Dame. Want daar staat elke dag iets leuks op het programma.
Read more >
Keywords : 
's Werelds mooiste flamencodanser bezoekt EINDHOVEN op 16 oktober
's Werelds mooiste flamencodanser bezoekt EINDHOVEN op 16 oktober 05-10-2017
Het is puur genieten bij het aanschouwen van deze wereldberoemde danser. Mannelijk schoon en pure elegantie gaan samen met Spaanse traditie en -dans. Laat deze kans niet aan je voorbij gaan.
Read more >
Lichte blues met Annabel Laura (15 oktober)
Lichte blues met Annabel Laura (15 oktober) 02-10-2017
POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 15 oktober is het de beurt aan Annabel Laura. Zij zal een aantal sets spelen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Entree: gratis.
Read more >
Keywords : 
BEWAARCAPSULE UIT 1984 GEVONDEN OP VOORMALIG TERREIN LYCEUM BISSHOP BEKKERS!
BEWAARCAPSULE UIT 1984 GEVONDEN OP VOORMALIG TERREIN LYCEUM BISSHOP BEKKERS! 26-09-2017
Naast het gloednieuwe schoolgebouw van Frits Philips lyceum-mavo aan de Avignonlaan 1, wordt de laatste hand gelegd aan de sloopwerkzaamheden van het schoolgebouw van voormalig Lyceum Bisschop Bekkers. Op die plek wordt in februari 2018 een moderne/eigentijdse sportkantine geopend behorend bij de sporthal van Frits Philips lyceum-mavo.
Read more >
Keywords : 
LBB
Thema bijeenkomst: INDONESISCHE KRUIDEN
Thema bijeenkomst: INDONESISCHE KRUIDEN 24-09-2017
Op woensdag 27 september organiseert ’t Indisch Atelier de maandelijkse bijeenkomst KOPI KECIL (Kleintje Koffie) met als thema INDONESISCHE KRUIDEN
Read more >
Keywords : 
WCW
Genieten tijdens semi-akoestische avond PUURliedjes (4 oktober)
Genieten tijdens semi-akoestische avond PUURliedjes (4 oktober) 23-09-2017
Op woensdag 4 oktober vindt de 40e editie van PUURliedjes plaats in POPEI. Een knus onderkomen voor en met singer-songwriters en andere artiesten die met een pak liedjes onder de arm even langs wippen om semi-akoestisch iets te laten horen. Meedoen? Meld je dan van tevoren aan om verzekerd te zijn van een plekje op de bank. En voor de duidelijkheid… komen luisteren is ook zeker een aanrader! Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis.
Read more >
Keywords : 
Clint Eastbird tijdens 10 o’Clock Heroes (6 oktober)
Clint Eastbird tijdens 10 o’Clock Heroes (6 oktober) 23-09-2017
Waar Clint Eastbird (indie/pop) de mosterd vandaan heeft? Tijdens het programma 10 o’Clock Heroes op vrijdag 6 oktober komt het antwoord meteen na het optreden. Door er een mixtape in te knallen ben je meteen op de hoogte wie de inspiratiebronnen, voorbeelden of de ware helden zijn. En waarom dan 10 o’Clock? Omdat er dan afgetikt wordt. Aanvang: 22.00 uur. Entree: gratis.
Read more >
Keywords : 
Singer-songwriter Dax in POPEI (8 oktober)
Singer-songwriter Dax in POPEI (8 oktober) 23-09-2017
POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 8 oktober is het de beurt aan Dax. Zij zal een aantal sets spelen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Entree: gratis.
Read more >
Keywords : 
Dax
Betrouwbare glazenwasser: Jeroen Jonkergouw
Betrouwbare glazenwasser: Jeroen Jonkergouw 15-09-2017
Geregeld vragen buurtbewoners op de Facebookgroep van de Generalenbuurt wie een goede glazenwasser kent. Een goede vraag aangezien ook onze buurt diverse keren wordt opgeschrikt door fraudevoorvallen en louche figuren die met een ladder op de auto door de buurt trekken.
