×
 

Doe mee met de ‘Buurtpreventie chat’ op deze website

Vanaf nu kunnen de bewoners van RapenlandZuid gebruik maken van een (besloten) forum (chat) op deze website. Hier kunt u onveilige of verdachte zaken rondom binnen de hofjes van RapenlandZuid melden en bespreken. De chat is er voor iedereen die woont in RapenlandZuid. Het werkt erg eenvoudig en het maakt de woonomgeving veiliger.
Doe mee met de ‘Buurtpreventie chat’ op deze website

Voor een veiligere woonomgeving

Misschien ziet u wel eens een verdacht persoon in de buurt. U kunt dit dan samen met een signalement van die persoon melden op de Buurtpreventie chat. Iemand die de melding ontvangt en thuis zit bedenkt zich opeens dat hij of zij diezelfde persoon gisteren ook heeft zien lopen, op die auto heeft zien staan.. Zo kun je dan informatie samenvoegen om een beter beeld te krijgen. Op deze manier werkt u mee om onze omgeving veiliger te maken.

Deze chat kan gewoon via de laptop, computer, tablet of smartphone gebruikt worden. Het hoeft niet eens voor buurtpreventie ingezet te worden maar kan ook een simpele chatroom zijn voorde  community leden.

Wat houdt het in?

Leden van deze website kunnen op een pagina met elkaar chatten en verdachte zaken melden. Zij kunnen zich ook abonneren op reacties en krijgen dan een email wanneer iemand reageert. Op deze manier kan het gemakkelijk als Whatsapp werken mits leden meldingen van hun emails op de telefoon krijgen. Je krijgt namelijk een melding van een e-mail op je telefoon, opent deze, tikt op de link en je zit in de chat. 

Hoe werkt het?

Wanneer u geregistreerd lid bent van deze website, kunt u in de groene menubalk de 'Buurtpreventie chat' knop zien. Als u daar op klikt komt u in de preventiegroep en heeft u de mogelijkheid om de 'reacties volgen' knop te activeren. Doet u dat, dan ontvangt u via email meldingen die bewoners plaatsen over verdachte situaties in- en rond RapenlandZuid.

In deze groep kunt u niet alleen berichten lezen, maar ook zelf plaatsen. Ziet u iets verdachts in uw omgeving, meld dan zo duidelijk mogelijk waarover het gaat en bijvoorbeeld, in welk hofje , op het Blondeelpad.

Wilt u de Buurtpreventie Chat/App liever vanuit uw mobiel gebruiken?

Als u naar de Buurtpreventie groep gaat dan zie je rechts in het scherm staan ‘Chat toevoegen op uw telefoon?’

Als je dat aanklikt, dan krijg je de volledige uitleg, inclusief foto’s zodat je stap voor stap de app op je startscherm van je mobiel kunt zetten. Op deze manier kun je dus net zo snel berichten lezen of plaatsen zoals in een gewone Whatsapp groep. 

 

Help mee om de omgeving van RapenlandZuid veilig te houden en meldt verdachte zaken, zodat deze met andere bewoners besproken kunnen worden.

Een echte calamiteit melden doe je natuurlijk altijd via 0900-8844, of bij spoed via 112.

8 Email

Related