×
 

Archief

Rss | Archive |
IFrame embed
Hier kunt u alle oudere berichten terug vinden.
Grofvuil opruimdag Prinsenjacht
Grofvuil opruimdag Prinsenjacht 02-09-2019
Straffeloos grofvuil dumpen? Jazeker! Sterker nog…………………….je wordt er bij deze zelfs toe uitgenodigd!
Read more >
Vanaf mei 2014 Frituurvet en bakolie inleveren. Vanaf juli 2019 gestopt ivm brandgevaar.
Vanaf mei 2014 Frituurvet en bakolie inleveren. Vanaf juli 2019 gestopt ivm brandgevaar. 28-08-2019
Vanaf nu kunt u GEEN gebruikt frituurvet en of bakolie inleveren bij wijkcentrum Heidehonk. Lees verder...
Read more >
Breed buurtoverleg
Breed buurtoverleg 24-08-2019
Breed Buurtoverleg Woenselse Heide is een maandelijks overleg waaraan zowel bewoners als professionals uit de buurt deelnemen: bewoners, bewonersorganisaties, buurthuis Heidehonk, gemeente, Politie (de wijkagent), scholen, zorg- en welzijnsorganisaties, woningcorporaties, etc. In het overleg bespreken we signalen, vragen en klachten uit de buurt en stemmen we acties op elkaar af. Zo kunnen we vanuit samenwerking de leefbaarheid van de buurt verbeteren. Bewoners spelen daarin uiteraard een belangrijke rol. Ook u bent welkom om aan te schuiven!
Read more >
Hulp gezocht voor 28 september bij Heidehonk
Hulp gezocht voor 28 september bij Heidehonk 22-08-2019
Beste buurtgenoten. Zoals jullie wellicht weten hebben wij als wijkcentrum groen licht gekregen van de gemeente en mogen de komende vijf jaar nog open blijven. Als onderdeel van de renovatie moeten we ook onze achtertuin opknappen. We willen er heel graag een tuin van maken waar alle buurtbewoners plezier van hebben. Daar hebben we echter jullie hulp bij nodig!
Read more >
Werkzaamheden Meijerijlaan
Werkzaamheden Meijerijlaan 16-08-2019
Voor wat betreft de werkzaamheden aan de Meierijlaan heeft de gemeente zojuist meegedeeld dat de werkzaamheden starten op 26 augustus. De parkeerplaatsen voor de nieuwe woningen aan de Meierijlaan en Ellertsveldlaan/ Huizingalaan blijven beschikbaar. De garages aan de Meierijlaan zijn niet bereikbaar. De inrit/ uitrit Oldambtstraat blijft open.(dus bord bij de peellandlaan klopt niet). Er wordt gestart vanaf splitsing Sallandlaan. Wijkinfo wordt volgende week bij de aangaande huizen bezorgd.
Read more >
Nieuwe vrijwilligers Preventieteam Eindhoven gezocht!!
Nieuwe vrijwilligers Preventieteam Eindhoven gezocht!! 11-08-2019
Het Preventieteam is een team van vrijwilligers dat ingezet wordt om voorlichting te geven over diverse onderwerpen die te maken hebben met veiligheid en leefbaarheid in onze stad. De specialisatie van het Preventieteam (dat werkt vanuit de BuurTent) ligt in het verzorgen van voorlichting in het kader van inbraakpreventie dan wel buurtpreventie.
Read more >
111111Zomerfeest Pieter Eiffhuis zaterdag 10 augustus
111111Zomerfeest Pieter Eiffhuis zaterdag 10 augustus 11-08-2019
Zaterdagavond 10 augustus presenteert Chris in grand café de Hortus  van het Pieter Eiffhuis ook dit jaar zijn zomerfeest. Zie voor informatie de bijlage. We vinden ’t leuk je volgende week zaterdag te ontmoeten.
Read more >
Nieuws van de gemeente Eindhoven betreffende afval Nederlandplein
Nieuws van de gemeente Eindhoven betreffende afval Nederlandplein 09-08-2019
Nederlandplein is een van de locaties die is bestempeld als hotspot (locaties waar veelvuldig vervuiling plaatsvindt). Dit betekent dat op dit moment al extra geruimd wordt en zelfs preventief door Cure wordt gereden en gecontroleerd op bijzet. De 4 kunststof containers aan het Nederlandplein worden 3 keer per week door Cure geleegd. Dit is ruim toereikend wanneer we kijken naar het aanbod.
Read more >
Werkzaamheden Meijerijlaan
Werkzaamheden Meijerijlaan 06-08-2019
Collecte Dierenbescherming collectanten gezocht
Collecte Dierenbescherming collectanten gezocht 01-08-2019
28 september t/m 5 oktober vindt de collecte voor de dierenbescherming plaats. Hebt u een paar uurtjes tijd om te helpen? Er worden nog collectanten gezocht voor onze wijk.
