Beeldbellen

Community structuurBeeldbellen biedt de mogelijkheid om vrienden, kennissen, familie of zakelijke partners en collega's dichter bij elkaar te brengen. Beeldbellen voegt iets toe. Een uitdrukking op een gezicht kan immers meer zeggen dan woorden. Beeldbellen is te gebruiken voor plezier, voor sociaal contact met familie en vrienden. Maar zeker ook voor zakelijke toepassingen.

Wat kost het?

Coach functie1: Met de Coach functie zien en horen de gespreksdeelnemers alleen de gespreksleider en niet de andere deelnemers. Ook kunnen gericht tekstberichten en bestanden gestuurd worden naar individuele deelnemers.

Een zakelijk beeldbelplatform in 3 stappen

Met een zakelijk beeldbelplatform heeft u een eigen omgeving met de look & feel van uw bedrijf. Hierin kunnen u en uw medewerkers met elkaar communiceren.

Hoe vraag ik een beeldbelplatform aan?

Overtuigd? Klik dan hier om naar het aanvraagformulier te gaan »

Over Beeldbellen

Beeldbellen wordt gebruikt voor ontmoetingen, maar ook om iets aan elkaar te laten zien. Bijvoorbeeld de kleding die u heeft gekocht tonen aan een familielid of een vriend een brief laten meelezen die u voor de webcam houdt. Beeldbellen is dan een praktisch en efficiënt hulpmiddel.

Met internet, een computer en een webcam worden afstanden overbrugd. Iemand die ver weg woont krijgt toch de mogelijkheid om aan een gesprek deel te nemen.

Beveiliging

Het is mogelijk de communicatie voor het opzetten van de beeldbelverbinding via een beveiligde https verbinding te laten lopen. De daadwerkelijke beeldverbinding wordt peer to peer opgezet*, wat betekent dat de communicatie langs geen enkele server loopt en van de ene gebruiker meteen naar de andere gestuurd wordt. Daarnaast word de beeldverbinding versleuteld via 128-bit AES encyptie.

* Mits de firewall goed ingesteld is

Onderdeel van je eigen website: één op één of één op meer

Beeldbellen is een vast onderdeel van de websites van OnsPlatform.tv. De leden van een communitywebsite kunnen met elkaar beeldbellen. Eén op één of met zijn drieën. Bent u lid van verschillende communtywebsites dan staan de deelnemers van al deze websites in uw persoonlijk adresboek.

Chatten

Vast onderdeel van het beeldbellen is de chatfunctie waarmee tekst kan worden toegevoegd aan het beeldbelgesprek.

BeeldbellenPro

BeeldbellenPro is een betaalde versie van beeldbellen op OnsPlatform.tv. Maximaal zeven personen kunnen aan één vergadering deelnemen. BeeldbellenPro kan onder andere gebruikt worden voor een consult, stagebegeleiding, mantelzorg, werkbesprekingen, huiswerkbegeleiding, les geven op afstand en voor tolkdiensten.

Voor de initiator van het gesprek is een voorzittersfunctie beschikbaar. Deelnemers kunnen door de voorzitter worden toegevoegd, maar ook in de wacht worden gezet. Bijvoorbeeld voor overleg in kleine kring of wanneer vertrouwelijkheid is gewenst.

Documenten kunnen tijdens het gesprek overgezonden worden. Een verslag of actielijst die tijdens het overleg in de chatfunctie van BeeldbellenPro is gemaakt kan door de voorzitter gedownload worden. Een voordeel van het gebruik van BeeldbellenPro is dat reistijd en reiskosten bespaard worden. Belangrijker is dat een ontmoeting kan doorgaan ook wanneer een of meer deelnemers een reisafstand niet kan overbruggen.

Bij gebruik voor stagebegeleiding of tolkdiensten kan tijdwinst behaald worden. Ontmoetingen kunnen daardoor frequenter maar vooral ook flexibeler gepland worden. BeeldbellenPro is ontwikkeld met de laatste technieken.

Gebarentaal

Slechthorenden en doven moeten meer moeite doen om te communiceren. Er zijn maar weinig mensen die gebarentaal beheersen. Beeldbellen biedt dan een efficiënte oplossingen waarmee een fysieke afstand overbrugt wordt en er toch contact kan plaatsvinden met iemand die ook deze taal beheerst. Is het beeld goed dan zijn de gebaren goed te onderscheiden en behoort liplezen tot de mogelijkheid.

BeeldbellenPro kent de volgende varianten: