Bewegen op Afstand

Community structuurBekijk de online folder
Beweegt u wel genoeg? En goed? Met Bewegen op Afstand kan een coach dat makkelijk beoordelen. Via een camera kan deze zien hoe u beweegt. Tegelijk ziet en hoort u op een beeldscherm hoe oefeningen worden voorgedaan, of beter kunnen. Individueel, maar ook samen in groepsverband. Gezellig én effectief. Dat geeft een gezond gevoel.

Bewegen op Afstand is een e-Health dienst van OnsPlatform.tv. Het werkt heel eenvoudig. In de gemeenschappelijke ruimte van het appartementencomplex of het buurthuis wordt een webcam geplaatst en is de de coach via een live-verbinding te zien op een tv of beamer via het besloten deel van een communitywebsite.

Gezond en gezellig bewegen, we doen het samen

Met uw coach, fitnesstrainer of fysiotherapeut spreekt u af hoe laat u wilt bewegen, en of u dat alleen wilt doen of samen in groepsverband. Want Bewegen op Afstand is tegelijk een mooie aanleiding om bijvoorbeeld buren te ontmoeten en om samen iets te doen. Op het afgesproken tijdstip wordt u door uw coach begeleid, live, dus met bewegende beelden en geluid. Uw coach kan u zien, horen, instructies geven en uw vragen beantwoorden. Gewoon vanaf zijn of haar eigen locatie. Zo werken we samen aan uw gezondheid.

Waarom kiest het Sint Anna ziekenhuis in Geldrop voor Bewegen op Afstand?

Het vroegtijdig activeren en laten deelnemen aan beweegprogramma's voegt iets toe aan het herstel van onze patiënten. Tegelijkertijd willen we het bewust niet te zwaar maken met allerlei metertjes. Met Bewegen op Afstand kunnen we dit perfect invullen.

Wat kost het?

De prijzen voor Bewegen op Afstand zijn te verkrijgen op aanvraag.

De voordelen

Wat heeft u nodig?

Een beweegles in Societeit Andromeda Tom Lumens die les geeft aan drie groepen Een closeup van het scherm van de coach

Voor gezondheidsinstellingen, fitnesscoaches en fysiotherapeuten

De afgelopen jaren zijn veel traditionele beweeglessen gestopt. Doordat de subsidies werden beëindigd werden de lessen vaak te duur. De behoefte om te bewegen bleef echter bestaan. Daarom is Bewegen op Afstand ontwikkeld. Een coach geeft vanuit zijn of haar eigen locatie les aan verschillende groepen, desgewenst op verschillende locaties tegelijkertijd, denk aan senioren die verzamelen in een buurthuis.

De coach hoeft niet te reizen en is toch live aanwezig. Dat scheelt tijd, en dus geld. Daarnaast is persoonlijke begeleiding soms gewenst, maar niet makkelijk te realiseren. Denk aan een topsporter die onderweg is of aan mensen voor wie het reizen te veel inspanningen kost. Dit geldt bijvoorbeeld voor COPD patiënten. Het bezoeken van een fysiotherapeut vergt soms te veel energie terwijl het bewegen onder begeleiding nu net voor deze groep erg belangrijk is.

Met Bewegen op Afstand bereikt u ook deze doelgroep. Meerdere personen worden gelijktijdig thuis begeleid door één coach. Ook dat scheelt tijd, en dus geld. Bovendien kunnen de kosten onder de deelnemers worden verdeeld. Nog een voordeel van Bewegen op Afstand via OnsPlatform.tv.

Bewegen op Afstand is ontwikkeld in samenwerking met TopSupport en is bedoeld voor gezondheidsinstellingen, fitnesscoaches en fysiotherapeuten.

TopSupport

Een aantal deelnemers aan de beweeglessen Tom Lumens die les geeft

Next-step

Bent u eenmaal lid van een community op www.OnsPlatform.tv dan heeft u altijd toegang tot de nieuwste ontwikkelingen. Sterker nog, u kunt er zelf aan bijdragen.

Zo is de volgende stap een heuse GezondheidsDienst. Een applicatie speciaal voor gezondheidsinstellingen, fitnesscoaches en fysiotherapeuten, die het nóg makkelijker maakt om zaken op afstand te regelen. Via de gezondheidsdienst kunt u straks met meerdere personen tegelijkertijd online beeldbellen, een gezamenlijke agenda en activiteiten beheren en op afstand een camera bedienen, maar ook video en andere documenten opslaan.

Bijvoorbeeld een dossier dat alleen toegankelijk is voor de beweegcoach, diëtist, huisarts, zorgontvanger en zijn of haar vertrouwenspersonen. Inclusief de mogelijkheid om op elkaar te reageren en persoonlijke advies te geven. Een mooie toepassing om de persoonlijke begeleiding te verbeteren.