Read more >
Als je jong weduwe wordt
Als je jong weduwe wordt 09-06-2017
Jong weduwe worden heeft grote impact op het vervolg van je leven en op dat van je gezin. Wat betekent dit voor het dagelijks leven en wat betekent dit voor je toekomst? Wat heeft je geholpen om verder te gaan? Of wat heb je gemist?
Read more >
Keywords : 
Goed Nieuws: Beeldbellen met OnsPlatform.tv op Apple iOS komt er aan!
Goed Nieuws: Beeldbellen met OnsPlatform.tv op Apple iOS komt er aan! 12-05-2017
Uit code in WebKit (de motor van Safari) is gebleken dat WebRTC ondersteuning er aan zit te komen. WebRTC is de techniek die OnsPlatform.tv gebruikt voor zijn Beeldbellen en met deze komende update zal Beeldbellen dus ook mogelijk gaan worden op iPhones en iPads.
Read more >
Keywords : 
Interactieve lezing weerbaarheid bij kinderen in de Bibliotheek Eindhoven
Interactieve lezing weerbaarheid bij kinderen in de Bibliotheek Eindhoven 26-04-2017
Niet alle kinderen hebben genoeg zelfvertrouwen om een weerbaar kind te zijn. Tijdens een interactieve lezing op 10 mei vertelt kindercoach Judith Promper in de Bibliotheek Eindhoven hoe jij je kind hier mee kan helpen.
Read more >
The Kids met zangworkshop en singer-songwriter Meneer Schurk
The Kids met zangworkshop en singer-songwriter Meneer Schurk 26-04-2017
Zondag 7 mei vindt er weer een nieuwe editie van The Kids plaats!Terwijl u onder het genot van een drankje, een hapje en een babbel ontspannen achterover leunt, krijgen de kids een workshop door Centrum voor Pop en Jazz uit Eindhoven. De ouders kunnen genieten van live muziek van singer-songwriterduo Meneer Schurk. Entree: kinderen 3 euro, ouders gratis. Aanvang: 14.00 uur.
Read more >
DIGITALE OPLOSSING OVERLAST HONDENPOEP
DIGITALE OPLOSSING OVERLAST HONDENPOEP 01-04-2017
De gemeente Eindhoven kwam na het schaduwen van hondenbaasjes tot de conclusie dat de meeste hondenbezitters de drollen van hun viervoeters niet opruimen. Daarom komt de gemeente met een honden-poep-app.
Read more >
Singer-songwriter Anne Nederhoed in POPEI
Singer-songwriter Anne Nederhoed in POPEI 21-03-2017
POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 19 maart is het de beurt aan Anne Nederhoed. Zij zal een aantal songs ten gehore brengen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Entree: gratis.
Read more >
Keywords : 
Oppas in je online winkelmandje?
Oppas in je online winkelmandje? 21-03-2017
De NOS berichtte recent over de oprukkende oppas-apps. Inderdaad, veel diensten worden tegenwoordig online geregeld. Maar werkt dat wel met een dienst die zo gebaseerd is op vertrouwen als een oppas-service? En welke invloed hebben de verkiezingen op deze ontwikkeling?
Read more >
Keywords : 
Lezing over autisme en selectief eten
Lezing over autisme en selectief eten 21-03-2017
Kinderen met autisme hebben behoefte aan duidelijkheid, ook aan tafel. Maandag 3 april helpt pedagoog Karen den Dekker duidelijkheid te geven tijdens haar lezing in de Bibliotheek Eindhoven.
Read more >
Keywords : 
Je hebt wél iets te verbergen
Je hebt wél iets te verbergen 13-02-2017
Onderzoeksjournalist Maurits Martijn (De Correspondent) schreef samen met Dimitri Tokmetzis het boek 'Je hebt wél iets te verbergen', waarin ze laten zien dat privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Donderdag 23 februari vertelt hij hierover bij de Bibliotheek Eindhoven.
Read more >
Wijkinfo BESTEMMINGSPLAN WOENSEL
Wijkinfo BESTEMMINGSPLAN WOENSEL 13-02-2017
Diverse buurtbewoners hebben ons verontrust benaderd omdat ze van de gemeente een wijkinfo hebben gekregen betreffende wijziging van het Bestemmingsplan Woensel buiten de ring I 2017.