Read more >
Boomvervanging Rode Kruislaan
Boomvervanging Rode Kruislaan 11-07-2019
Er is weer een nieuwe wijkinfo verspreid betreffende de bomen aan de Rode Kruislaan
Read more >
Opletten! Bericht politie
Opletten! Bericht politie 11-07-2019
Onze wijkagent werd gebeld door een bewoner van de Walcherenlaan die bij een 4-tal woningen in de straat een visitekaartje had aangetroffen van een beveiligingsbedrijf uit Amsterdam. Dit visitekaartje zat tussen de deur en deurstijl geklemd. (Makkelijk zichtbaar dus of er iemand thuis is als je de dag erop komt).
Read more >
Naailes in het Heidehonk
Naailes in het Heidehonk 16-06-2019
Een gediplomeerde lerares wil naailes gaan verzorgen voor bewoners uit Woenselse Heide. Hier zal een kleine vergoeding voor gevraagd worden.
Read more >
Straatspeeldag afgelast
Straatspeeldag afgelast 12-06-2019
Vanwege de regen is de straatspeeldag in Woenselse Heide helaas afgelast. De springkussens en andere speeltoestellen blijven nat na elke regenbui en zijn dan nauwelijks te gebruiken. We vinden het erg jammer en hopen op uw begrip. Volgend jaar gaan we weer uit van mooi weer!
Read more >
Luisterconcert van ensemble SIRIN uit Nuenen op tweede pinksterdag
Luisterconcert van ensemble SIRIN uit Nuenen op tweede pinksterdag 09-06-2019
Bij Vitalis woonzorg groep, Pieter Eiffhuis
Read more >
Lokaal +
Lokaal + 07-06-2019
Volgende week gaat de actieve middag niet door. Samen met de studenten en aanwezige gasten hebben we besloten om nog eens ‘schuif een aan’ te organiseren. Samen met studenten lunchen, leuke gesprekken voeren en vooral lekker eten. Bel even 040-2695727 als je mee komt eten.
Read more >
Jammie High Tea 24 juni
Jammie High Tea 24 juni 05-06-2019
Jammie!!! Een overheerlijke high tea in het prachtige Henri Dunantpark. Gezellig kletsen onder het genot van allerlei lekkers. Op maandag 24 juni van 11.30-14u.
Read more >
12 juni straatvoetbaltoernooi
12 juni straatvoetbaltoernooi 05-06-2019
Volgende week 12 juni is er een straatvoetbaltoernooi tijdens de straatspeeldag aan de Veluwelaan. Aanmelden hiervoor is nog mogelijk, zie de poster voor meer informatie.
Read more >
Pop-up Eindhoven Doet in Winkelcentrum Woensel XL
Pop-up Eindhoven Doet in Winkelcentrum Woensel XL 03-06-2019
Vanaf woensdag 3 juli vind je het pop-up kantoor van Eindhoven Doet bij ‘Expeditie E’ - de Bibliotheek Eindhoven in winkelcentrum Woensel XL.
Read more >
Spelletjesavond in het Heidehonk 6 juni
Spelletjesavond in het Heidehonk 6 juni 29-05-2019
Iedereen is welkom deze avond om spelletjes te komen spelen. Er zijn al spellen aanwezig bij het Heidehonk, maar je mag natuurlijk ook je eigen favoriete spel mee nemen.
Read more >
Creaclub Woensel, elke donderdagavond!
Creaclub Woensel, elke donderdagavond! 29-05-2019
Hallo dames van Woensel! Wij zijn een leuke en gezellige club die nog nieuwe leden zoekt om met elkaar creatief te zijn met textiel. Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld op de naaimachine, breien, haken, bedazzlen, etc.
Read more >
Lokaal +
Lokaal + 24-05-2019
Voor de laatste keer in dit schooljaar, de activiteitenlijst. We hebben een nieuwe opzet gemaakt. Bestaande activiteiten hebben een andere naam gekregen. Een speciale intekenlijst zodat de activiteitenlijst op de koelkast kan blijven hangen. Een frisse wind. Welkom bij de activiteiten van Lokaal+
Read more >
Vervanging bomen Rode Kruislaan
Vervanging bomen Rode Kruislaan 24-05-2019
Aanleiding voor het project is de zichtbaar slechte conditie van een groot deel van de bomen. Het gaat hierbij om essen die aangetast zijn door essensterfte. Bovendien is er sprake van te krappe en schrale groeiplaatsen. Herstel van de bomen is niet meer te verwachten. Een groot deel wordt dan ook gekapt en vervangen.
Wijkleerbedrijf Lokaal +
Wijkleerbedrijf Lokaal + 16-05-2019
Dit staat volgende week woensdag 22 mei op de agenda van het Breed Buurtoverleg. Een interessant project voor de bewoners van Woenselse Heide.
