SamenVeilig

Community structuurWilt u voordat u 's avonds naar uw auto loopt controleren of er geen onraad is op het buitenterrein? Via de camera van SamenVeilig kunt u dat makkelijk vanuit huis bekijken. Is er echt iets gaande, dan stuurt u met één druk op de knop een sms aan uw buren, een beveiligingsbedrijf of de politie. Zonder dat uw eigen veiligheid in gevaar komt. Eenvoudig maar effectief. Dat geeft een veilig gevoel.

SamenVeilig is een dienst via de website www.OnsPlatform.tv. Het werkt heel eenvoudig. Op verzoek van u en uw buren wordt er een beveiligingscamera geplaatst en ontvangt u gezamenlijk toegang tot een besloten deel van de website. Op de website ziet u direct, met bewegende beelden, wat er gaande is. U heeft dus als het ware een extra raam in uw woning of appartementencomplex.

Mag dat nou wel?

Luister daarvoor naar dit fragment van Radio 538, waar diezelfde vraag gesteld word.

Vaak wordt een livestream gewoon gezien alsof je een extra raam in je huis maakt. Je kunt immers ook gewoon de hele dag voor het raam gaan zitten en naar buiten kijken. Worden er opnames gemaakt dan moeten er uiteraard protocollen worden opgezet en hier hebben wij uitgebreide ervaring mee.

Hoe werkt het

Lijkt er een onveilige situatie? Met één druk op de groene knop wordt een sms gestuurd aan uw buren zodat u samen kunt kijken en overleggen of er echt iets aan de hand lijkt. Is er onraad? Dan meldt u dat met één druk op de rode knop direct aan een beveiligingsbedrijf of de politie. Zij kijken dan op afstand met u mee. Zonder dat u zelf naar buiten hoeft. Zo houden we samen en veilig een oogje in het zeil.

Wat kost het?

De prijzen voor SamenVeilig zijn te verkrijgen op aanvraag.

Impressie

SamenVeilig is speciaal ontwikkeld voor buren, bewonersorganisaties, leefbaarheidsteams, woningcorporaties en beveiligingsbedrijven.

SamenVeilig op de website Samenveilig op de telefoon

De voordelen

Wat heeft u nodig?

Next-step

OnsPlatform.tv App CenterBent u eenmaal lid van een community op www.OnsPlatform.tv dan heeft u altijd toegang tot de nieuwste ontwikkelingen. Sterker nog, u kunt er zelf aan bijdragen. Zo is de volgende stap een heuse VeiligThuisDienst. Een applicatie speciaal voor buren, bewonersorganisaties, leefbaarheidsteams, woningcorporaties en beveiligingsbedrijven, die het nóg makkelijker maakt om zaken op afstand te regelen. Via de VeiligThuisDienst kunt u straks niet alleen de openbare ruimte maar ook uw eigen woning (laten) bewaken.

De camera is dan op afstand te bedienen en heeft een bewegingssensor. Is er een ongewenste beweging dan wordt automatisch een sms gestuurd aan wie u wilt. U of een oppas kunnen dan - waar dan ook ter wereld - direct in en rond de woning meekijken via een beeldscherm. Met één druk op de knop stuurt u direct een SMS aan uw buren, een beveiligingsbedrijf of de politie. De live beelden kunnen worden opgeslagen, bijvoorbeeld om deze beschikbaar te stellen aan de politie voor nader onderzoek.