Read more >
The Dirty Denims comeback show: 7 januari
The Dirty Denims comeback show: 7 januari 19-12-2016
De Eindhovense Happy Hardrock band The Dirty Denims bestaat 10 jaar! Om dat te vieren spelen ze zaterdag 7 januari een speciale jubileumshow in POPEI. Het belooft dus een mooi feestje te worden! Supports: Red Devil (hardrock) + Code of Conduct (punkrock).
Read more >
Nevermind Jesus, Here’s Mozes!
Nevermind Jesus, Here’s Mozes! 19-12-2016
We kunnen niet anders stellen dan dat ’t een goed jaar voor Mozes and the Firstborn was. Als we ons niet vergissen mogen we de show van donderdag 22 december in het POPEI café hieraan toevoegen! Aanvang: 20.30 uur. Entree: gratis.
Read more >
Keywords : 
Kerst Verbindt
Kerst Verbindt 19-12-2016
Op vrijdag 23 december is er in de Bibliotheek Eindhoven een bijzonder kerstdiner: Kerst Verbindt. De belangrijkste gasten deze avond zijn vluchtelingen en iedereen die vluchtelingen een warm hart toedraagt.
Read more >
Workshop e-books lenen in de Witte Dame (10 november)
Workshop e-books lenen in de Witte Dame (10 november) 02-11-2016
Steeds meer mensen lezen boeken digitaal. Met een collectie van meer dan 10.000 e-books heb je bij de Bibliotheek Eindhoven volop keuze. Maar dan moet je wél weten hoe je een e-book moet lenen en hoe je deze kan lezen op een e-reader of tablet. Daarom organiseert de bibliotheek op donderdag 10 november een gratis workshop e-books lenen.
Read more >
Keywords : 
Geluk vinden met de Schatvinder (13 november)
Geluk vinden met de Schatvinder (13 november) 02-11-2016
Sprookjes zijn anders dan het echte leven, dat weten we allemaal. En toch wil iedereen die bekende laatste zin graag in de praktijk ervaren. Maar (lang en) gelukkig leven, hoe doe je dat? Edwin Frericks, de Schatvinder, geeft zondag 13 november in de Bibliotheek Eindhoven een lezing, vol praktische tips voor een gelukkig(er) leven.
Read more >
Intieme sfeer met Vera Zané (13 november)
Intieme sfeer met Vera Zané (13 november) 31-10-2016
POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 13 november is het de beurt aan Vera Zané. Zij zal een aantal sets spelen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Entree: gratis.
Read more >
FemME Club Tour in POPEI (19 november)
FemME Club Tour in POPEI (19 november) 31-10-2016
Zaterdag 19 november 2016 komt FemME weer met een club tour naar POPEI. Bereid je dus voor op harde metal met een vrouwelijke touch van bekende en onbekendere bands. Deze editie zullen Serenity, Diabulus in Musica, Beyond God en Elysian Gates op het podium staan. De deuren zijn open vanaf 19:00 uur. Entree: in de voorverkoop 19 euro en 20 euro aan de deur.
Read more >
Keywords : 
Leer je iPad beter kennen bij de Bibliotheek (5 november)
Leer je iPad beter kennen bij de Bibliotheek (5 november) 31-10-2016
Ligt je tablet thuis in een hoek stof te vangen? Heb je het gevoel dat je méér met je tablet zou willen doen? Kom dan zaterdag 29 oktober naar de interactieve cursus in de Bibliotheek Eindhoven. Hier krijg je op eenvoudige manier antwoord op al je vragen.
Read more >
Keywords : 
Bibliotheek als expert op CineKid MediaLab (1 & 2 november)
Bibliotheek als expert op CineKid MediaLab (1 & 2 november) 31-10-2016
Dinsdag en woensdag 1 en 2 november is in het Natlab het CineKid MediaLab. Op speelse manier ervaren de kinderen en hun ouders hier hoe de nieuwste technieken de onderwijspraktijk kunnen vernieuwen. Mediacoaches van de Bibliotheek Eindhoven begeleiden deze dag de kinderen en adviseren de scholen.