Read more >
Meld je nu aan voor de Somertijd Reanimatiedag
Meld je nu aan voor de Somertijd Reanimatiedag 13-05-2019
Rob van Someren doet het wéér… Op 25 mei wordt voor de tweede keer de Somertijd Reanimatiedag georganiseerd! Op meer dan twintig locaties door heel Nederland kun jij gratis de basis van reanimatie leren. Door een uur te geven, red je een leven. Meegedaan? Meld je dan aan bij harslag.nu en wordt burgerhulpverlener!
Inloopavond bewoners Rode Kruislaan betreft bomenvervanging
Inloopavond bewoners Rode Kruislaan betreft bomenvervanging 13-05-2019
Op maandag 20 Mei is er tussen 17.00 en 19.30 een inloopavond in het Heidehonk voor de bewoners van de Rode Kruislaan.
Read more >
12 juni Straatvoetbal toernooi
12 juni Straatvoetbal toernooi 13-05-2019
Op woensdag 12 juni is het zo ver! Dan vindt er een straatvoetbaltoernooi plaats, dit toernooi is onderdeel van de straatspeeldag in Woenselse Heide. Dit toernooi zal plaatsvinden van 13:00u tot 16:00u op het verharde stuk op het Veluwelaanveld. Het toernooi is voor basisschoolkinderen van groep 4 tot en met groep 8.
Read more >
Buurt in bloei
Buurt in bloei 09-05-2019
Ontdek jouw talent en kom tot bloei! Buurt in Bloei is een iniatiatief van Wij Eindhoven om mensen te stimuleren zich in te zetten voor zich zelf, de ander, en de stad. Dat doen we omdat we willen dat iedere inwoner mee kan doen in zijn of haar buurt. Dat is onze missie.
Read more >
Wervelend Woensel 23 juni 2019 Programma en posters
Wervelend Woensel 23 juni 2019 Programma en posters 06-05-2019
Een oergezellig, aansprekend en spraakmakend feest voor jullie!! Wervelend Woensel; een buurtfeest dat tot stand komt in nauwe en plezierige samenwerking met alle omliggende wijken. Ook dit jaar willen we het mooie, groene Henri Dunantpark weer veranderen tot heerlijk buurtfeest. Lekker eten en drinken uit alle windstreken en genieten van allerlei muziek. Op het veld worden uiteenlopende activiteiten gepresenteerd en gedemonstreerd. De speelgoed-mini-markt is er ook weer. We hopen op een publiek dat straalt en vrijwilligers die genieten!
Read more >
Oertoernooi Rugby
Oertoernooi Rugby 02-05-2019
Dit jaar bestaat RCE 90 jaar en dat gaan wij vieren. De festiviteiten rondom dit jubileum worden afgetrapt met het Open Eindhovense Rugbytoernooi op 25 mei 2019. Dit familietoernooi wordt al meer dan 25 jaar georganiseerd door RCE en is vijf jaar geleden omgedoopt naar het OER-toernooi. Het OER-toernooi wordt gespeeld op kleinere velden met aangepaste regels, zo mag er niet getackeld worden maar is het aanraken op de heupen van de tegenstander al genoeg. Dit met verschillende andere aanpassingen maken dit toernooi toegankelijk voor de gehele familie.
Read more >
Werkzaamheden Effertveldstraat, Vaalserbergweg, Pietersbergweg
Werkzaamheden Effertveldstraat, Vaalserbergweg, Pietersbergweg 30-04-2019
Toegevoegd op 30-4-2019 Fase tekening
Read more >
Foto's paasactiviteit 20 april 2019 in het Heidehonk
Foto's paasactiviteit 20 april 2019 in het Heidehonk 22-04-2019
Waarom iedereen zou moeten leren reanimeren
Waarom iedereen zou moeten leren reanimeren 21-04-2019
Zes minuten maken het verschil. Bijna iedereen kent wel iemand die een hartstilstand heeft gehad. Als het je overkomt, is het te hopen dat er iemand in de buurt is die weet hoe hij of zij moet handelen. Want die eerste zes minuten zijn cruciaal… Een pleidooi om het ook te leren!
Read more >
Heidehonk krijgt waarderingssubsidie van de Gemeente Eindhoven
Heidehonk krijgt waarderingssubsidie van de Gemeente Eindhoven 21-04-2019
Waardering van de gemeente! Om Trots op te zijn . Wijkcentrum Heidehonk heeft het afgelopen anderhalf jaar een totale transformatie doorgemaakt. Met hulp van gemotiveerde vrijwilligers die ons wijkcentrum een warm hart toedragen, is er heel hard gewerkt in en om het gebouw. Er is opgeknapt, aangepakt, geregeld, overlegd en er zijn weer heel veel activiteiten in het Heidehonk.
Read more >
SPOON
SPOON 19-04-2019
SPOON Eindhoven helpt u om te blijven sporten! Wilt u gezellig met ons meesporten en fit blijven? Schrijf u in voor onze wekelijkse sportactiviteit.
