×
 

Nieuws

< Back to current

Archive

Meedoen met duurzaamheid is de kunst: CONGRESTIVAL
Meedoen met duurzaamheid is de kunst: CONGRESTIVAL 05-08-2016
Hoe zorgen we er met zijn allen voor dat we in Eindhoven, prettiger, gezonder en langer kunnen leven? Daar hebben wij jou voor nodig! Graag willen we samen met jou onze stad nog duurzamer maken dan deze nu al is. Kom op, doe mee! Lees in de bijlage hoe je kunt meedoen.

Read more >
Keywords : 
Rock ’n Grill met The Droeftoeters op het terras bij POPEI
Rock ’n Grill met The Droeftoeters op het terras bij POPEI 19-07-2016
Hoezo kommertijd? Vooruit, een klein beetje dan. Maar tot en met 9 september treedt er elke vrijdag op het POPEI terras een band op! Omkomen van de honger is ook onnodig, want tijdens deze avonden staat ook de BBQ flink te branden. Op vrijdag 19 augustus komen The Droeftoeters rocken. BBQ vanaf 18.00 uur, live muziek vanaf 20.00 uur. Entree: gratis!

Read more >
Keywords : 
Mengelmoes van culturen tijdens Music With Strangers
Mengelmoes van culturen tijdens Music With Strangers 18-07-2016
Wanneer muzikanten uit 25 landen over heel de wereld bijeenkomen in een georganiseerde uitwisseling van inspiratie, moet er wel iets magisch gebeuren. Na 2 succesvolle eerdere edities, komen de wekelijkse donderdagsessies weer samen in één evenement op zaterdag 23 juli in de vorm van een concert in de zaal van POPEI.

Read more >
Singer-songwriter Tom Neven in het POPEI-café
Singer-songwriter Tom Neven in het POPEI-café 18-07-2016
POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 24 juli is het de beurt aan Tom Neven. Hij zal een aantal sets spelen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Bij mooi weer speelt hij op het terras. Entree: gratis.

Read more >
Keywords : 
Fuzz, stoner, bluesrock en BBQ bij POPEI
Fuzz, stoner, bluesrock en BBQ bij POPEI 18-07-2016
Hoezo kommertijd? Vooruit, een klein beetje dan. Maar tot en met 9 september treedt er elke vrijdag op het POPEI terras een band op! Omkomen van de honger is ook onnodig, want tijdens deze avonden staat ook de BBQ flink te branden. Op vrijdag 29 juli komt de Eindhovense band Sheverine (fuzz/stoner/bluesrock) rocken. BBQ vanaf 18.00 uur, live muziek vanaf 20.00 uur. Entree: gratis!

Read more >
Rock ’n Grill met Highway Orange op het terras bij POPEI
Rock ’n Grill met Highway Orange op het terras bij POPEI 18-07-2016
Hoezo kommertijd? Vooruit, een klein beetje dan. Maar tot en met 9 september treedt er elke vrijdag op het POPEI terras een band op! Omkomen van de honger is ook onnodig, want tijdens deze avonden staat ook de BBQ flink te branden. Op vrijdag 12 augustus komt de hardrock band Highway Orange rocken. BBQ vanaf 18.00 uur, live muziek vanaf 20.00 uur. Entree: gratis!

Read more >
Singer-songwriter Jelske live bij POPEI
Singer-songwriter Jelske live bij POPEI 18-07-2016
POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 31 juli is het de beurt aan Jelske. Zij zal een aantal sets spelen in een intieme setting op het POPEI-terras tussen 15.00 en 17.00 uur. Bij slecht weer speelt ze in het gezellige café. Entree: gratis.

Read more >
Keywords : 
Het Eet Experiment in de Witte Dame
Het Eet Experiment in de Witte Dame 11-07-2016
Krijg je ook altijd te horen dat je niet mag spelen met je eten? Bij de Bibliotheek Eindhoven mag het wel! Kom woensdagmiddag 20 juli magische experimenten doen met eten en ontdek wat er allemaal mogelijk is. Het Eet Experiment is speciaal voor de jeugdleden van de Pink & Pienter bende!

Read more >
Crazy Robot workshop in de Bibliotheek Eindhoven
Crazy Robot workshop in de Bibliotheek Eindhoven 11-07-2016
Deze vakantie hoef je je niet te vervelen. Want in de Bibliotheek Eindhoven is er van alles te doen. Kom bijvoorbeeld zaterdag 23 juli je eigen robot maken! In de Witte Dame werden al eerder mini-robots gemaakt. Deze keer wordt het groter aangepakt!

Read more >
Je eigen toverspreukenboek
Je eigen toverspreukenboek 11-07-2016
Abracadabra! Wie zou niet graag willen kunnen toveren? Tijdens deze workshop kan je je even een echte tovenaar wanen. Want een beetje tovenaar heeft natuurlijk zijn eigen toverspreukenboek! In de zomervakantie bedenk je in de Bibliotheek Eindhoven je eigen spreuken en schrijf en teken je ze in je eigen boek.