Read more >
Keywords : 
Workshop Rise of the Robot! (2 november)
Workshop Rise of the Robot! (2 november) 31-10-2016
Op een woensdagmiddag kan je gaan voetballen, gamen, knutselen… Óf je bouwt een robot! Lijkt jou dat wat? Kom dan 2 november naar de workshop Rise of the Robot in het Microlab.
Read more >
Charles Groenhuijsen blikt terug op titanenstrijd (14 november)
Charles Groenhuijsen blikt terug op titanenstrijd (14 november) 31-10-2016
Op 8 november weten we wie de nieuwe president van Amerika is: Hillary Clinton of Donald Trump. Nog geen week later blikt Charles Groenhuijsen in de Bibliotheek Eindhoven terug op de verkiezingen. Hoe verliep deze titanenstrijd? En wat kunnen we van de toekomst verwachten met de nieuwe president aan het roer?
Read more >
Een goed gesprek over de macht van woord en beeld (6 november)
Een goed gesprek over de macht van woord en beeld (6 november) 31-10-2016
Gespreksleider Leo van Gerwen wisselt zondag 6 november van gedachten met de bezoekers van de Bibliotheek Eindhoven. Het onderwerp dat deze keer onder de loep wordt genomen is: de macht van woord en beeld.
Read more >
Keywords : 
Zangworkshop voor kinderen tijdens The Kids (6 november)
Zangworkshop voor kinderen tijdens The Kids (6 november) 31-10-2016
Zondag 6 november is het weer tijd voor het maandelijks terugkerend programma The Kids! Terwijl jij onder het genot van een drankje, een hapje en een babbel ontspannen achterover leunt, krijgen de kids een zangworkshop. De ouders kunnen genieten van live muziek van singer-songwriter Maat 47. Entree: kinderen 3 euro, ouders gratis. Aanvang: 14.00 uur.
Read more >
Halloween optocht 2016
Halloween optocht 2016 31-10-2016
Ook dit jaar vindt de Halloween optocht plaats door de Generalenbuurt. De optocht start om 18:30 uur.
Read more >
Muziek zonder toeters en bellen in POPEI
Muziek zonder toeters en bellen in POPEI 17-10-2016
Op woensdag 2 november vindt de volgende editie van PUURliedjes plaats in POPEI. Een knus onderkomen voor en met singer-songwriters en andere artiesten die met een pak liedjes onder de arm even langs wippen. PUURliedjes is er om je te prikkelen. Meedoen? Meld je dan van tevoren aan om verzekerd te zijn van een plekje op de bank. En voor de duidelijkheid… komen luisteren is ook zeker een aanrader! Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis.
Read more >
Keywords : 
Bibliotheek goes DDW
Bibliotheek goes DDW 14-10-2016
Tijdens de DDW is in de Bibliotheek Eindhoven een vol programma met workshops, masterclasses, lezingen en een live designstudio in de Witte Dame. Duurzaamheid is van 22 tot en met 30 oktober het centrale thema – met een creatieve twist.
Read more >
Keywords : 
DDW
Kinderboekenweek bij de Bibliotheek Eindhoven
Kinderboekenweek bij de Bibliotheek Eindhoven 07-10-2016
Van 5 tot en met 16 oktober is het Kinderboekenweek. Natuurlijk óók in de bibliotheek! Het thema is dit jaar ‘Voor altijd jong’ – oftewel: opa’s en oma’s. 2 kinderboekenschrijvers en een theatermaker laten de opa’s en oma’s in hun verhalen verschijnen.
Read more >
Onderzoek je roots tijdens workshop familiegeschiedenis
Onderzoek je roots tijdens workshop familiegeschiedenis 07-10-2016
Ben je benieuwd wie je voorouders waren, waar ze woonden en onder welke omstandigheden? Zondag 16 oktober is in de Bibliotheek Eindhoven een workshop familiegeschiedenis, waarin je een eerste kennismaking krijgt met stamboomonderzoek.