Read more >
Vitalis woonzorg groep, Pieter Eiffhuis,
Vitalis woonzorg groep, Pieter Eiffhuis, 14-04-2019
Activiteiten programma
Read more >
Bomenvervanging Rode Kruislaan
Bomenvervanging Rode Kruislaan 11-04-2019
Momenteel stelt de gemeente een Voorlopig Ontwerp op voor de boomvervanging in de Rode Kruislaan. Gezien de slechte conditie van het merendeel van de bomen in de straat zal een groot deel vervangen worden voor andere boomsoorten.
Read more >
Lokaal +
Lokaal + 11-04-2019
Nieuwsbrief en activiteitenprogramma van de maand mei
Read more >
Expeditie E
Expeditie E 11-04-2019
Afgelopen woensdag openden in Winkelcentrum Woensel de deuren van het nieuwe Expeditie E! Hier kun je een goed (jeugd)boek lenen, de laatste krant of het nieuwste tijdschrift lezen, en met een fijn gesprek een heerlijke kop koffie drinken. Binnenkort kun je bij Expeditie E ook naar interessante lezingen en workshops voor jong en oud. We nodigen je van harte uit een kijkje te komen nemen!
Read more >
Onderhoud ring Jagershoef
Onderhoud ring Jagershoef 11-04-2019
In opdracht van de gemeente Eindhoven gaat Heijmans Infra op woensdag 17 april 2019 om 9.00 uur starten met de werkzaamheden voor fase 10, de Koning Arthurlaan tussen de Kapitein Pulverstraat en Klaartje Donzestraat. Deze fase duurt ca. 5 weken. Doorgaand verkeer vanaf de Huizingalaan over de Ferdinand Huyckstraat richting Koning Arthurlaan is dan weer mogelijk (als alles volgens planning verloopt).
Read more >
Informatieavond Ellertsveldstraat, Vaalserbergweg en Pietersbergweg
Informatieavond Ellertsveldstraat, Vaalserbergweg en Pietersbergweg 07-04-2019
In opdracht van de Gemeente Eindhoven begint gebr. Remmits B.V. op 23 april 2019 met de werkzaamheden aan de Ellertsveldstraat, Vaalserbergweg en Pietersbergweg. Om u te informeren over de werkzaamheden is er een informatiebijeenkomst.
Read more >
Circus in het Henri Dunantpark
Circus in het Henri Dunantpark 06-04-2019
Circus Bolalou is in het Henri Dunantpark. Van zaterdag 6 april t/m zondag 14 april geven ze meerdere voorstellingen.
Read more >
Gele buurtflyer april 2019
Gele buurtflyer april 2019 04-04-2019
Wijkinfo gemeente Eindhoven Meierijlaan
Wijkinfo gemeente Eindhoven Meierijlaan 04-04-2019
Speelgoedmarkt
Speelgoedmarkt 31-03-2019
Op zondag 7 april is er, in wijkcentrum Blixems, een speelgoedmarkt. Wil je een verkoop plek om je speelgoed te verkopen? Geef je op bij wijkcentrum Blixems, ouverture 2. Voor €3,00 ben je verzekerd van een plekje van ca 2 meter, met of zonder tafel. (Je steunt hiermee de hartveiligheid in de wijk)
Read more >
Lokaal +
Lokaal + 27-03-2019
Activiteiten programma en nieuwsbrief van Lokaal+ van de maand april
Read more >
Halfvastenbal CV de Kolderstralen
Halfvastenbal CV de Kolderstralen 27-03-2019
Vrijdagavond feest bij het Heidehonk met het halfvastenbal van carnavals vereniging de Kolderstralen.
Read more >
Bravoflex nu ook beschikbaar in Woensel Noord
Bravoflex nu ook beschikbaar in Woensel Noord 27-03-2019
De flexibele vervoersdienst Bravoflex is sinds deze week ook beschikbaar in Eindhoven-Noord. Bravoflex is een pilot van twee jaar waarmee de provincie Noord-Brabant en Hermes in de regio Eindhoven een nieuwe vorm van OV aanbieden als extra bovenop de vaste dienstregeling met de stads- en streekbussen. Het verzorgingsgebied waarmee de pilot in december 2018 begon wordt nu uitgebreid naar een groter gebied.
Paasspellen en eieren zoeken
Paasspellen en eieren zoeken 25-03-2019
Beste wijkbewoners en bewonertjes, Dit jaar komt de paashaas naar ons wijkcentrum Heidehonk en wel op Paaszaterdag. 20 april 2019 In het Heidehonk worden voor de kids t/m 10 jaar -groep 6- dan allerlei paasspelletjes georganiseerd. Natuurlijk eindigen we met paaseieren zoeken. (Bij slecht weer binnen)
Read more >
Buurt in bloei Woenselse Heide
Buurt in bloei Woenselse Heide 21-03-2019
Buurt in Bloei is een initiatief van WIJeindhoven om mensen te stimuleren zich in te zetten voor zichzelf, de ander en de stad. Dat doen we omdat we willen dat iedere inwoner van Eindhoven mee kan doen in zijn of haar buurt. Dat is onze missie.
Read more >
 Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven? 17-03-2019
Kraakwagen actie 9 maart Foto's
Kraakwagen actie 9 maart Foto's 10-03-2019
Met dank aan rijschool Leeuw . Omdat we hun bus mochten lenen hebben we de spullen bij de mensen die zich op tijd hadden opgegeven kunnen ophalen!!
Read more >
Perfect Pilates Senioren
Perfect Pilates Senioren 07-03-2019
U wist het misschien nog niet, maar op donderdag 4 april begint er in wijkgebouw de Werff de beweegles Pilates voor senioren. Nieuwsgierig geworden? Laat je verrassen en doe een proefles!
Read more >
Country linedans
Country linedans 07-03-2019
Elke donderdagavond in het Heidehonk, country linedans. Van 19.30 tot 22.00 uur. Voor info 06-40058036. Kosten 15 euro per maand.
Read more >
C.V. de Kolderstralen kindermiddag
C.V. de Kolderstralen kindermiddag 03-03-2019
Oud ijzer gratis opgehaald
Oud ijzer gratis opgehaald 02-03-2019
Voor al uw oud ijzer en alles waar een stekker aan zit. De oud ijzer boer komt alles geheel gratis bij u ophalen. Ook als de spullen boven staan is dit geen probleem.
Read more >
Even voorstellen: Woonconsulente Danielle Kerkhof
Even voorstellen: Woonconsulente Danielle Kerkhof 02-03-2019
Danielle is sinds eind 2018 consulent wonen bij Wooninc.
Read more >
Maandprogramma van maart Lokaal +
Maandprogramma van maart Lokaal + 28-02-2019
Activiteitenprogramma en nieuwsbrief van Lokaal+ over de maand maart.
Read more >
Totaly Fit
Totaly Fit 28-02-2019
Namens Totally Fit (Rosseelstraat 2) zijn alle dames vanaf 50 jaar van harte uitgenodigd.
Read more >
Catering Mama Kookt in Woenselse Heide
Catering Mama Kookt in Woenselse Heide 28-02-2019
Jessica is na 5 jaar koken als hobby haar eigen cateringbedrijfje gestart, Mama Kookt. Mama Kookt is gevestigd op de Biesboslaan in Woenselse Heide. Om de week (de oneven weken) worden er voor een klein bedrag maaltijden gemaakt. Er is telkens keuze uit twee verschillende gerechten.
Read more >
Laatste kans cursus reanimatie met AED op 7 maart
Laatste kans cursus reanimatie met AED op 7 maart 26-02-2019
Tijdens een reanimatiecursus leer je hoe je moet handelen tijdens een hartstilstand en hoe je een AED (Automatische Externe Defibrillator) moet bedienen. Elke week krijgen zo’n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis om een hartstilstand. Stel je voor dat het je partner is, een van je ouders of een goede vriend of bekende, misschien zelfs je kind? Jij wilt dan toch ook graag weten wat je kunt doen om hun kans op overleven te verdubbelen?
Read more >
Veurpruversbal de Kolderstralen
Veurpruversbal de Kolderstralen 26-02-2019
Winterse Heide - Een buurtdag voor iedereen
Winterse Heide - Een buurtdag voor iedereen 25-02-2019
In Woenselse Heide was woensdag 20 februari een creatieve dag waar buurtbewoners elkaar beter konden leren kennen. Hier een artikel uit het Eindhovens Dagblad en foto's van deze dag gemaakt door Bert van Herk.
Read more >
7 maart reanimatiecursus met gebruik AED
7 maart reanimatiecursus met gebruik AED 17-02-2019
In een reanimatiecursus leer je reanimeren een AED bedienen. Zo weet je wat je moet doen bij een hartstilstand en kun je levens redden. Op donderdagavond 7 maart is er in het Heidehonk een extra cursus. Geef je op!
Read more >
Bezorgers gele buurtflyer gezocht
Bezorgers gele buurtflyer gezocht 10-02-2019
We zoeken 1 of 2 personen ( leeftijd niet belangrijk) die 5x per jaar een flyer huis aan huis willen bezorgen, uiteraard tegen vergoeding. Het gaat om het gebied ( met de klok mee gekeken) tussen Biesboslaan, Huizingalaan, Ellerveldlaan, Meierijlaan, Baronielaan, stukje Grebbeberglaan, Waddenzeelaan, Wieringermeerlaan, Veluwelaan. De eerstvolgende keer is eind maart/ begin april. Interesse? Bel me op 040 2424472 of mail op miekevoll@gmail.com
Read more >
Meedoenbijdrage
Meedoenbijdrage 08-02-2019
Mensen met een laag inkomen kunnen de meedoenbijdrage aanvragen.
