×
 

Nieuws

< Back to current

Archive

Walk&Talk: zet jouw talent in
Walk&Talk: zet jouw talent in 06-10-2016
Op zoek naar een baan? Tijdens de goed bezochte Walk&Talk-bijeenkomsten buigen werkzoekenden zich samen met een gastspreker over een onderwerp. Maandag 10 oktober staat de Walk&Talk van de Bibliotheek Eindhoven in het teken van jouw talenten.

Read more >
Bibliotheek presenteert nieuwste trends en titels
Bibliotheek presenteert nieuwste trends en titels 06-10-2016
De bibliotheek wordt weleens geassocieerd met oude boeken. Maar niets is minder waar. Ook pas verschenen titels zijn in de bibliotheek te leen. Tijdens de inspiratie-ochtend op donderdag 13 oktober presenteert de collectiebeheerder de nieuwste trends en titels in boekenland.

Read more >
De Bibliotheek Eindhoven deelt mee
De Bibliotheek Eindhoven deelt mee 06-10-2016
Afgelopen maandag is het samenwerkingscontract getekend tussen de Bibliotheek Eindhoven en EindhovenDeelt. Daarmee spreekt de bibliotheek haar steun uit aan dit jonge initiatief om de deeleconomie te stimuleren.

Read more >
Scholen gaan uitdaging aan: bouw het beste verhaal
Scholen gaan uitdaging aan: bouw het beste verhaal 06-10-2016
Vorige maand stond het in alle kranten: kinderen zijn onvoldoende in staat om een goed opgebouwd verhaal te schrijven. De Bibliotheek Eindhoven heeft samen met LEGO Education een wedstrijd onder basisscholen uitgezet. Hiermee worden de kinderen op een creatieve manier uitgedaagd hun eigen verhaal te maken. Maar liefst 10 scholen uit Eindhoven en Waalre gaan de uitdaging aan!

Read more >
Singer-songwriter én Spaans genieten op één dag in POPEI
Singer-songwriter én Spaans genieten op één dag in POPEI 05-10-2016
POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 16 oktober is het de beurt aan Max Schellekens. Hij zal een aantal sets spelen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Aansluitend kun je genieten van eten gebaseerd op de Spaanse keuken. Vanaf 19.30 uur is er live Flamenco met 2 danseressen, een zangeres en een gitarist. Entree singer-songwriter: gratis. Entree Noche Flamenca: pay what you want.

Read more >
Funk, classic rock en indie tijdens HUISMERK in POPEI
Funk, classic rock en indie tijdens HUISMERK in POPEI 05-10-2016
Er zijn heel wat bands in de weer in de repetitieruimtes van POPEI. Vrijdag 14 oktober is het weer eens tijd om deze bands naar het café-podium te slepen tijdens HUISMERK. Dit keer met City Funk (funk) en Bottoms Up (rock, classic rock, funk en indie)! Aanvang: 21.00 uur. Entree: gratis.

Read more >
Dromerige melancholie met Bram van Langen
Dromerige melancholie met Bram van Langen 05-10-2016
POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 9 oktober is het de beurt aan Bram van Langen. Hij zal een aantal sets spelen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Entree: gratis.

Read more >
Masterclass: naamsbekendheid voor muzikanten
Masterclass: naamsbekendheid voor muzikanten 05-10-2016
POPEI organiseert zaterdag 8 oktober in samenwerking met Marcella Smeele van Synergy For Music de Masterclass “Naamsbekendheid – nationaal en internationaal”.

Read more >
Ontdek nieuwe talenten uit de regio tijdens Streekvijver
Ontdek nieuwe talenten uit de regio tijdens Streekvijver 05-10-2016
Vrijdag 7 oktober 2016 is er weer een nieuwe editie van Streekvijver. Tijdens dit programma krijg je dé kans om bands uit de regio te ontdekken. Deze editie zullen Vernon (heavy metal), The BakkPakker ft. Nena & Sidd (punk/rock) en Starve the Artist (alternative rock) tussen 20.30 en 22.30 uur op het podium staan. Entree: gratis.

Read more >
De Generalenpluim gaat naar Burcu
De Generalenpluim gaat naar Burcu 26-09-2016
Het bestuur van de buurtstichting heeft de Generalenpluim uitgedeeld aan Burcu Tasdelen Gönültas voor haar geweldige inzet om op basis van dialoog een knelpunt in de buurt op te lossen. Hiermee heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de leefbaarheid in De Generalenbuurt.