Read more >
Pokémon Go Meetup in de Witte Dame
Pokémon Go Meetup in de Witte Dame 07-10-2016
Ben jij helemaal in de ban van Pokémon GO? Kom dan zaterdag 15 oktober naar de Pokéstop, de Bibliotheek Eindhoven, en neem deel aan de Pokémon GO Meetup. Een dag waarbij je tips en trucs kunt uitwisselen met andere trainers én waarop op verschillende momenten een Lure Module aan gaat.
Read more >
Keywords : 
Walk&Talk: zet jouw talent in
Walk&Talk: zet jouw talent in 06-10-2016
Op zoek naar een baan? Tijdens de goed bezochte Walk&Talk-bijeenkomsten buigen werkzoekenden zich samen met een gastspreker over een onderwerp. Maandag 10 oktober staat de Walk&Talk van de Bibliotheek Eindhoven in het teken van jouw talenten.
Read more >
Bibliotheek presenteert nieuwste trends en titels
Bibliotheek presenteert nieuwste trends en titels 06-10-2016
De bibliotheek wordt weleens geassocieerd met oude boeken. Maar niets is minder waar. Ook pas verschenen titels zijn in de bibliotheek te leen. Tijdens de inspiratie-ochtend op donderdag 13 oktober presenteert de collectiebeheerder de nieuwste trends en titels in boekenland.
Read more >
De Bibliotheek Eindhoven deelt mee
De Bibliotheek Eindhoven deelt mee 06-10-2016
Afgelopen maandag is het samenwerkingscontract getekend tussen de Bibliotheek Eindhoven en EindhovenDeelt. Daarmee spreekt de bibliotheek haar steun uit aan dit jonge initiatief om de deeleconomie te stimuleren.
Read more >
Scholen gaan uitdaging aan: bouw het beste verhaal
Scholen gaan uitdaging aan: bouw het beste verhaal 06-10-2016
Vorige maand stond het in alle kranten: kinderen zijn onvoldoende in staat om een goed opgebouwd verhaal te schrijven. De Bibliotheek Eindhoven heeft samen met LEGO Education een wedstrijd onder basisscholen uitgezet. Hiermee worden de kinderen op een creatieve manier uitgedaagd hun eigen verhaal te maken. Maar liefst 10 scholen uit Eindhoven en Waalre gaan de uitdaging aan!
Read more >
Singer-songwriter én Spaans genieten op één dag in POPEI
Singer-songwriter én Spaans genieten op één dag in POPEI 05-10-2016
POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 16 oktober is het de beurt aan Max Schellekens. Hij zal een aantal sets spelen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Aansluitend kun je genieten van eten gebaseerd op de Spaanse keuken. Vanaf 19.30 uur is er live Flamenco met 2 danseressen, een zangeres en een gitarist. Entree singer-songwriter: gratis. Entree Noche Flamenca: pay what you want.
Read more >
Funk, classic rock en indie tijdens HUISMERK in POPEI
Funk, classic rock en indie tijdens HUISMERK in POPEI 05-10-2016
Er zijn heel wat bands in de weer in de repetitieruimtes van POPEI. Vrijdag 14 oktober is het weer eens tijd om deze bands naar het café-podium te slepen tijdens HUISMERK. Dit keer met City Funk (funk) en Bottoms Up (rock, classic rock, funk en indie)! Aanvang: 21.00 uur. Entree: gratis.
Read more >
Dromerige melancholie met Bram van Langen
Dromerige melancholie met Bram van Langen 05-10-2016
POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 9 oktober is het de beurt aan Bram van Langen. Hij zal een aantal sets spelen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Entree: gratis.
Read more >
Masterclass: naamsbekendheid voor muzikanten
Masterclass: naamsbekendheid voor muzikanten 05-10-2016
POPEI organiseert zaterdag 8 oktober in samenwerking met Marcella Smeele van Synergy For Music de Masterclass “Naamsbekendheid – nationaal en internationaal”.
Read more >
Ontdek nieuwe talenten uit de regio tijdens Streekvijver
Ontdek nieuwe talenten uit de regio tijdens Streekvijver 05-10-2016
Vrijdag 7 oktober 2016 is er weer een nieuwe editie van Streekvijver. Tijdens dit programma krijg je dé kans om bands uit de regio te ontdekken. Deze editie zullen Vernon (heavy metal), The BakkPakker ft. Nena & Sidd (punk/rock) en Starve the Artist (alternative rock) tussen 20.30 en 22.30 uur op het podium staan. Entree: gratis.