Read more >
Beautifull Connection workshops
Beautifull Connection workshops 08-02-2019
Er zijn weer workshops ! Dit keer interieur moodboards maken en een extra workshop mozaïeken,
Read more >
cursussen reanimatie met gebruik AED
cursussen reanimatie met gebruik AED 05-02-2019
Door afzeggingen zijn er nog 6 plaatsen open in de cursussen reanimatie met gebruik AED.
Read more >
Gele buurtflyer februari 2019
Gele buurtflyer februari 2019 04-02-2019
De gele buurtflyer van de maand februari is weer rondgebracht. Dit keer met een nieuwe ontwerpstijl. Hier vindt u de digitale versie zodat u het altijd nog kunt nalezen.
Read more >
Jouw licht op 040
Jouw licht op 040 02-02-2019
Nieuws van Jouw licht op 040. Het sociale verlichtingsproject van Woenselse Heide op het Nederlandplein en bij het Heidehonk.
Read more >
De Zonnebloem organiseert verschillende activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking
De Zonnebloem organiseert verschillende activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking 01-02-2019
Vrijwilligersorganisatie de Zonnebloem streeft ernaar dat mensen van alle leeftijden met een lichamelijke beperking volop van het leven kunnen genieten. Zo ook in de Woenselse heide. Om daar uiting aan te geven bezoeken onze vrijwilligers een aantal keren per maand èèn van onze deelnemers. Ook organiseren we een één keer per 2 maanden een activiteit. Wij hebben nog plaats voor deelnemers ook zoeken wij een aantal vrijwilligers.
Read more >
Onderhoud ring Jagershoef
Onderhoud ring Jagershoef 31-01-2019
In overleg met de gemeente is besloten om de resterende fases omgekeerd uit te voeren. Om de overlast voor de bewoners in deze periode zo min mogelijk te houden gaan we na fase 8 starten met fase 11 en aansluitend met fase 12, 10 en 9. In de periode januari t/m maart is de kans groot dat we met onwerkbare dagen te maken krijgen en daardoor voor vele woningen niet gewerkt kan worden voor een langere periode.
Read more >
Lokaal +
Lokaal + 29-01-2019
Activiteitenprogramma en nieuwsbrief van Lokaal+
Read more >
Mieke Voll in de krant
Mieke Voll in de krant 29-01-2019
Mieke Voll werd afgelopen vrijdag door het Eindhovens Dagblad uitgeroepen als vrijwilliger van de week.
Read more >
Nieuwe schooldirecteur basisschool de Ontmoeting
Nieuwe schooldirecteur basisschool de Ontmoeting 29-01-2019
Er is een nieuwe directeur op de Ontmoeting is benoemd: Esther Baten. De afgelopen periode heeft zij ondersteuning geboden op de Ontmoeting zodat Effy van Son ruimte had om op beide scholen taken te doen. Effy gaat aan de slag op een basisschool in de Tempel. Dus misschien heeft u Esther al af en toe kunnen zien of ontmoeten. Er is alle vertrouwen dat zij met hart voor de school met alle betrokkenen de samenwerking zal aangaan. Op dinsdag 12-02-2019 start zij officieel als directeur.
Read more >
Aquagym voor senioren
Aquagym voor senioren 29-01-2019
Zaterdag 16 februari zijn er gratis proeflessen aquagym in het Ottenbad speciaal voor senioren. Op deze manier kunt u geheel vrijblijvend ervaren of dit een prettige manier van bewegen voor u is. Breng gerust een vriendin, buurman of familielid mee. Wel graag liefst vóór 1 februari aanmelden bij het volgende telefoonnummer: 06-81465639 of per mail bij: aangepaszwemmen@fieldlabswimming.com
Read more >
Uitgebreide informatie Winterse Heide
Uitgebreide informatie Winterse Heide 24-01-2019
Kijk hier voor een uitgebreid programma en extra informatie over Winterse Heide op 20 februari
Read more >
Bomen kappen Veluwelaan
Bomen kappen Veluwelaan 18-01-2019
Vooruitlopend op het grootonderhoud aan de Veluwelaan, worden maandag 21 januari enkele bomen gekapt
Read more >
Project Dichter bij huis 2019
Project Dichter bij huis 2019 18-01-2019
Dichter bij huis is een project waarbij statushouders, expats en wijkbewoners elkaar beter leren kennen door kennis te maken met ieders gewoonten en gebruiken. Daarbij leren ze de Nederlandse taal door samen te komen, spelletjes te doen, elkaar verhalen te vertellen of thema’s te bepreken
Read more >
Bomen kappen Vaalserbergweg
Bomen kappen Vaalserbergweg 17-01-2019
Informatiebrief van de gemeente over de bomen die gekapt worden aan de Vaalserbergweg.
Read more >
Gratis- Repair Café
Gratis- Repair Café 17-01-2019
Repair Café Blixembosch is een ontmoetingsplaats in VTA Blixems waar u samen met onze specialisten uw defecte spullen gratis kunt (laten) repareren. Ook bewoners uit omringende wijken, zoals Woenselse Heide zijn welkom. Let op: gesloten tijdens vakanties en feestdagen. Lees verder voor meer informatie over openingstijden.