Read more >
Slinger de zomer in de Bibliotheek: activiteit voor jong & oud!
Slinger de zomer in de Bibliotheek: activiteit voor jong & oud! 11-07-2016
Slinger de zomer in met de Tydmakerij! Tijdens deze vrolijke, zomerse ochtend maak je een eigen feestslinger. Met papier, washi-tape, stempels, stiften en nog heel veel meer knustelmateriaal. Verras jezelf op woensdagochtend 27 juli in de Bibliotheek Eindhoven.

Read more >
Keywords : 
Bibliotheek pioniert deze zomer met Atelier in de Wijk
Bibliotheek pioniert deze zomer met Atelier in de Wijk 11-07-2016
De Bibliotheek Eindhoven heeft een nieuw project voor kinderen: Atelier in de Wijk. Het Atelier is een plek waar kinderen tot 7 jaar kunnen komen leren met hun mond, ogen, neus, oren, handen, voeten, stem, instrument, gereedschap, gevoel en meer. Kortom: leren door zelf te experimenteren!

Read more >
Wie helpt mee om de schooltas terug te vinden
Wie helpt mee om de schooltas terug te vinden 07-06-2016
Pascal van der Voort: "Afgelopen vrijdag heb ik vanuit school naar huis de gymtas van mijn zoontje verloren. Toen ik bij thuiskomst erachter kwam ben ik direct de route naar school teruggefietst. Helaas bleek dat de tas reeds weg was en waarschijnlijk door iemand gevonden is."

Read more >
Vlooienmarkt bij het Catharina Ziekenhuis
Vlooienmarkt bij het Catharina Ziekenhuis 03-06-2016
Op 4 juni vindt er een grote vlooienmarkt plaats op het parkeerterrein van het Catharina Ziekenhuis. De markt bestaat uit ruim 75 kramen en is open van 9.30 t/m 15.00 uur. Dus heb je niks te doen, kom dan zaterdag gezellig naar de vlooienmarkt.

Read more >
Popei café: uitgaangstip van HNB
Popei café: uitgaangstip van HNB 03-06-2016
HNB-tip: Popei, een echt leuke en creatieve plek om lekker te ontspannen en gezellig met elkaar bij te praten. Na het werk of gewoon even tussendoor.

Read more >
Keywords : 
HNB
Wethouder Yasin Torunoglu reikt prijzen uit
Wethouder Yasin Torunoglu reikt prijzen uit 02-06-2016
Grote opkomst van vrijwilligers in De Uitwijk bij de uitreiking van de eretitel ‘Beste Buur’ en de Generalenbuurt Award door wethouder Yasin Torunoglu. Hanny Voets en Corrie Mattheeuwsen, twee buurtgenoten die bijna 40 jaar zorgdragen voor de dames hobby club, werden voor hun vrijwilligersinzet gewaardeerd met deze eretitel ‘Beste Buur’. De Generalenbuurt Award ging welverdiend naar Jan Soeters die zich nu al 17 jaar als bestuurslid van het gemeenschapshuis De Uitwijk inzet.

Read more >
Buurtbewoner Oscar is vrijwilliger bij het COC
Buurtbewoner Oscar is vrijwilliger bij het COC 31-05-2016
Eindhoven, anno nu: Iedereen kent vast wel iemand die een beetje ‘anders’ is, sterker nog iedereen die je kent is een beetje anders. Anders zijn is helemaal niet erg, sterker nog het is juist normaal als je anders bent. Het wordt alleen wel vervelend als je anders bent en daar niet zo goed raad mee weet, of alleen voelt. Voor iedereen is er een plekje waar je jezelf thuis kunt voelen, tussen mensen die net zo anders zijn als jij.

Read more >
Steeds meer gezelligheid in De Generalenbuurt.
Steeds meer gezelligheid in De Generalenbuurt. 29-05-2016
Een gezellige multiculti braderie in De Generalenbuurt dankzij De Landrijt. Ieder hoekje binnen was benut en overal waren kraampjes opgesteld. Echt geweldig gedaan.

Read more >
Gezellig samen bridgen in De Uitwijk
Gezellig samen bridgen in De Uitwijk 28-05-2016
De Bridge Instuif van De Uitwijk: deze gezellige club heeft open plaatsen voor bridgeliefhebbers, grijp die kans aan! De groep speelt volgens ACOL systeem. De scoreberekening krijg je via de mail thuisgestuurd. Er worden telkens vier spellen per ronde. Na drie rondes is er een kwartier pauze, waarna er nog eens drie rondes gespeeld worden.

Read more >
Keywords : 
Grote multi-culti buurtbraderie op 29 mei!
Grote multi-culti buurtbraderie op 29 mei! 20-05-2016
Archipel Landrijt organiseert een multi-culti braderie op zondagmiddag 29 mei van 14.00 tot 17.00 uur. Zowel binnen als buiten zijn vele activiteiten voor jong en oud te vinden. Vorig jaar een groot succes met hoge opkomst! Ook dit jaar belooft het een middag te worden met een zeer divers aanbod. Naast de activeiten zijn er leuke (cadeau)artikelen en diverse lekkernijen te verkrijgen. Ook wordt een grote loterij georganiseerd met mooie prijzen. Van de opbrengst van de braderie wordt de tuin van Landrijt ‘buurtvriendelijker’ gemaakt met onder meer speeltoestellen voor kinderen.

Read more >