Duimpjes

Community structuurBekijk de online folder
Duimpjes is een dienst via de website www.OnsPlatform.tv en de OnsPlatform App. Het werkt heel eenvoudig. Er wordt een bewegingssensor in uw woning geplaatst en u ontvangt toegang tot een besloten deel van de website. U geeft aan van hoe laat tot hoe laat er geen beweging in de woning is en wanneer u met vakantie bent.

De bewegingsmelder houdt u vervolgens automatisch in de gaten, zodat naasten via internet en de App in één oogopslag kunnen zien of u bent opgestaan: een groene duim omhoog betekent alles oké. Is de kleur rood op een tijdstip dat deze groen had moeten zijn, dan volgt de afgesproken procedure, zoals een sms naar familie, vrienden of een zorginstelling. Zo houden we samen een oogje in het zeil.

Wat kost het?

Maandelijkse bijdrage: €5,- incl. BTW*
Contractduur minimaal 12 maanden, daarna maandelijks opzegbaar.

* Om gebruik te maken van Duimpjes zal er een sensor/camera aanwezig moeten zijn. Neem contact op met OnsPlatform.tv over de vereiste specificaties van de in te zetten sensor/camera. Een prijsindicatie van de Axis M1045-LW is ± €200,- incl. BTW. OnsPlatform.tv kan zowel voor de levering als plaatsing van de camera zorg dragen.

Het is ook mogelijk om de kosten van de camera via het abonnement te voldoen, hiervoor geldt een minimale contractduur van 24 maanden à €14,95 per maand incl. BTW. Na afloop van de 24 maanden betaald u €5,- incl. BTW per maand.

Doelstelling

Duimpjes verbindingen

Bewoners organiseren hun welzijn met behulp van ICT

De Duimpjes appBewoners die er voor kiezen om samen te werken door op elkaar te letten, krijgen een ICT hulpmiddel om de onderlinge samenwerking te vereenvoudigen. Met een 'beweeg' sensor op een handige plaats in de woning kunnen zij op een website in één oogopslag zien of alles in orde is bij de buren. We hebben samen een App ontwikkeld die het nog makkelijker maakt.

De afspraken die bewoners samen maken over het tijdstip waarop zij "oog voor elkaar" hebben en over het melden van vakanties, zijn eenvoudig te regelen in de Duimpjes toepassing. De bewoners maken samen een protocol waarin staat wat zij doen wanneer op het afgesproken tijdstip 'het duimpje' niet op groen staat.

Voor Thuiszorgorganisaties en Service-appartementen

Professionele organisaties bieden een 'goede morgen service' aan als dienst voor hun bewoners. Bewoners en familieleden mogen er op rekenen dat de serviceorganisatie er op let dat de bewoner goed is opgestaan.

De 'goede morgen service' is kostbaar omdat medewerkers langs de voordeuren lopen om te beoordelen of de bewoner een schuifje bij de deur heeft verplaatst. Staat het schuifje op groen dan is het goed. Er zijn ook organisaties die er voor kiezen om iedere ochtend de bewoner op te bellen. Ook dit kost veel tijd.

Oude duimpjes systeem Oude systeem: de bewoner moet het schuifje op groen zetten wanneer hij/zij goed is opgestaan Ad en Corrie op de computer