Read more >
Gratis-Repair Café
Gratis-Repair Café 17-01-2019
Repair Café Blixembosch is een ontmoetingsplaats in VTA Blixems waar u samen met onze specialisten uw defecte spullen gratis kunt (laten) repareren. Ook bewoners uit omringende wijken, zoals Woenselse Heide zijn welkom. Let op: gesloten tijdens vakanties en feestdagen. Lees verder voor meer informatie over openingstijden.
Read more >
Gratis- Repair Café
Gratis- Repair Café 17-01-2019
Repair Café Blixembosch is een ontmoetingsplaats in VTA Blixems waar u samen met onze specialisten uw defecte spullen gratis kunt (laten) repareren. Ook bewoners uit omringende wijken, zoals Woenselse Heide zijn welkom. Let op: gesloten tijdens vakanties en feestdagen. Lees verder voor meer informatie over openingstijden.
Read more >
Beautifull Connection
Beautifull Connection 11-01-2019
Nieuwjaarsreceptie a.s. zaterdag
Nieuwjaarsreceptie a.s. zaterdag 09-01-2019
Komende zaterdag 12 jan. hopen wij u allen te ontmoeten in het Heidehonk, start 1400u, einde 1700/1800u. Iedereen is van harte welkom! Vraag ook uw buren gerust mee. Onder het genot van (gratis) koffie en thee kunt u dan kennismaken met verschillende mensen , voor zover u ze nog niet kent: bijv.. onze wijkagent, onze BOA, onze gebiedscoördinator en anderen.
Read more >
Winterse Heide - Een buurtdag voor iedereeen -20 Februari
Winterse Heide - Een buurtdag voor iedereeen -20 Februari 08-01-2019
Speel, beweeg, eet en ontmoet. Ben jij het binnen zitten beu? Dan is het tijd om naar buiten te gaan! Met Winterse Heide willen we op een dag, laagdrempelige aanbieden waarbij wijkbewoners van alle leeftijden samen actief zijn. Er is een uitgebreid programma met voor ieder wat wils. In de ochtend en de middag kun je meedoen met verschillende workshops van wereldkoken tot een echte workout. Tussendoor krijg je een echte (Halal) winterlunch. Wedden dat je het warm krijgt? Deelname aan workshops en lunch is gratis!
Read more >
Onderhoud ring Jagershoef
Onderhoud ring Jagershoef 04-01-2019
In opdracht van de gemeente Eindhoven gaat Heijmans Infra op MAANDAG 7 JANUARI 2019 om 9.00 uur op de Koning Arthurlaan starten met de werkzaamheden voor fase 8. Het betreft het gedeelte vanaf (en inclusief) de kruising met de Waleweinstraat en de Elegaststraat richting Genovevalaan. Deze fase duurt ca. 4 weken en is 7 februari gereed, afhankelijk van de weersomstandigheden. Openbaar vervoer (buslijn 3) Tijdens de uitvoering van fase 8 rijdt de bus via de Vier Heemskinderenlaan en de Firapeellaan. In de Firapeellaan wordt een tijdelijke halte.
Licht op 040.....Ons licht op... een vruchtbaar jaar!
Licht op 040.....Ons licht op... een vruchtbaar jaar! 21-12-2018
Onderzoeken en analyseren, regisseren en verbinden, vertellen en vooral ook luisteren, denken en doen… Jouw Licht Op 040 kijkt terug op een vruchtbaar jaar. Twaalf maanden waarin we de stap hebben gezet van pionieren in de breedte naar plannen in de praktijk. Een dynamisch proces, waarin we bijzonder veel hebben geleerd. Niet in de laatste plaats van de inwoners en belanghebbenden in de proefgebieden.
Informatie Gemeente Eindhoven werkt op afspraak
Informatie Gemeente Eindhoven werkt op afspraak 21-12-2018
Met ingang van 1 januari 2019 werkt het Inwonersplein van de gemeente volledig op afspraak. Om u te informeren vindt u in de bijlage informatie hierover.
Read more >
Start introductiecursus Taoïstische Tai Chi™ kunsten in Eindhoven
Start introductiecursus Taoïstische Tai Chi™ kunsten in Eindhoven 20-12-2018
Benieuwd wat tai chi is en hoe het kan helpen? De Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland start een introductieklas. Vanaf 9 januari worden de lessen wekelijks gegeven in de gymzaal van het Stedelijk College, Oude Bossche Baan 20 van 20:00 tot 22:00 uur. Tijdens de lessen wordt kennisgemaakt met de choreografie van de vorm en wordt de basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van de tai chi. De eerste les is een gratis proefles. Later instromen is mogelijk.
Read more >
Woenselse Heide HARTVEILIG!! Maar wel nog geld nodig voor verzekeringen .