Read more >
De Generalenpluim gaat naar Burcu
De Generalenpluim gaat naar Burcu 26-09-2016
Het bestuur van de buurtstichting heeft de Generalenpluim uitgedeeld aan Burcu Tasdelen Gönültas voor haar geweldige inzet om op basis van dialoog een knelpunt in de buurt op te lossen. Hiermee heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de leefbaarheid in De Generalenbuurt.
Read more >
UITNODIGING: inloopmiddagen op zondagen in De Uitwijk
UITNODIGING: inloopmiddagen op zondagen in De Uitwijk 16-09-2016
De activiteitencommissie van De Uitwijk organiseert gratis vrije inloopmiddagen op de volgende data: 18-25 september, 2-16-23-30 oktober, 6-20-27 november, 4 december 2016
Read more >
Een gewaarschuwd mens telt voor twee
Een gewaarschuwd mens telt voor twee 07-09-2016
Wellicht hebben jullie het recent al gelezen: in Eindhoven houdt een firma deur-aan-deur-acties voor de aanschaf van veiligheidsbeslag. Wees alert en ken je rechten!
Read more >
Pokémon Go Meetup in de Witte Dame
Pokémon Go Meetup in de Witte Dame 06-08-2016
Ben jij helemaal in de ban van Pokémon GO? Kom dan zaterdag 6 augustus naar de Pokéstop, de Bibliotheek Eindhoven, en neem deel aan de Pokémon GO Meetup. Een dag waarbij je tips en trucs kunt uitwisselen met andere trainers én waarop op verschillende momenten een Lure Module aan gaat.
Read more >
Keywords : 
Walk&Talk terugblik
Walk&Talk terugblik 06-08-2016
Wanneer je op zoek bent naar (ander) werk, dan kun je daar soms wel wat hulp bij gebruiken. De Walk&Talk is een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden en vindt elke maand plaats in de Bibliotheek Eindhoven. In de zomervakantie blikt ze samen met alle aanwezigen terug – en vooruit!
Read more >
Meedoen met duurzaamheid is de kunst: CONGRESTIVAL
Meedoen met duurzaamheid is de kunst: CONGRESTIVAL 05-08-2016
Hoe zorgen we er met zijn allen voor dat we in Eindhoven, prettiger, gezonder en langer kunnen leven? Daar hebben wij jou voor nodig! Graag willen we samen met jou onze stad nog duurzamer maken dan deze nu al is. Kom op, doe mee! Lees in de bijlage hoe je kunt meedoen.
Read more >
Keywords : 
Rock ’n Grill met The Droeftoeters op het terras bij POPEI
Rock ’n Grill met The Droeftoeters op het terras bij POPEI 19-07-2016
Hoezo kommertijd? Vooruit, een klein beetje dan. Maar tot en met 9 september treedt er elke vrijdag op het POPEI terras een band op! Omkomen van de honger is ook onnodig, want tijdens deze avonden staat ook de BBQ flink te branden. Op vrijdag 19 augustus komen The Droeftoeters rocken. BBQ vanaf 18.00 uur, live muziek vanaf 20.00 uur. Entree: gratis!
Read more >
Keywords : 
Mengelmoes van culturen tijdens Music With Strangers
Mengelmoes van culturen tijdens Music With Strangers 18-07-2016
Wanneer muzikanten uit 25 landen over heel de wereld bijeenkomen in een georganiseerde uitwisseling van inspiratie, moet er wel iets magisch gebeuren. Na 2 succesvolle eerdere edities, komen de wekelijkse donderdagsessies weer samen in één evenement op zaterdag 23 juli in de vorm van een concert in de zaal van POPEI.
Read more >

Archive

Singer-songwriter Tom Neven in het POPEI-café 18-07-2016
Fuzz, stoner, bluesrock en BBQ bij POPEI 18-07-2016
Rock ’n Grill met Highway Orange op het terras bij POPEI 18-07-2016
Show more archive items