Read more >
UITNODIGING: inloopmiddagen op zondagen in De Uitwijk
UITNODIGING: inloopmiddagen op zondagen in De Uitwijk 16-09-2016
De activiteitencommissie van De Uitwijk organiseert gratis vrije inloopmiddagen op de volgende data: 18-25 september, 2-16-23-30 oktober, 6-20-27 november, 4 december 2016

Read more >
Een gewaarschuwd mens telt voor twee
Een gewaarschuwd mens telt voor twee 07-09-2016
Wellicht hebben jullie het recent al gelezen: in Eindhoven houdt een firma deur-aan-deur-acties voor de aanschaf van veiligheidsbeslag. Wees alert en ken je rechten!

Read more >
Pokémon Go Meetup in de Witte Dame
Pokémon Go Meetup in de Witte Dame 06-08-2016
Ben jij helemaal in de ban van Pokémon GO? Kom dan zaterdag 6 augustus naar de Pokéstop, de Bibliotheek Eindhoven, en neem deel aan de Pokémon GO Meetup. Een dag waarbij je tips en trucs kunt uitwisselen met andere trainers én waarop op verschillende momenten een Lure Module aan gaat.

Read more >
Keywords : 
Walk&Talk terugblik
Walk&Talk terugblik 06-08-2016
Wanneer je op zoek bent naar (ander) werk, dan kun je daar soms wel wat hulp bij gebruiken. De Walk&Talk is een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden en vindt elke maand plaats in de Bibliotheek Eindhoven. In de zomervakantie blikt ze samen met alle aanwezigen terug – en vooruit!

Read more >
Meedoen met duurzaamheid is de kunst: CONGRESTIVAL
Meedoen met duurzaamheid is de kunst: CONGRESTIVAL 05-08-2016
Hoe zorgen we er met zijn allen voor dat we in Eindhoven, prettiger, gezonder en langer kunnen leven? Daar hebben wij jou voor nodig! Graag willen we samen met jou onze stad nog duurzamer maken dan deze nu al is. Kom op, doe mee! Lees in de bijlage hoe je kunt meedoen.

Read more >
Keywords : 
Rock ’n Grill met The Droeftoeters op het terras bij POPEI
Rock ’n Grill met The Droeftoeters op het terras bij POPEI 19-07-2016
Hoezo kommertijd? Vooruit, een klein beetje dan. Maar tot en met 9 september treedt er elke vrijdag op het POPEI terras een band op! Omkomen van de honger is ook onnodig, want tijdens deze avonden staat ook de BBQ flink te branden. Op vrijdag 19 augustus komen The Droeftoeters rocken. BBQ vanaf 18.00 uur, live muziek vanaf 20.00 uur. Entree: gratis!

Read more >
Keywords : 
Mengelmoes van culturen tijdens Music With Strangers
Mengelmoes van culturen tijdens Music With Strangers 18-07-2016
Wanneer muzikanten uit 25 landen over heel de wereld bijeenkomen in een georganiseerde uitwisseling van inspiratie, moet er wel iets magisch gebeuren. Na 2 succesvolle eerdere edities, komen de wekelijkse donderdagsessies weer samen in één evenement op zaterdag 23 juli in de vorm van een concert in de zaal van POPEI.

Read more >
Singer-songwriter Tom Neven in het POPEI-café
Singer-songwriter Tom Neven in het POPEI-café 18-07-2016
POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 24 juli is het de beurt aan Tom Neven. Hij zal een aantal sets spelen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Bij mooi weer speelt hij op het terras. Entree: gratis.

Read more >
Keywords : 
Fuzz, stoner, bluesrock en BBQ bij POPEI
Fuzz, stoner, bluesrock en BBQ bij POPEI 18-07-2016
Hoezo kommertijd? Vooruit, een klein beetje dan. Maar tot en met 9 september treedt er elke vrijdag op het POPEI terras een band op! Omkomen van de honger is ook onnodig, want tijdens deze avonden staat ook de BBQ flink te branden. Op vrijdag 29 juli komt de Eindhovense band Sheverine (fuzz/stoner/bluesrock) rocken. BBQ vanaf 18.00 uur, live muziek vanaf 20.00 uur. Entree: gratis!

Read more >
Rock ’n Grill met Highway Orange op het terras bij POPEI
Rock ’n Grill met Highway Orange op het terras bij POPEI 18-07-2016
Hoezo kommertijd? Vooruit, een klein beetje dan. Maar tot en met 9 september treedt er elke vrijdag op het POPEI terras een band op! Omkomen van de honger is ook onnodig, want tijdens deze avonden staat ook de BBQ flink te branden. Op vrijdag 12 augustus komt de hardrock band Highway Orange rocken. BBQ vanaf 18.00 uur, live muziek vanaf 20.00 uur. Entree: gratis!

Read more >