Woenselse Heide HARTVEILIG!! Maar wel nog geld nodig voor verzekeringen . 17-12-2018
Het is gelukt! Woenselde Heide is HARTVEILIG ! De laatste AED is opgehangen bij de Meijerijlaan 11. Ook dit keer heeft Dijkhof elektrotechniek er weer belangeloos voor gezorgd dat de AED werd opgehangen en aangesloten. Maar financieel zijn we er nog niet helaas. De AED's moeten verzekerd worden en daar is nog 1107 euro voor nodig.
Read more >
Gratis sfeervol kerstconcert op dinsdagavond 18 december
Gratis sfeervol kerstconcert op dinsdagavond 18 december 17-12-2018
In grand cafe de Hortus van het Pieter Eiffhuis brengt het koor 4Tune entertainment Eindhoven – van 19.15 uur tot 20.30 uur – je met dit concert zonder twijfel in een prettige kerstsfeer. Heb je zin en tijd morgenavond dit kerstconcert bij te wonen? Je bent van harte welkom. De toegang is gratis.
Read more >
Lokaal +
Lokaal + 14-12-2018
Activiteitenprogramma en nieuwsbrief van januari
Read more >
Lokaal +
Lokaal + 14-12-2018
Activiteitenprogramma en nieuwsbrief van december
Read more >
Kerstlichtshow Rode Kruislaan van start en zet zich in voor de AED's van Woenselse Heide
Kerstlichtshow Rode Kruislaan van start en zet zich in voor de AED's van Woenselse Heide 07-12-2018
Wie in de donkere dagen voor kerst door de Rode Kruislaan rijdt, kan de versieringen aan een aantal huizen haast niet missen. De lampjes zijn ten opzichte van vorig jaar verdubbeld. Deze show is dagelijks gratis te bekijken om 17.00-18.00-19.00 uur en duurt ongeveer 15 minuten. Maar wist je dat ze dit jaar ook geld inzamelen voor de AED's voor onze wijk?
Read more >
Koken met Katy in 't Hool
Koken met Katy in 't Hool 28-11-2018
Bent u ook in om samen met anderen te koken, te praten of 'gewoon' een gezellige bezigheid te hebben? Katy wil je graag met haar aanstekelijke enthousiasme en exotische kookkunsten uit nodigen om dit samen met haar te doen. Kom a.s. vrijdag 30 november om 10:00 uur naar ons Knoop!Punt aan de Clervauxlaan 22 in ,t Hool We zullen na het koken met elkaar eten onder het genot van een gezellig praatje! Vrijdag 30 november om 10:00 uur Ben je er bij ???
Read more >
Gele buurt flyer november 2018
Gele buurt flyer november 2018 26-11-2018
De gele buurtflyer is als het goed is bij iedereen thuis bezorgd. Nu ook op de website zodat je alle informatie nog eens kunt nalezen. Want we hopen zo ontzettend dat we samen met onze buurt het geld voor de AED's bij elkaar krijgen. Natuurlijk ook informatie over de buurttent die a.s. zaterdag op het Nederlandplein staat, een bericht van de nieuwe wijkagent, kerstbrunch in het Heidehonk, de nieuwjaarsreceptie voor alle bewoners van de wijk en nog andere belangrijke data voor uw agenda.
Read more >
Pietendisco in Heidehonk / Foto's toegevoegd
Pietendisco in Heidehonk / Foto's toegevoegd 24-11-2018
Voor alle kinderen van de basisschool is er op vrijdag 23 november van 18.30 -21.00 uur Pietendisco. Entree is 2,50 euro en daarvoor krijgen de kinderen gratis ranja, chips en snoep. De gewone kinderdisco op de 3e vrijdag van de maand komt te vervallen.
Read more >
Adopteer een straat
Adopteer een straat 22-11-2018
Iedereen kan een stukje straat, park, plein, of welke plek je ook na aan het hart ligt, adopteren. Je zorgt ervoor dat dit plekje netjes blijft. Of je kiest een boomspiegel of geveltuintje waar je je groene vingers hun gang kunt laten gaan. Iedereen die zijn woonomgeving een warm hart toedraagt kan meedoen.
Read more >
Met spoed bezorger gezocht voor gele buurtflyer
Met spoed bezorger gezocht voor gele buurtflyer 19-11-2018
Degene die in in de Bergen flyert is er per direct mee opgehouden. Wie weet iemand of wil het zelf doen?? Morgen worden de flyers geprint en dan is het de bedoeling dat ze uiterlijk maandag de 26ste rond zijn gebracht. Vergoeding 10 euro, huis aan huis ook nee nee en nee ja. Het zijn 420 huizen. Graag zsm antwoord. Want het is kort dag helaas .
Read more >

Archive

Saamhorigheidsgevoel in Zeewolde: 'AED-actie ongelooflijk succes 17-11-2018
De eerste samen door de wijk bij elkaar gespaarde AED opgehangen 17-11-2018
Tweede door de wijk bij elkaar gespaarde AED geplaatst 17-11-2018
Show more archive items